'

Dec 31
DE WIJK - Op de valreep van 2022 heeft de Historische Vereniging de Wijk-Koekange het aantal van 1250 leden bereikt. Dat is een prachtig aantal. Dit geeft aan dat het werk wat het bestuur en alle vrijwilligers doen niet voor niets is. Zoals in de statuten van de oprichting op 30 september 1997 als is vastgelegd als doelen:

Archieffoto: De opening van de extra ruimte in de Wieker Meule

Ga door met lezen van "Ledenaantal Historische Vereniging de Wijk-Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
RUINERWOLD - Vanmorgen in de regen begon de cursus Carbid-schieten voor de jeugd van Ruinerwold. Bijna dertig kinderen kwamen hier op af, een mooie opkomst ondanks het slechte weer.

Foto's JW v/d Vlist

Ga door met lezen van "Carbid schieten op de Larijweg voor de jeugd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WIJK - Duik voor Doelen. Zo heet de Nieuwjaarsduik genoemd die motorclub de Antrappers uit De Wijk op zondag 1 januari 2023 gaat organiseren. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de duik naar een tweetal goede doelen in De Wijk en IJhorst. Het goede doel van de Wiekers is een Koersbalmat voor de ouderen, en bij De Rieverst gaat de helft van de opbrengst naar activiteiten voor jongeren.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Antrappers gaan weer duiken voor het goede doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
RUINERWOLD - Coop Koetsier doneert twee AED’s aan de Stichting AED Ruinerwold e.o. ten behoeve van de reanimatie burgerhulpverleners in de dorpen Ruinerwold, Oosteinde en Berghuizen.


Ga door met lezen van "Coop Koetsier doneert twee AED’s"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WIJK - Na twee coronajaren stond vandaag het traditionele oliebollentoernooi op het programma in de sporthal in de Wijk. Dit was speciaal voor de jeugd van Vitesse, Wacker en IJhorst. Nu spelend onder de naam Sjo Triville.

Ga door met lezen van "Geslaagd Oliebollentoernooi"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WOLDEN - We merken het allemaal; de prijzen stijgen. Gas- en energieprijzen stijgen, de boodschappen worden duurder en ook benzineprijzen gaan omhoog. Steeds meer mensen moeten op de kleintjes letten of dreigen zelfs in de problemen te komen. Ook in De Wolden zien we onze inwoners hiermee worstelen.Ga door met lezen van "Waar kan ik terecht met mijn vragen over geldzaken?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
KOEKANGE - 'Geluk en de Zegen' zo heet het boek van Herman Braaf. In dit boek heeft de veehandel van vroeger en van na de Tweede wereldoorlog beschreven. Herman is geboren in 1931 en van Joodse afkomst. In de oorlog heeft hij ondergedoken gezeten en na de oorlog is hij op 15 jarige leeftijd begonnen als de jongste veekoopman van Nederland.Ga door met lezen van "Herman Braaf schrijft boek over veehandel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
ZUIDWOLDE - Het IJsplein Zuidwolde, gerealiseerd in een grote tent net achter het Kerkplein, was een groot succes. Ondernemersvereniging Zuidwolde zorgde in de week voor Kerst voor de kunststof ijsbaan, gezellig aangekleed en voorzien van een bar met zitjes. Elke ochtend was de baan volgepland met klassen van de twee basisscholen uit Zuidwolde. ’s Middags werd het vrij schaatsen door veel kinderen enthousiast benut en ook ’s avonds was het gezellig druk met groepen die meededen aan een curlingcompetitie.
Ga door met lezen van "IJsplein Zuidwolde hele week drukbezocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
ZUIDWOLDE - Door de twee uitgevoerde zware operaties die Nikita Heuvelman uit Zuidwolde in Amerika heeft ondergaan, extra onderzoeken en behandelingen, extra infusen en voeding via de bloedbaan zijn de kosten schrikbarend hoog geworden.


Ga door met lezen van "Donaties Nikita hard nodig na twee operaties in Amerika"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
RUINERWOLD - Voetbalvereniging Ruinerwold en hoofdtrainer Johnny Wassenaar zijn verheugd bekend te maken dat zij de samenwerking ook in het seizoen 2023-2024 zullen voortzetten. Afgelopen weken zijn gesprekken geweest tussen de technische commissie en hoofdtrainer Johnny Wassenaar en hebben beide partijen aangegeven graag met elkaar verder te willen.

Foto's Artizzl Media/Peter Nefkens

Ga door met lezen van "V.V. Ruinerwold en trainer Wassenaar verlengen samenwerking"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
REGIO - Naast champagne en vuurwerk horen oliebollen natuurlijk ook echt bij de jaarwisseling. In plaats van oliebollen kopen is het ook erg leuk om zelf oliebollen te maken. Alles wat je nodig hebt is een paar grote pannen voor het deeg en een frituurpan voor het maken van de oliebollen.

Ga door met lezen van "Zelf oliebollen bakken!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
REGIO - Maar naarmate technologie verder is veranderd, is de manier waarop mensen worden vermaakt ook veranderd. In dit artikel kijken we naar hoe technologie de entertainmentindustrie en de manier waarop mensen hun vrije tijd besteden beïnvloedt.

Ga door met lezen van "Hoe het internet de entertainmentindustrie heeft veranderd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
DE WIJK - Op donderdag 29 september is er eindelijk na twee coronajaren weer het traditionele oliebollentoernooi in de sporthal in de Wijk voor de jeugd van Vitesse, Wacker en IJhorst. Nu spelend onder de naam Sjo Triville.

Ga door met lezen van "Oliebollentoernooi "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
DRENTHE - Provincie Drenthe verleent een subsidie van € 130.680,-- aan Impology voor het project ‘Provinciale aanpak Kansrijke Start Drenthe 2022-2024’. ​​Hiermee ondersteunt de provincie Drentse gemeenten bij de uitvoering van het landelijke project ‘Kansrijke Start’.

Ga door met lezen van "Kansrijke start voor kinderen in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
ZUIDWOLDE - Dinsdagochtend 3 januari kunnen kinderen aan de slag met activiteiten voor de natuur. Iedereen vanaf 5 jaar is welkom met waar nodig (groot)ouders, om onder begeleiding van vrijwilligers van Natuurvereniging Zuidwolde nestkasten, vetbollen en pindasnoeren te komen maken.

Ga door met lezen van "Nestkasten bouwen in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
ECHTEN - Zaterdag 7 januari 2023 wordt er door de vrijwilligers van het Huus met de Belle in Echten een gezellige winterwandeling georganiseerd. Een wandeling van 5 of 10 km voert je door het bos, langs landerijen en over de heide. Er is onderweg een mogelijkheid om even uit te rusten. Een goed en fris begin van 2023! Kosten zijn € 3,50. De start is tussen 10.30 en 13.30 uur bij het Huus met de Belle, Zuidwolderweg 2a, 7932PP Echten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
DE WIJK - Beste mensen, U bent nu nog allen druk met de feestdagen. Maar januari komt eraan hoor! Dan zijn de feestdagen geweest en wat dan? In het Dorpshuis De Wijk is er elke maandagmorgen Koersbal. Echt een hele gezellige bezigheid voor een ieder. Leuk om eens te proberen wellicht.Ga door met lezen van "Inloopochtend bij Koersbal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
DRENTHE - Schapen- en geitenhouders in heel Drenthe kunnen ook komend jaar subsidie aanvragen voor wolfwerende afrastering. Provincie Drenthe stelt hiervoor nog eens € 200.000,-- beschikbaar.


Ga door met lezen van "Subsidie voor wolfwerende rasters verlengd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
REGIO - Is er een periode van vorst op komst? Denk dan aan het beschermen van de watermeter, hoofdkraan en leidingen. Er zit altijd een beetje water in de watermeter. Door kou en tocht kan dat snel bevriezen. Dat betekent: geen water! Wij geven tips om dat te voorkomen.

Ga door met lezen van "Waterleiding winterklaar?"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 110 artikelen)