'

Mrt 31
DE WIJK - Op zaterdag 25 maart vierde de Koninklijke Muziekvereniging Apollo haar 125-jarig jubileum met een jubileumconcert in Sporthal De Slenken in De Wijk. Zo’n 100 bezoekers genoten van het concert.

Fotocredits: Stefan Bork

Ga door met lezen van "Apollo ontvangt cheque en Zilveren Medaille"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 22 april geeft muziekvereniging Woudklank haar jaarlijkse concert voor donateurs en andere belangstellenden. Alle orkesten en slagwerkgroepen laten muziekstukken horen in het thema ‘helden’. Het optreden staat bol van bekende nummers en herkenbare melodieën voor jong tot oud.Ga door met lezen van "Muziekvereniging Woudklank verrast met heldenmuziek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINERWOLD - Op zaterdagavond 22 april geeft de malletband Sempre Sereno Ruinerwold en de Altiband uit Meppel een gezamenlijk voorjaarsconcert.

Ga door met lezen van "Voorjaarsconcert Sempre Sereno en Altiband"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DE WOLDEN - Veel verenigingen en vrijwilligersorganisaties zijn jaarlijks bezig om allerlei evenementen en activiteiten in De Wolden te organiseren. Bij het organiseren van die evenementen komt er veel kijken waaronder soms de aanvraag van een vergunning. De vraag is dan vaak, hoe moet je een vergunning aanvragen en hoe zit dat dat met bijvoorbeeld een draaiboek of plattegrond van je evenement. En kan het dan alleen af met een evenementenvergunning of ben je misschien ook een omgevingsvergunning nodig?

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Online kennissessie over evenementen en vergunningen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DRENTHE - Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken. In april organiseren culturele instellingen en kunstenaars in heel Drenthe allerlei activiteiten voor senioren tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs. Het programma in De Wolden en de overige gemeenten in Drenthe staat op www.gekleurdgrijs.nl.

Ga door met lezen van "Culturele actiemaand Gekleurd Grijs voor senioren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINEN - Provincie Drenthe, gemeente De Wolden, gemeente Westerveld, Natuurmonumenten, Europarcs en Recreatieschap Drenthe gaan een kwaliteitsimpuls geven aan het gebied tussen de entree van het Dwingelderveld en de kern Ruinen. Doel is dit gebied nog beter in te richten voor bezoekers en inwoners

Ga door met lezen van "Start gebiedsontwikkeling Dwingelderveld bij Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DRENTHE - Het motorseizoen is gestart! Motorrijden is heerlijk maar op de motor ben je ook kwetsbaar. Andere weggebruikers zien je makkelijk over het hoofd.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van " Drentse campagne vraagt aandacht voor veiligheid motorrijders"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WIJK - Anderhalve week voor de geplande voorstellingen in 2020 gooide Corona ook voor De Bloem de boel in het slot. Het was een fikse tegenvaller voor de Rederijkerskamer, en de vraag was toen hoe lang de Lockdown zou gaan duren. In 2021 en 2022 was er nog een sprankje hoop weer te kunnen starten, maar helaas. Maar nu gaat het feest wel door.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Rederijkerskamer De Bloem na 4 jaar weer de bühne weer op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
RUINERWOLD - CBS De Arendsvleugel in Ruinerwold is de eerste school in Drenthe waar de schop in de grond gaat om plek te maken voor een groene buitenruimte die de fantasie prikkelt en bewegen stimuleert. Mede mogelijk gemaakt door het project Schoolpleinen Revolutie Drenthe. Silvan Burgwal en Sarah Frans hadden de eer om de eerste tegels te verwijderen.


Ga door met lezen van "Arendsvleugel in Ruinerwold eerste schoolplein dat wordt omgetoverd tot buitenlokaal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
RUINERWOLD - Zondagmorgen 9 april ( 1e paasdag) gaat de paashaas weer een heleboel eieren verstoppen op het erf van De Karstenhoeve! Om 11.30 uur zijn alle kinderen ( tot en met groep 8-) van harte welkom om de eieren te zoeken. Deelname is gratis en voor de vinder van het gouden ei en de winnaar van het eitje tikken zijn er leuke prijsjes. Op de deel huppelen konijntjes die je mag knuffelen. Voor de ouders is er gelegenheid om ondertussen een kopje koffie te drinken!

Ga door met lezen van "Paaseieren zoeken en paasvuur bij Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DRENTHE - De geschiedenis van Molukkers in Nederland kent vele bijzondere en indrukwekkende verhalen. Heb je Molukse roots, ben je tussen de 15 en 35 jaar en wil je samen met andere jongeren op zoek naar de verhalen uit jouw familiegeschiedenis?

Ga door met lezen van "Op zoek naar je Molukse familiegeschiedenis in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
KOEKANGE - Op 24 maart 2023 hadden we alweer de laatste speeldag van de Walking Football competitie Zuidwest Drenthe. Sport Vereent uit Oldeberkoop was de gastheer. Alle teams speelden nog twee wedstrijden. Er waren nog drie kanshebbers voor de titel namelijk Vitesse’63, vv Steenwijk en HZVV en ook de strijd om de laatste plaats was nog niet beslist tussen Zuidwolde en Dedemsvaart. Het beloofde dus een spannende middag te worden.

Ga door met lezen van "Vitesse winnaar van Walking Football"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DE WIJK - De Antrappers zijn niet alleen die stoere mannen die op crossmotoren door de natuur scheuren, maar ze zijn ook begaan met de natuur, de bloemen en de bijen. Ja, ja, ze hebben zelfs een eigen bijenkast op landgoed Dickninge! En dit bleek ook maandagmiddag wederom. Een afvaardiging van de club bestaande uit: Aaldert Kuiper en Arend Klomp schonk twintig nestkasten aan de Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o. Deze woorden binnenkort opgehangen in het Dickninger Bos.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Natuurbeschermingsorganisatie ontvangt nestkasten van Antrappers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
IJHORST - Op zaterdag 1 april is het precies 15 jaar geleden dat Kroko is verhuisd van de Bakkerslaan naar de Heerenweg. Uit enthousiasme begonnen eigenaars Erik en Greetje Kroonenburg-Kolk binnen een maand met de verkoop van Drentse koe ijs en biologische groentetassen van de Zonnehorst.

Ga door met lezen van "Kroko viert 15 jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
IJHORST - Scherpe foto's van bewegende dieren, zelfs als het donker is, en hele bijzondere opnames van vliegende vleermuizen en vogels, dat krijg je te zien op maandag 3 april op de ledenavond van Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.'

Ga door met lezen van "Highspeed fotografie geeft prachtige natuurfoto's."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
VEENINGEN - Het jaarlijkse festival 'Monsters of Rock' in Veeningen is weer een geweldig feest geworden waar weer vele liefhebbers van classic rock op af kwamen. Het was voor het eerst in vier jaar tijd dat dit festival weer door kon gaan. En dat voor vele vaste bezoekers ook weer een mooie gelegenheid om een avondje te rocken, en te proosten op het leven.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Monsterachtig mooi feest aan de Bloemberg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DE WIJK - De uitwedstrijd bij Read Swart had ons al laten zien, dat deze ploeg in De Knipe wel aardig in elkaar stak. Het werd toen dan ook een benauwde 1 – 0 overwinning voor Wacker.

Ga door met lezen van "Wacker wint uit bij Read Swart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DRENTHE - Landschapsbeheer Drenthe maakt deel uit van het samenwerkingsverband LandschappenNL. Dit bestaat uit in totaal twintig provinciale organisaties Landschapsbeheer en de provinciale landschappen.

Ga door met lezen van "Landschapsbeheer Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
KOEKANGE - In De Wolden hebben de cultuurcoaches, sportfunctionarissen en Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) De Wolden de handen in elkaar geslagen.Het plan is om verenigingen en vrijwilligersorganisaties langdurig en doelgericht te begeleiden en ondersteunen bij hun uitdagingen.

Ga door met lezen van "Bijeenkomst: 'Van vrijwilligers voor vrijwilligers' in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 113 artikelen)