'

Jan 31
RUINERWOLD - Donderdag 2 februari 2023 wil de gemeenteraad De Wolden in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties over de verkeerssituatie door Blijdenstein. Gedurende de avond hoort de raad graag wat er leeft en speelt, en zullen we eventuele oplossingsrichtingen onderzoeken. De aanvang is om 19:30 uur.

Ga door met lezen van "Dialoogbijeenkomst over de verkeerssituatie door Blijdenstein"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WOLDEN - Sinds 2014 kunnen starters op de woningmarkt in De Wolden subsidie aanvragen om hun woning te verduurzamen. Het budget dat voor deze subsidie beschikbaar was gesteld, is inmiddels volledig opgebruikt.

Ga door met lezen van "Duurzaamheidssubsidie voor starters kan weer aangevraagd worden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
RUINERWOLD - Zaterdagavond was de eerste geslaagde bordspellenavond in de Buddingehof. Bordspelliefhebbers genoten tijdens een gezellige avond van het samen spelen en nieuwe spellen ontdekken.

Ga door met lezen van "Geslaagde bordspellenavond in de Buddingehof"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
MEPPEL - Op woensdagmiddag 8 februari van 14:00 tot 15:30 uur organiseren studenten van de opleiding Onderwijsassistent aan het Drenthe College Meppel in samenwerking met de bibliotheek een leuke interactieve voorleesmiddag voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar.

Ga door met lezen van "Studenten Drenthe College organiseren voorleescarrousel:"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WIJK - Er zijn van die vriendschappelijke wedstrijden, die niet veel om het lijf hebben, doch afgelopen zondag had onze plaatselijke voetbalclub wel degelijk een vriendschappelijke wedstrijd deed er toe deed. Men had namelijk op bezoek de voetbalvereniging Raptim uit Coevorden (vroeger heetten ze R.K. Raptim).Een uitstekende 3e klasser, die kon en wilde voetballen. Technisch vaardig en snel.

Ga door met lezen van "Wacker weet weer wat verliezen is"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
STAPHORST - Maandag 6 februari is Bert Haamberg, boswachter Ecologie bij Staatsbosbeheer, gastspreker op de ledenavond van Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.'.

Ga door met lezen van "Ecoloog Bert Haamberg vertelt over zijn werk."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
Bij het realiseren van twee padelbanen.

DE WIJK - Lawn Tennis Vereniging (LTV) Voorwijk uit De Wijk is voornemens om twee padelbanen te realiseren bij het tenniscomplex aan de Wiltenweg 31C in De Wijk. Dit staat hoog op het verlanglijstje van de vereniging. Want padel is een populaire sport. Het lijkt op een mix van tennis en squash. Alleen het speelveld is een kwart kleiner dan een tennisveld.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "LTV Voorwijk moet nog enige obstakels overwinnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
ZUIDWOLDE - Bij DNO Sport zijn we dringend op zoek naar vers bloed voor onze sportprogramma's. We maken uitzendingen op zaterdag- en zondagmiddag en maandagavond. We zijn op zoek naar nieuwe presentatoren, verslaggevers langs de lijn en technici.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
REGIO - In het vierde kwartaal van 2022 zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in alle provincies gedaald ten opzichte van het kwartaal er voor.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Prijzen bestaande koopwoningen in alle provincies gedaald"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
REGIO - Nederlanders hebben een hele grote water-voetafdruk. We gebruiken maar liefst 3300 liter water per persoon per dag. Niet uit de kraan, maar via ons eten, kleren en producten. Een kopje koffie bestaat uit ongeveer 2 deciliter water. Om de koffie te maken is echter 140 liter water nodig! En dat geldt voor heel veel producten. Zelfs voor producten waar helemaal geen water in zit, zoals een katoenen t-shirt, is water gebruikt. Bij de groei van de katoen en het maken van het shirt. Voor een t-shirt zelfs 2700 liter!

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Water weetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
DE WOLDEN - Ondernemerschap en aandacht voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) staan centraal in het nieuwe Economisch Actieplan van gemeente De Wolden. Ook is er veel aandacht voor de sectoren Landbouw en Recreatie en Toerisme.

Archief: Aandacht voor toerisme, om tot een Wandelnetwerk in Drenthe te komen

Ga door met lezen van "Nieuw Economisch Actieplan De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINERWOLD - Burgemeester Inge Nieuwenhuizen heeft vrijdagavond uur een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Hennie Benak-Nijstad in De Karstenhoeve. Met deze uitreiking zal de inwoner van De Wolden onderscheiden worden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheiding voor Hennie Benak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
KOEKANGE - De voorbereidingen voor de Highland Games Koekange zijn weer in volle gang. De datum is Hemelvaartsdag 18 mei 2023. Net als voorgaande jaren komt Wout Zijlstra de spelen weer extra kleur geven met zijn enthousiaste manier van presenteren. Tevens zal hij enkele demonstraties geven.

foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Voorbereidingen Highland Games Koekange in volle gang"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
DE WIJK - De Streetband uit De Wijk speelt op zaterdag 18 februari in café de Wiekslag. Deze rockcover & feestband is een aantal jaren geleden spontaan ontstaan.

Ga door met lezen van "Streetband komt feestje bouwen in café de Wiekslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
RUINERWOLD - Disco Zonder Beperking voor kinderen met een beperking georganiseerd in Het Ambacht in Ruinerwold. Voor het thema was dit maal “Apres-Ski” gekozen.

Ga door met lezen van "Discoavond bij Het Ambacht valt in de smaak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
RUINERWOLD - Tijdens de gezellige jaarvergadering van de Vrouwen van Nu afdeling Ruinerwold op 24 januari werden vijf jubilerende leden in het zonnetje gezet. Hennie Reinders-Nijstad is maar liefst 65 jaar lid, Roelien Hofstra-van Weydom Claterbos 55 jaar, Geesje van der Berg-Ter Haar en Sjoukje Rumph-Have 50 jaar en Willie Wiltinge-Steenbergen 40 jaar.

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu gaan helemaal los tijdens jaarvergadering"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
RUINERWOLD - Op 27 januari is bij het Ambacht in Ruinerwold een disco voor een groep mensen waar niet zo vaak wat voor georganiseerd word. Ken je een kind met een beperking stel hem of haar even op de hoogte. Te leuk om te missen. En iedereen is welkom. Zelfs als je met je bed naar binnen moet kan dat, er is immers geen beperking. DJ Marlies gaat er een feestje van met maken. Aanvang 19.00 uur. Entree: 2,00.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
ECHTEN - Gooi je een bullseye en wordt jij darter van Echten? Op 18 februari om 19:30 uur is er een dart avond voor iedereen vanaf 15 jaar en ouder. Wij zorgen voor de koffie en thee. Als je een drankje na de koffie wilt, is dit voor eigen rekening. Heb je geen dartpijlen, laat het bij inschrijving weten en dan zorgen wij daarvoor. Voor de winnaar ligt er een kleine geldprijs klaar! Inschrijven voor 3 februari. Inschrijfgeld is €10,- per persoon. Voor opgave of vragen kan gemaild worden naar acoldekarke@gmail.com

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden stelt € 250.000 beschikbaar voor maatschappelijke organisaties die in acute geldnood zitten door de hoge energierekening. De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders hierom gevraagd.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Noodfonds energielasten voor maatschappelijke organisaties"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 25
DRENTHE - Na de coronajaren starten de Drentse basiscursussen in april 2023 op geheel vernieuwde wijze, de cursussen worden op hybride wijze gegeven.


Ga door met lezen van "Basiscursussen bijenhouden Drenthe op nieuwe leest geschoeid."

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 89 artikelen)