'

Okt 31
OOSTEINDE - Op vrijdag 4 november om 12.00 uur wordt de nieuwe parkeervoorziening bij het Sultansmeer bij Ruinerwold feestelijk geopend. Namens WMD zal directeur-bestuurder Vivienne Frankot aanwezig zijn evenals wethouder Mark Turksma van gemeente De Wolden. Ook leerlingen van basisschool De Wezeboom zijn aanwezig bij de opening.

Ga door met lezen van "Nieuwe parkeervoorziening Sultansmeer feestelijk geopend "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DE WIJK - Twee al wat oudere verenigingen die al heel wat “robbertjes” in het verleden hebben uitgevochten en vandaag was het dan weer zover. Beide verenigingen spelen inmiddels in de 3e klasse van de K.N.V.B, en vanmiddag konden de “blauwwitten” en de” roodwitten”, op ons terrein aan de Wiltenweg, laten zien wie op dit moment de sterkste is. En dat gebeurde onder prima weersomstandigheden, op een uitstekend verzorgde grasmat en onder leiding van de goede scheidsrechter Stel uit Leeuwarden.Ga door met lezen van "Wacker wint met 4-1 van Dwingeloo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
RUINERWOLD - De organisatie van de Karstenhoevefair blikt met een tevreden gevoel terug op de 'Meuk en Leuk' fair van afgelopen zondag. Er was veel te zien en te beleven. Maar bovenal was het genieten van prachtig herfstweer.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Tweede Karstenhoevefair een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
REGIO - Op maandag 7 november komen bij Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.alle werkgroepen aan het woord. De coördinatoren geven een terugblik op het afgelopen jaar. Welke zeldzame planten zijn er dit jaar in de omgeving zoal aangetroffen? Werden er roofvogels geringd? Welke soorten?

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wat doen de werkgroepen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
Drentse Roos wint agrarische missverkiezing

ECHTEN – Stevige muziek, stralende vrouwen en strobalen op het podium, een biertap die overuren draait en testosteron dat door de zaal heen giert. Het maïsfeest ‘Høken & Hakselen’ in Loosbroek bleek een goed decor voor de Miss Boerin Verkiezing. Uit honderden aanmeldingen voor de jaarlijkse boerinnenkalender streden er gisteren zeventien kandidaten om drie titels.

Ga door met lezen van "Roos Boerland nieuwe Miss Boerin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
Mensen willen de energierekening verlagen

REGIO - De Nationale Duurzame Huizen Route viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Wat ooit begon als een lokaal initiatief op de Veluwe, groeide uit tot een landelijk platform met bijna 2.000 enthousiaste deelnemers.

Ga door met lezen van "Bezoek duurzaam huis na 10 jaar actueler dan ooit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
Hoe groter de duisternis, des te feller vlamt aurora

RUINERWOLD - Het is zover! Olga Vocal Ensemble kan eindelijk haar tournee met het sfeervolle concertprogramma Aurora weer hervatten. Op 30 oktober geven ze een concert, onder de vlag van de ‘Stichting Vrienden van Blijdenstein’, in de Hervormde kerk te Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Olga Vocal Ensemble brengt licht met tournee Aurora"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DRENTHE - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de derde vergadering van 2022 bijna €70.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 18 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Cultuurfonds Drenthe steunt 18 projecten voor bijna € 70.000"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
RUINERWOLD - Zaterdag 29 oktober organiseert de Stichting vrienden van Blijdenstein in de Bartholomeuskerk in Blijdenstein het spoor van licht.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Spoor van Licht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
RUINEN - In boswachterij Ruinen is op donderdag 27 oktober het dertiende Aardkundig Monument van Drenthe onthuld. Het gaat om Smeltwaterheuvel Hunnenkloosterberg in tussen Echten en Ruinen in de gemeente De Wolden. Deze smeltwaterheuvel is ontstaan doordat zand en grind werd afgezet bij het afsmelten van het landijs. De gemeente De Wolden is de laatste gemeente in rij van alle Drentse gemeenten met een Aardkundig Monument.

Ga door met lezen van "Dertiende Aardkundig Monument van Drenthe staat in boswachterij Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
REGIO - Steenwijk Het OldStars team van voetbalvereniging HZVV voert na de eerste competitieronde de ranglijst aan. Op de accommodatie van vv Steenwijk wonnen de Hoogeveners twee van hun drie wedstrijden. De tegenstanders waren Dedemsvaart (5-0) en Meppel (2-0). De derde wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden eindigde in 3-3 gelijk spel.

Ga door met lezen van "OldStars HZVV eerste koploper in competitie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
RUINERWOLD - Museumboerderij de Karstenhoeve organiseert op zondag 30 oktober de tweede editie van de Karstenhoevefair. Onder de noemer Meuk én Leuk is er van alles te beleven en te doen tussen 11.00 en 17.00 uur.


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Karstenhoevefair ‘meuk én leuk’."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
ZUIDWOLDE - Bowls/shortmat is een balsport, het kleinere broertje van Bowls. Deze sport wordt in Nederland gespeeld door 17- tot ca. 75-jarigen. Het is de bedoeling om met de bowl via een hindernis de Jack te raken, of er zo dicht mogelijk bij te komen.

Ga door met lezen van "Nieuwe sport in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
REGIO - Hoe kun jij, als verpleegkundige, een bijdrage leveren om het doemscenario in de zorg te voorkomen? Dit was de onderzoeksvraag waar studenten van Hogeschool Viaa en Hogeschool Windesheim mee aan de slag gingen onder de vlag van de Regiocampus.

Ga door met lezen van "Studenten Regiocampus doen onderzoek voor Zorgalliantie Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WOLDEN - Wethouder Gerrie Hempen-Prent heeft donderdagmiddag de opening verricht van de vernieuwde pannakooi bij IKC De Horst in de Wijk. Dit deed zij samen met Niek Slomp, eigenaar van de Coop. Dit gebeurde door penalty’s te schieten. Echter de wethouder trof een penaltykiller in het doel, en kwam niet tot scoren.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Opening vernieuwde pannakooi bij IKC De Horst in de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WOLDEN - In week 44,45 en 46 oefent de Landmacht samen met de Luchtmacht in Nederland. De internationale oefening, Falcon Autumn 2022 is de jaarlijkse oefening van 11 Luchtmobiele Brigade. Er wordt op diverse plaatsen getraind: rond Drachten, op de Veluwe, bij Katwijk en in De Wolden. Op 4 & 5 november vindt het deel van deze oefening in De Wolden plaats bij de Ossesluis, nabij de Wijk, Veeningen, Echten en Koekange.

Ga door met lezen van "Grote militaire oefening bij Ossesluis in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
ECHTEN - Textiel kan in dichte zakken op school gebracht worden of aankomende Dinsdag 1 November of Donderdag 3 November langs de weg worden neergezet.

Ga door met lezen van "Textiel inzamelingsactie van 't Echtenest."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
Huisartsenpraktijk Zuidwolde en de bibliotheek slaan de handen ineen met digitale hulp

ZUIDWOLDE - In de maand november komt een IDO-medewerker van de bibliotheek elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur naar huisartsenpraktijk Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Samen Beter met inloghulp bij Huisartsenpraktijk Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
RUINERWOLD - Wegens een ernstig ongeval van één van de spelers van UDI is besloten om de drie toneeluitvoeringen van 29 okt en 5 nov bij dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold te annuleren. De reeds gekochte kaarten voor de avondvoorstellingen kunnen geretourneerd worden op zaterdag 29 oktober tussen 13.00 en 14.00 uur of 19.00 en 20.00 uur in het dorpshuis. Hopelijk tot ziens bij de uitvoeringen in 2023.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
ZUIDWOLDE - Na 2 jaar uitstel is het dan eindelijk weer zover: op zondagmiddag 13 november 2022 vinden er op 18 locaties concerten plaats van diverse muzikanten en bands. Deze treden op in verschillende huiskamers, de bibliotheek in Zuidwolde en de basisschool in de Erflanden.Ga door met lezen van "Huiskamerfestival Zuidwolde & Erflanden"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 100 artikelen)