'

Feb 13
DE WOLDEN - Op woensdag 22 en donderdag 23 februari traint Defensie met een compagnie van de luchtmobiele brigade uit Arnhem op twee plaatsen in De Wolden; rond en in de brandweerkazernes Ruinerwold en de Wijk/Koekange. Hierbij wordt geprobeerd een complexe situatie te creëren. Gemeente De Wolden geeft ruimte aan deze oefening omdat zij het belangrijk vindt dat militairen realistisch kunnen trainen.

Ga door met lezen van "Militairen en brandweerlieden trainen samen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 13
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden start in het nieuwe schooljaar met een cultuurmenu voor alle basisscholen: ‘Cultuurcarrousel De Wolden’. Vanaf 2023/2024 nemen alle 1830 leerlingen deel aan diverse culturele activiteiten. Ze bezoeken theatervoorstellingen, volgen culturele workshops en doen erfgoedactiviteiten.

Foto: Michiel ter Elst

Ga door met lezen van "Cultuurcarrousel voor alle basisscholen in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 13
DE WIJK - De voetbalkantine van Wacker heeft een make-over ondergaan. In de winterstop zijn de handen uit de mouwen gestoken, en is er hard gewerkt door vrijwilligers om de kantine op te pimpen. Zondagmiddag vond de heropening plaats. Gelijk na de thuiswedstrijd tegen Trinitas stroomde de vernieuwde sfeervolle kantine vol. En kon iedereen het resultaat bewonderen.


Ga door met lezen van "Vernieuwde Wacker Kantine ademt weer clubhistorie uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 13
REGIO - De besturen van de afdelingen De Wijk en Ruinen hebben besloten gezamenlijk een basiscursus bijenhouden te gaan organiseren dit omdat men toch vrij dicht bij elkaar in de buurt zit en men zo kan profiteren van elkaars deskundigheid en vaardigheden. Zo is er dus één cursuslocatie voor geheel Zuid-West Drenthe in Pesse. De cursus wordt gegeven door de heer Piet Steffen, volledig bevoegd bijenteelt leraar.Ga door met lezen van "Unieke samenwerking basiscursus Bijenhouden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 13
DE WIJK - Omdat de weergoden en godinnen de voetballiefhebbers deze winter erg verwennen met de weersomstandigheden, kunnen we vandaag beginnen aan de afwerking van het seizoen 2022/2023. Wacker doet dat met een thuiswedstrijd tegen Trinitas, een gefuseerde (2012) club uit het Friese Boijl en omgeving. Zij stuurden vorige week zondag v.v. Oldemarkt met een 2 – 1 nederlaag naar huis en Wacker keerde met een fraaie 4- 2 overwinning terug van de uitwedstrijd bij Steenwijker Boys.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wacker thuis onderuit tegen Trinitas"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 13
RUINERWOLD - Doordat er zondag geen competitiewedstrijd op het programma staat, oefende Ruinerwold deze week twee keer. Dinsdag tegen De Weide uit Hoogeveen, vrijdag tegen B.E.W. uit Vledder.

Ga door met lezen van "Ruinerwold wint en verliest in oefenweek"

Geplaatst door B S

Tweet This!