'

Apr 30
DRENTHE - BBB, PvdA, VVD en CDA hebben Johan Baltes en Roelie Goettsch gevraagd als formateurs voor Drenthe. Zij gaan met de partijen aan de slag voor een akkoord op hoofdlijnen en een nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten.

Ga door met lezen van "Johan Baltes en Roelie Goettsch aan de slag als formateurs voor Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DE WIJK - Het zwemseizoen is weer van start gegaan in De Wijk. Zaterdagmiddag om 13.00 uur openden de poorten van Zwembad De Slenken opnieuw voor het publiek. Veel zwemmers konden niet wachten om een frisse duik te nemen. De jeugd was vooral benieuwd naar de absolute blikvanger: de splinternieuwe familieglijbaan. Die meteen een groot succes bleek.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuwe glijbaan is blikvanger van Zwembad De Slenken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
KOEKANGE - Fietsen is heerlijk, gezond en ook nog eens gezellig. Logisch dus dat je zo lang mogelijk wilt blijven fietsen, ook als je een jaartje ouder wordt. Maar hoe ga je om met drukke fietspaden? Hoe fiets je veilig op een e-bike? En hoe blijf je vitaal op de fiets? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Ga door met lezen van "Doe mee aan de bijeenkomst Het Nieuwe Fietsen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ECHTEN - Echten heeft met de vernieuwde Bellemarkt de juiste formule te pakken. Dat bleek zaterdag wederom. Met en speciale ‘voor alle leeftijden’-editie was het bijzonder sfeervol. Het kunstzinnige voorjaarsfestival bood niet alleen een gevarieerde nijverheidsmarkt tussen de oude boerderijen in het meest lommerrijke deel van het brinkdorpje, maar ook een kinderplein met theater en workshops en een reeks optredens van regionaal talent. Deze opvolger van de vermaarde Bellemarkt bleek vorig jaar al een succes. En op dat fundament is verder geborduurd door de vrijwilligersorganisatie Huus met de Belle.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Goed toeven in het zonnetje op de Bellefair in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
KOEKANGE - Aan de Emsweg in Koekange ter hoogte van het spoor is zaterdagmiddag een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan James W. Gilbride. Deze Amerikaanse piloot verongelukte daar op 29 november 1943. Zijn P-38 H werd neergeschoten door een Duitse jager.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Plaquette onthuld ter herinnering aan Piloot James W. Gilbride."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
RUINEN - Het is voorjaar en dat wordt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen uitbundig gevierd. Van 29 april tot en met 7 mei zijn er verschillende voorjaarsactiviteiten, zoals insectenpotten maken, schilderijtjes vilten van wol en voorjaarsexcursies met de boswachters van Natuurmonumenten. Aanmelden voor de verschillende activiteiten kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld.Ga door met lezen van "Insectenpotten maken en vilten met wol in de meivakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Koningsdag in De Wijk is vanmorgen voortvarend van start gegaan. Dit begon traditiegetrouw met de rommelmarkt op het Holwortelplein, waar de kinderen hun spulletjes hadden uitgestald. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen was aanwezig om de aubade af te nemen, en dit gebeurde met medewerking van de Koninklijke muziekvereniging Apollo.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vertier voor jong en oud, tijdens Koningsdag De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DRENTHE - Landschapsbeheer Drenthe organiseert op zaterdag 6 mei de jaarlijkse vrijwilligersdag. Met deze dag willen wij graag de vrijwilligers die door ons worden ondersteund bedanken voor hun inzet.


Foto: Natuurmonumenten/ Laurence Delderfield

Ga door met lezen van "Vrijwilligersdag Landschapsbeheer Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
ZUIDWOLDE/ERFLANDEN – Op zondag 19 november wordt alweer voor de 4e keer het Huiskamerfestival Zuidwolde – Erflanden georganiseerd. Een gratis toegankelijk festival voor jong en oud!

Ga door met lezen van "Huiskamers gezocht voor 4e editie van Huiskamerfestival "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINERWOLD - Dit jaar is bij de Karstenhoeve een mooie tentoonstelling ingericht over speelgoed van vroeger, waarbij het voor de gemiddelde 50-plusser een feest van herkenning is. Veel speelgoed uit de jaren 50, 60 en 70 maar ook nog ouder en zelfs antiek speelgoed.

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Karstenhoeve tentoonstelling over speelgoed van vroeger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK – Woensdagavond rond 20.00 uur kreeg de brandweer De Wijk/Koekange melding van een brand bij de Wieker Meule. Een bouwlamp die te dicht bij de kap van de molen was geplaatst, veroorzaakte de vlammenzee. De brandweer werd snel gealarmeerd en rukte met spoed uit om erger te voorkomen.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Brandweeroefening bij de Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
Cornelis van der Sluys, Afina Goudschaal en Suze Robertson

DRENTHE - In de kabinetten van het Drents Museum is tot en met 24 september 2023 het werk van drie kunstenaars uit de periode rond 1900 te zien.

Ga door met lezen van "Kunst uit collectie rond 1900 in DMspotlight"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WOLDEN - Tot hun grote verrassing werden ze woensdag 26 april om de tuin geleid door hun eigen familie: Bert Oosting uit Zuidwolde, Herman Reuvers uit Koekange en Harry van de Wiel uit de Wijk. Zijne Koninklijke Majesteit behaagde het hen te onderscheiden voor hun inzet voor de samenleving. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen had de eer hen deze koninklijke onderscheiding op te spelden.

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheiding voor drie inwoners van De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
RUINERWOLD - Op 27 april 2023 zal Strunen in de Tunen plaatsvinden op centrale 3 plaatsen in Ruinerwold! De activiteit vindt plaats van 10 – 15 uur in de speeltuinen van de Perenbuurt, Fazantlaan en Buitenhof.


Ga door met lezen van "Koningsdag Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Het eerste shortmat bowls-toernooi van de Wieker Shortmat Club is inmiddels achter de rug. Op zaterdag 22 april vond dit evenement plaats in Sporthal de Slenken te De Wijk. De deelnemende teams kwamen uit diverse plaatsen, zoals Renkum, Oldenzaal, Almere, Almelo en Losser.

Ga door met lezen van "Eerste shortmat bowls-toernooi was succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WIJK - De komende tijd staan er weer diverse activiteiten op de planning van de Oranjevereniging. Dit begint met Koningsdag 27 april 2023.


Ga door met lezen van "Activiteiten Oranjevereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
ZUIDWOLDE - De organisatie van het concert van muziekvereniging Woudklank moest uitwijken naar de sporthal in Kerkenveld, maar dat had geen gevolgen voor het bezoekersaantal. Het was volle bak. Met alle orkesten en de slagwerkgroep op één podium was het een prima locatie voor het geslaagde jaarconcert van de vereniging.

Foto: Hilchien Leenheer

Ga door met lezen van "Volle bak bij concert Woudklank in sporthal Kerkenveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WIJK - Op vrijdag 21 april 2023 behaalde de 40-jarige Martijn Meijer uit De Wijk zilver op het onderdeel Velling bij de World Logging Championships (bosarbeidswerkzaamheden). In de einduitslag van deze wereldkampioenschappen bereikte hij na alle afgelegde onderdelen de 8e plaats. Lange tijd leek hij op een 4e plek af te stevenen, maar een klein foutje zorgde voor een lager uitgevallen klassering. De wedstrijden werden gehouden tussen 19 en 22 april.

Ga door met lezen van "Martijn Meijer uit De Wijk tweede op WK Bosarbeid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
REGIO - De eerste drie weken van mei worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de N375 tussen Pesse en Meppel-Noord. Het wegdeel tussen de rotondes Broekhuizen/Oosterbroekenweg en de rotonde Weerwille krijgt een nieuwe laag asfalt. De werkzaamheden duren van maandag 1 mei tot en met vrijdag 19 mei 2023.

Ga door met lezen van "N375 tussen Pesse en Meppel-Noord vanaf 1 mei gedeeltelijk gesloten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
RUINERWOLD - Een schitterend affiche: met nog drie wedstrijden op het programma de nummer 1 op bezoek bij de nummer 2. Olyphia kwam - met de bus, trommels en vuurwerk - naar Ruinerwold om de enigszins verstoord geraakte titeldroom een flinke duw richting realiteit te geven.


Ga door met lezen van "Ruinerwold aan kop na knappe overwinning op Olyphia"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 91 artikelen)