'

Jul 31
STAPHORST - Na twee jaar verplichte pauze organiseert Museum Staphorst dit jaar weer de populaire klederdrachtshows. Op woensdag 3 en op woensdag 10 augustus is het op het museumplein volop genieten van de Staphorster klederdrachten door de jaren heen.

Klederdracht (3)A

Ga door met lezen van "Klederdrachtshows Museum Staphorst terug van weggeweest "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WOLDEN - Wolderwijs biedt in de zomervakantie zes weken lang een uitdagend zomerprogramma aan boordevol leuke activiteiten. Er is veel variatie met o.a. sport & spel, koken & bakken, onderzoeken, muziek en creativiteit. Elke week heeft een eigen thema en er vindt een grote activiteit plaats waar álle kinderen aan mee kunnen doen!

peutergym1Ga door met lezen van "Zomerprogramma Wolderwijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
RUINEN - Het Dwingelderveld heeft twee schaapskuddes met Drentse Heideschapen. De herders lopen iedere dag met hun kudde over het grote natte heideveld. Maar op dinsdag 16 augustus komt herder Michiel Poelenije van de Ruiner schaapskudde met een kleine koppel schapen en zijn honden naar bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen.

Ga door met lezen van "Demonstratie schapendrijven bij bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - Stichting Welzijn de Wolden heeft Gert Vos als nieuwe directeur-bestuurder aangesteld. Vos zal op 1 september beginnen. De stichting heeft met Gert Vos een man met een missie binnengehaald: “Het gaat om de samenleving. Dat de mensen in Wolden samen goed kunnen leven”.Ga door met lezen van "Gert Vos nieuwe bestuurder voor Welzijn de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - Ook in De Wolden hangen veel vlaggen op de kop als protest tegen het landelijke stikstofbeleid. Het college heeft met vertegenwoordigers van het actiecomité gesproken en vooralsnog mogen deze vlaggen, onder voorwaarden, blijven hangen.

Ga door met lezen van "Vlaggen blijven in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DE WOLDEN - Een tafel, drie mannen, één passie: ecologisch bermbeheer. Aangeschoven zijn BovensteBeste Bermbeheerder 2022 Jaap Mekel, Joop Verburg van de Natuurvereniging Zuidwolde en Nico Velthuis, werkvoorbereider groen van de gemeente. Zij zijn in De Wolden de ervaringsdeskundigen: ruim 40% van alle bermen in de gemeente wordt al ecologisch beheerd.Ga door met lezen van "Ecologisch bermbeheer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
REGIO - Nu alles duurder wordt hebben veel mensen steeds meer moeite om maandelijks rond te komen. Het gezegde ‘op de kleintjes letten’ is actueler dan ooit maar gelukkig zijn er vele manieren om maandelijks geld te besparen. Hoe precies? In dit artikel zetten we vier handige tips om geld te besparen op een rijtje.

Ga door met lezen van "4 Tips om geld te besparen in 2022"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
STAPHORST - Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland de diagnose kanker waarvan gelukkig 81% van geneest. Maar dat móet en dat kán beter! Jij kan daar nu samen met Boer Staphorst een steentje aan bijdragen tijdens de Boer KiKa-weken. “Samen met onze klanten kunnen we het verschil maken en steunen we onderzoek naar kinderkanker”, zegt Erik Wielink, marketing manager bij Boer.

Ga door met lezen van "Steun KiKa met knuffelkorting bij Boer Staphorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DE WIJK - Tijdens de feestweek in De Wijk wordt op donderdag 25 augustus de befaamde Wiekloop voor de 24e keer georganiseerd door de Reestrunners en de Oranjevereniging. Het parcours gaat grotendeels door het prachtige landgoed Dickninge. Deze prestatie-hardloopwedstrijd wordt voorafgegaan door drie wedstrijden speciaal georganiseerd voor kinderen.

Archief BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wiekloop voor de 24e keer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DRENTHE - Dankzij een unieke samenwerking van 12 musea reist De vaandeldrager van Rembrandt vanaf dit voorjaar langs de 12 provincies van Nederland.

Ga door met lezen van "Rembrandts Vaandeldrager in augustus in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DE STAPEL - Op 31 juli 2022 organiseert wildplukster Olga de Lange in samenwerking met Het Drentse Landschap weer een wandeling met aansluitend een ‘Wildpluk High Tea’. De wandeling in het prachtige Reestdal start om 14.00 uur bij boerderij ’t Ende in De Stapel. Olga laat zien, ruiken en proeven welke planten, bessen, bloemen e.d. eetbaar zijn en welke je beter kunt laten staan.Ga door met lezen van "Wildpluk High Tea Reestdal: leerzaam én lekker!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DRENTHE - Heerlijk zwemmen met vrienden, alleen of in gezinsverband…als de temperaturen stijgen wordt het drukker in en rond de Drentse zwemwateren en in de natuur. Om dit veilig en onbezorgd te laten verlopen houden de toezichthouders deze zomer geregeld een oogje in het zeil.

Ga door met lezen van "Lekker naar buiten, respecteer de regels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
REGIO - Nederland is een waterland. Waar je ook bent, het water is nooit ver weg. We hebben prachtig oppervlaktewater zoals rivieren, meren, sloten, plassen, vijvers en zeeën en we douchen en drinken water uit de kraan. Maar er is ook water dat je (liever) niet ziet, zoals grondwater en rioolwater.

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Een probleem in of bij het water? Meldpuntwater.nl"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
strong>DE WIJK - Het slagwerkensemble van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo begint in het nieuwe schooljaar weer met de opleiding voor slagwerkwerker.

Ga door met lezen van "Apollo op zoek naar slagwerkers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
MEPPEL - Het thema van aankomend ondernemersgala is “Let’s keep dancing”, bewust gekozen om oog te hebben voor ondernemers, die het zwaar hebben (gehad), een hart onder de riem te steken en vooral proberen door te gaan. Natuurlijk ook omdat we trots zijn op alle ondernemers, die in Meppel ondernemen. Het Ondernemersgala vindt plaats op zaterdag 1 oktober en is onderdeel van de festival van geluk tijdens de oktobermaand.

Ga door met lezen van "Ondernemersgala Meppel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DRENTHE - Slecht eten en tegenvallende accomodatie kunnen voor veel irritatie zorgen op vakantie. Maar de grootste vakantie-ergernis is geluidsoverlast van de buren. Zestig procent van de Nederlanders ergert zich op vakantie groen en geel aan het lawaai van hun buren. Dit blijkt uit onderzoek van Buurtlink.nl onder bijna 800 respondenten. Ruim de helft van de ondervraagden gaat er deze zomer tussen uit. Vooral Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn populaire vakantiebestemmingen. Mobiele telefoons, boeken en tijdschriften worden vaak als eerste in de koffer gestopt. Ruim 65% van de ondervraagden gaf aan niet zonder deze items te kunnen tijdens de vakantie.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DE WOLDEN - Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. De herkomst van woord komkommertijd is niet helemaal zeker. Het is mogelijk dat dit woord een leenwoord is uit het Engels, waar kleermakers de term cucumber-time gebruikten. Dit woord is in 1700 voor het eerst opgetekend, in een Bargoens woordenboekje, met als betekenis 'Taylers Holiday, when they have leave to Play, and Cucumbers are in Season'.

Ga door met lezen van "Komkommertijd in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
REGIO - Op veel eiken kunt u in deze periode behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan ’s nachts groepsgewijs -in processie -op zoek naar voedsel (eikenbladeren), vandaar de naam eikenprocessierups. De rupsen krijgen brandharen. Deze kunnen klachten veroorzaken bij mensen. De brandharen (± 700.000 per rups) dringen met hun weerhaakjes gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen. Dit kan leiden tot huidirritatie en jeuk. Als de brandharen in de ogen komen, kan dit zorgen voor rode, pijnlijke en jeukende zwelling en irritatie.

eikenprocessierups (1)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eikenprocessierups"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
DRENTHE - Met de campagne ‘Inbrekers gaan niet op vakantie’ vragen politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) inwoners om tijdens de vakantieperiode, die tot eind augustus loopt, extra oplettend te zijn en hun woning goed te beveiligen'. Ook veel gemeenten doen mee met de campagne.

preventietruck-politie-1a
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Inbrekers gaan niet op vakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
REGIO - Met online gokken kunnen mensen een leuke activiteit beleven. In feite is het uitgegroeid tot een hobby waar steeds meer mensen mee zich bezighouden.

Lucky man, winning on sports betting[/caption]

Ga door met lezen van "Is het veilig om bij online casino's voor echt geld te spelen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 65 artikelen)