'

Mei 31
RUINERWOLD - Midzomeravond, woensdagavond 21 juni 2023. De kortste avond van het jaar! Sinds jaar en dag komen Harm en Roelof op deze datum naar De Karstenhoeve.

KHR-H+R-16-fotokrant1

Ga door met lezen van "Harm en Roelof bij museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
DE WIJK - Voetbalvereniging Wacker is op zoek naar een enthousiaste trainer voor het tweede selectieteam. Dit jonge en talentvolle team speelt momenteel in de derde klasse. We vragen iemand die twee keer per week de trainingen kan verzorgen en op zondag de wedstrijdbegeleiding kan bieden. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met 0655377755 of stuur een e-mail naar wi.dekker@ziggo.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WOLDEN - De Wolden gaat zich met een nieuw klimaat adaptatie beleid verder voorbereiden op de gevolgen van extremer weer. In 2050 wil de gemeente klimaatbestendig zijn, om inwoners een veilige omgeving kunnen blijven bieden in een veranderend klimaat. Denk bijvoorbeeld aan wateroverlast door hevige regenval, droogte en hitte. B&W hebben hiervoor een lokale adaptatiestrategie vastgesteld en vragen de gemeenteraad om dit nieuwe klimaatbeleid vast te stellen.

Foto: Axel Wiewel

Ga door met lezen van "Gemeente De Wolden bereidt zich voor op extremer weer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
REGIO - De IJhorstermarkt geniet grote bekendheid in de wijde omgeving. De markt is een perfecte mix van antiek, brocante, vlo, braderie en warenmarkt. Dit jaar bestaat de markt alweer drieënvijftig jaar. Van de 1e zaterdag in april tot de 1e zaterdag van oktober van 08.00 tot 13.00 uur treft men vele kooplieden en particulieren die hun goederen en waren aan de man proberen te brengen. Zo zijn er onder andere standhouders met boeren kaas, droge worst, sieraden, kleding, fashion, lederwaren, tassen, boeken, prachtige brocante en nog veel meer. Er is altijd wel wat leuks te vinden. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.

Ga door met lezen van "IJhorster Markt op zaterdag 3 juni"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
IJHORST - Popkoor Nameless organiseert op 24 juni een speciaal zomerprogramma: 'Cover me in Sunshine' vol met een breed scala aan zang en muziek. Laat je verwarmen door prachtige, bekende Engelstalige en Nederlandstalige popnummers waar niemand stil bij kan blijven zitten!

Ga door met lezen van "Zomers Concert Popkoor Nameless"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WIJK - Op het sfeervolle landgoed Dickninge vond afgelopen weekend het befaamde Pinksterconcours plaatst. Het concours, dat wedstrijden voor alle niveaus en leeftijden bood, had meer dan 1000 starts. Dankzij de inzet van ruim honderd vrijwilligers en de steun van vele sponsors kon het driedaagse evenement mogelijk gemaakt worden. Ruiters uit zowel Friesland als Twente maakten de reis naar de pittoreske plaats De Wijk in Zuidwest-Drenthe. Henk Kamerman, namens de organisatie, benadrukte dat ze erg blij waren met de nieuwe sponsors die dit jaar verwelkomd mochten worden.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Michael Greeve triomfeert in de Grote Prijs van De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30

Ben je van plan om na de middelbare school de gemeente De Wolden achter je te laten, en ga je studeren in de grote stad? Dan staat er een boel op je te wachten, vooral als je ook net achttien jaar bent geworden. Wat je allemaal moet regelen als je op je achttiende op kamers gaat, vertellen we je hieronder in de blog.Ga door met lezen van "18 jaar geworden en De Wolden inruilen voor een studentenkamer? Dit moet je regelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
ZUIDWOLDE - In Zuidwolde wordt een nieuw Huus voor Sport en Cultuur gerealiseerd. Het Huus vervangt de functies van de oude gymzaal, sporthal, bibliotheek en Boerhoorn. Daarnaast zal in het Huus voor Sport en Cultuur een theater worden gerealiseerd en komen er zalen en kantoren voor vergaderingen, flexwerken, enz.

Ga door met lezen van "Dag van de Bouw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DE WOLDEN - Verenigingen in De Wolden en Hoogeveen, grijp je kans in de culturele wereld! Jullie zijn uitgenodigd voor een boeiende online kennissessie "Kansen voor Cultuur: Fondsen & Subsidies" op 21 juni van 19.30 tot 20.30 uur.

Ga door met lezen van "Online kennissessie Kansen voor Cultuur: Fondsen & Subsidies"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
IJHORST - Op maandagavond 5 juni organiseert Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.' een wandeling door oud IJhorst. Gerard van den Berg vertelt onderweg over de flora en fauna en over de geschiedenis van dorp, buurtschap en omgeving. De start is om 19.30 bij het oude kerkje, Kerkweg 10, IJhorst. Iedereen is van harte welkom, deelname is gratis. Een bijdrage is altijd welkom.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
ECHTEN - Op 14 juni om 19:00 uur zal Hendrik Jan Benning een rondwandeling verzorgen door Echten. Hendrik Jan woont zijn hele leven al in Echten en kan veel mooie verhalen/anekdotes vertellen over het dorp. De koffie en thee zitten bij de prijs inbegrepen. Opgave voor 7 juni en de kosten zijn €5,- per persoon. Voor opgave of vragen kan gemaild worden naar acoldekarke@gmail.com

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
REGIO - Vanaf 25 mei 2023 is de tentoonstelling ‘Het veranderend landschap’ opengesteld voor publiek. Fotograaf Sake Elzinga is gevraagd een serie foto’s te maken met de bedreigingen/aantastingen en veranderingen aan het Drentse landschap als uitgangspunt.

Foto: Sake Elzinga

Ga door met lezen van "Tentoonstelling Het veranderend Landschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
RUINEN - Beste Ruiner imkers en imkers van alle andere Drentse afdelingen! Vanuit het zuiden van Europa komt de Aziatische hoornaar, een invasieve exoot, steeds vaker voor in Nederland. De Aziatische hoornaar roeit niet alleen vele bijenvolken uit, ook solitaire bijen en andere bestuivers hebben er flink onder te lijden. De biodiversiteit die in Nederland toch al onder druk staat, wordt er niet beter door. Fruittelers ondervinden grote economische schade door deze wesp. Deze hoornaars zijn agressief en de steken zijn niet ongevaarlijk.Ga door met lezen van "De Aziatische hoornaar is in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
DE WOLDEN - Het Informatiepunt Geldzaken De Wolden bestaat eind mei 5 jaar. Door het vele aantal aanmeldingen in de afgelopen jaren is wel bewezen dat het IPG bestaansrecht heeft gekregen.

Ga door met lezen van "Informatiepunt Geldzaken bestaat 5 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
OOSTEINDE - Komende zaterdag 27 mei is er weer recycle dag in Oosteinde. Van 9.00 tot 12.00 uur kunt u metalen en elektrische apparaten inleveren op het adres Wolddijk 31. Kunt u niet brengen dan kunnen we het ook ophalen. Tot zaterdag.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WOLDEN - De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 19 juni. Tijdens de collecteweek gaan 11.000 mensen de straat op om te collecteren voor meer onderzoek naar- en betere voorlichting over spijsverteringsaandoeningen.

Ga door met lezen van " Collecteweek Maag Lever Darm Stichting gaat van start "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WIJK - Een groep van vier enthousiaste mannen uit De Wijk zet zich elk jaar tijdens het maaiseizoen in voor het onderhoud van wandel- en fietspaden rondom het dorp. Ze zorgen ervoor dat wandelaars en fietsers met plezier van hun hobby kunnen genieten door de paden netjes te maaien.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vrijwillig maai-team zorgt voor perfecte wandel- en fietspaden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WIJK - Dit jaar wordt er wederom een beachvolleybaltoernooi georganiseerd bij café De Wiekslag in De Wijk. Op zondag 16 juli wordt de Dorpsstraat omgetoverd tot een zandstrand met daarop twee beachvolleybalvelden.

Ga door met lezen van "Beachvolleybaltoernooi bij café de Wiekslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
STAPHORST - Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 juni zal er voor de tweede keer een skeeler marathon driedaagse worden georganiseerd in Heerde, Rijssen en Staphorst. Tijdens dit driedaagse evenement zullen de deelnemers aan de bak moeten om te strijden om de goed gevulde prijzenpot die de organiserende verenigingen hebben samen kunnen stellen.

Ga door met lezen van "Reggeborgh Skeeler driedaagse Finale in Staphorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
STAPHORST - Op zaterdag 17 juni 2023 zal de 30e editie van de AMBC Oldtimer bromfietsrit plaatsvinden, traditiegetrouw weer vertrekkend vanaf Café/Zaal Kisteman aan de Oude Rijksweg in Staphorst.

eigen foto.

Ga door met lezen van "Oldtimer bromfietsrit 2023"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 106 artikelen)