'

Jan 13
STAPHORST - De 11e editie van de jaarlijkse B+B Personeelsdiensten Veldtoertocht vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 januari 2023. Na het grote succes van 2020 hopen we de reeks door te zetten en dankzij de inzet van vele vrijwilligers en samenwerking met Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel is er een route uitgestippeld.


Ga door met lezen van "B+B veldtoertocht 2023"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
DRENTHE – Ben jij op zoek naar een mbo-opleiding? Kom dan op woensdag 25 januari naar de Open Dag van Drenthe College. Belangstellenden zijn tussen 15.00 en 20.30 uur van harte welkom om de schoolgebouwen in Assen, Emmen of Meppel te bezoeken en voorlichtingen van opleidingsrichtingen bij te wonen. Volwassenen die zich oriënteren op om- of bijscholing zijn eveneens van harte welkom.

Ga door met lezen van "Open Dag Drenthe College "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
Zoeken naar je familieleden op de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis

DRENTHE - Bijna iedereen is nieuwsgierig naar het verleden van zijn of haar familie. Het Drents Archief organiseert daarom op zaterdag 28 januari de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis. Het thema dit jaar is ‘Tweede Wereldoorlog'.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Mijn familie in de Tweede Wereldoorlog"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
DE WOLDEN - Vrijdag de dertiende op de kalender. Vrijdag de dertiende wordt als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Een van de verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd, een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog samenvalt met het ongeluksgetal 13, moet deze dag dus wel extra ongeluk veroorzaken. Daarentegen wordt in Griekenland, Spanje en Latijns-Amerikaanse landen dinsdag de dertiende als ongeluksdag gezien. In Italië is vrijdag de zeventiende juist weer de ongeluksdag.

Ga door met lezen van "Opgelet vandaag! het is vrijdag de dertiende "

Geplaatst door B S

Tweet This!