'

Mrt 28
RUINERWOLD - CBS De Arendsvleugel in Ruinerwold is de eerste school in Drenthe waar de schop in de grond gaat om plek te maken voor een groene buitenruimte die de fantasie prikkelt en bewegen stimuleert. Mede mogelijk gemaakt door het project Schoolpleinen Revolutie Drenthe. Silvan Burgwal en Sarah Frans hadden de eer om de eerste tegels te verwijderen.


Ga door met lezen van "Arendsvleugel in Ruinerwold eerste schoolplein dat wordt omgetoverd tot buitenlokaal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
RUINERWOLD - Zondagmorgen 9 april ( 1e paasdag) gaat de paashaas weer een heleboel eieren verstoppen op het erf van De Karstenhoeve! Om 11.30 uur zijn alle kinderen ( tot en met groep 8-) van harte welkom om de eieren te zoeken. Deelname is gratis en voor de vinder van het gouden ei en de winnaar van het eitje tikken zijn er leuke prijsjes. Op de deel huppelen konijntjes die je mag knuffelen. Voor de ouders is er gelegenheid om ondertussen een kopje koffie te drinken!

Ga door met lezen van "Paaseieren zoeken en paasvuur bij Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DRENTHE - De geschiedenis van Molukkers in Nederland kent vele bijzondere en indrukwekkende verhalen. Heb je Molukse roots, ben je tussen de 15 en 35 jaar en wil je samen met andere jongeren op zoek naar de verhalen uit jouw familiegeschiedenis?

Ga door met lezen van "Op zoek naar je Molukse familiegeschiedenis in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
KOEKANGE - Op 24 maart 2023 hadden we alweer de laatste speeldag van de Walking Football competitie Zuidwest Drenthe. Sport Vereent uit Oldeberkoop was de gastheer. Alle teams speelden nog twee wedstrijden. Er waren nog drie kanshebbers voor de titel namelijk Vitesse’63, vv Steenwijk en HZVV en ook de strijd om de laatste plaats was nog niet beslist tussen Zuidwolde en Dedemsvaart. Het beloofde dus een spannende middag te worden.

Ga door met lezen van "Vitesse winnaar van Walking Football"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DE WIJK - De Antrappers zijn niet alleen die stoere mannen die op crossmotoren door de natuur scheuren, maar ze zijn ook begaan met de natuur, de bloemen en de bijen. Ja, ja, ze hebben zelfs een eigen bijenkast op landgoed Dickninge! En dit bleek ook maandagmiddag wederom. Een afvaardiging van de club bestaande uit: Aaldert Kuiper en Arend Klomp schonk twintig nestkasten aan de Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o. Deze woorden binnenkort opgehangen in het Dickninger Bos.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Natuurbeschermingsorganisatie ontvangt nestkasten van Antrappers"

Geplaatst door B S

Tweet This!