'

Aug 31
REGIO - Zaterdag 3 september zal IJhorst wederom weer in het teken staan van de maandelijkse IJhorster markt. Elke 1e zaterdag van de maand is er van 8.00-13.00 uur een sfeervolle vlomarkt met brocante, curiosa en antiek, aangevuld met nieuwe goederen op marktkramen en grondplaatsen.

Ga door met lezen van "IJhorster maandmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DRENTHE - De laatste jaren is er veel aandacht voor de Molukse geschiedenis. In 2021 was het namelijk 70 jaar geleden dat er een grote groep Molukkers overzee naar Nederland kwam.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling over 70 jaar Molukkers in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WIJK - Wie wil er nou niet op de foto met Jannes de Lange? Behalve kleindochter Vera Vos, wilde ook die andere Jannes natuurlijk graag even op de foto met deze bekende Wieker. Dit gebeurde afgelopen zaterdag in De Wijk.

Ga door met lezen van "Jannes op de foto met naamgenoot"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
MEPPEL - Woensdag 14 september organiseren Wilma Bast, Sabah Aoulad El Kadi en Mirjam de Jonge - adviseurs van het gratis Spreekuur Aanvullende Zorg bij ’t Huis in Meppel – een informatieve bijeenkomst bij bibliotheek Meppel.

Ga door met lezen van "Informatieve bijeenkomst over Spreekuur Aanvullende Zorg "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
REGIO - Donderdag 8 september vieren we de Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023, wederom met een landelijke live-uitzending op locatie.

Ga door met lezen van " Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023 in Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
ZUIDWOLDE - Op zondagmiddag 11 september is in theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde de laatste voorstelling van dit seizoen te bezoeken. Een humoristische familievoorstelling gespeeld door Openluchttheatergroep Borger, te zien om 14.00 en om 15.30 uur. De toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage. Er kan contactloos betaald worden met de telefoon via een QR-code..Ga door met lezen van "Humoristische familievoorstelling in Theaterkuil De Falieberg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DRENTHE - Dinsdag 30 augustus presenteert Trendbureau Drenthe de Monitor Brede Welvaart Drenthe 2021. De monitor wordt overhandigd aan Hans Kuipers, Gedeputeerde Provincie Drenthe. In de monitor is te zien hoe de brede welvaart zich door de jaren heen in Drenthe ontwikkelt. Het gaat goed in Drenthe maar dat geldt lang niet voor iedereen.

Ga door met lezen van "Het gaat goed in Drenthe, maar welvaart en welzijn niet gelijk verdeeld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DRENTHE - In het kader van de tentoonstelling In de ban van de Ararat organiseert het Drents Museum op zondag 25 september een Armeens concert.

Ga door met lezen van "Armeens concert op zondag 25 september in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - De inwoners van De Wijk kunnen terug kijken op een fantastisch feest met tal van hoogtepunten. Dit begon woensdag al met de keuring van de versierde straten. In totaliteit waren er acht versierde straten. Winnaar werd: Sjakie en de chocoladefabriek van de Vijverberg ( bij zowel de verlichte als onverlichte straten). Een gedeelde 2e prijs was er voor de Postweg noord en de Tillemaweg.

Ga door met lezen van "De Wijk vierde fantastisch dorpsfeest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
REGIO - Op maandag 5 september organiseert Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.' weer de eerste ledenavond van het nieuwe seizoen. Ook niet-leden zijn uiteraard van harte welkom. Evert Rolleman geeft op deze avond een presentatie over 'Kleuren in de Natuur'. De avond start om 20.00, in het clubgebouw van 'De Streekvliegers' aan de Ebbinge Wubbelaan 43 in Staphorst.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WOLDEN - Op een warme woensdagavond 24 augustus werd in De Wijk voor het eerst in het bijna 60-jarig bestaan van de Wiek op Wiel’n een Streetrace georganiseerd. Best spannend, omdat de ervaring van de organisatie hoofdzakelijk uit wegwedstrijden bestond. Met dank aan de hulp van de Oranjevereniging in De Wijk bleek de avond een groot succes en zal het ongetwijfeld een vervolg krijgen!Ga door met lezen van "MTB Streetrace De Wijk een groot succes!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
REGIO - Op vrijdag 9 september vindt er een taxatiemiddag plaats in Hotel Hoogeveen in Hoogeveen. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Ga door met lezen van "Taxatiemiddag in Hotel Hoogeveen. "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
RUINERWOLD - Benieuwd naar het verhaal achter uw antiek of curiosa en wat de waarde is? Zaterdag 17 september 2022 is er van 13.00 uur tot 16.00 uur weer de mogelijkheid om deze voorwerpen te laten taxeren.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Taxatiemiddag bij Museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
DE WIJK - De Wijk heeft zaterdagmorgen genoten van een prachtige optocht waar aan vele wagen en individuelen aan meededen. Deze ging om 10.30 uur van start. In totaal deden Tweeëntwintig wagens mee. Na afloop was de prijsuitreiking in de feesttent. De eerste prijs bij de wagens ging naar: De Parels van De Wijk. Bij de gehuurde wagens was de eerste prijs voor Kwakzalverij. Bij de versierde straten ging de eerste prijs naar de Vijverweg.

Ga door met lezen van "Wiekers genieten van prachtige optocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
DRENTHE - In natuurgebieden en aan de randen van dorpen en steden wordt regelmatig afval gedumpt dat bij de productie van synthetische drugs overblijft. Afval dat een enorm gevaar voor mens en milieu kan opleveren.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Subsidieregeling opruiming drugsafval"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WIJK - Terwijl de mussen bijna dood van het dak vielen vanwege de tropische omstandigheden (ruim 30 graden!!), had Wacker reeds zijn volgende tegenstander op bezoek voor een oefenpartij. Het was de 5e klasser S.V.B.S. uit het waterrijke gebied Belt en Schutsloot.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wacker wint oefenduel tegen S.V.B.S"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WOLDEN - In september start het nieuwe culturele seizoen. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar.

Ga door met lezen van "Culturele seizoen De Wolden start tijdens Drentse Uitmaand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WOLDEN - Door de aanhoudende droogte en de perioden van extreme warmte ontstaat er natuurbrandgevaar in de natuurgebieden. Daarom vraagt Brandweer Nederland om bermen, die grenzen aan een natuurgebied, camping of recreatieterrein te maaien.


archieffoto: persbureau meter

Ga door met lezen van "Bermen vervroegd gemaaid door brandgevaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WIJK - Woensdagavond won Erik Bolding uit Tuk de Alkeloop in Alteveer/Kerkenveld. Een dag later herhaalde hij dit kunststukje in De Wijk.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Erik Bolding wint Wiekloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
Crea-middag SWS

REGIO
- Op de vaste crea-middag van SWS zal er op donderdag 1 september gewerkt worden aan het maken van een herinneringsbox.

Ga door met lezen van "Workshop herinneringsbox"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 68 artikelen)