'

Mei 12
DE WIJK - Onlangs zijn alle GFT-containers (de containers met een groen deksel) in de gemeente De Wolden vervangen door nieuwe exemplaren. De reden hiervoor is niet volledig duidelijk. Was het omdat ze echt versleten waren, of was er een andere redenen?

Ga door met lezen van "Nieuwe GFT containers niet tegen een deukje bestand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 12
VEENINGEN - Op zaterdag 13 mei is er weer slachtdag op biologische boerderij De Pieperij. Want als je vlees wilt eten, kun je beter goede kwaliteit nemen. Kwaliteitsvlees rechtstreeks van dieren uit het Reestdal.


Ga door met lezen van "Slachtdag op De Pieperij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 12
DE WIJK - Op Hemelvaartsdag 18 mei kun je weer dauwtrappen! De start is tussen 07.00 en 07.30 vanaf het Dorpshuis voor een wandeling van ca. 10 kilometer. Na afloop staat er een heerlijk ontbijt klaar in het Dorpshuis. Kosten deelname €10 p.p. Kinderen t/m 12 jaar €7,50 p.p. Opgeven voor 16 mei: info@dorpshuisdewijk.nl of 0522 44200. of koop uw ticket online.

Fotocredits: Chantal Wachtmeester

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 12
DE WOLDEN - Het college van burgemeester en wethouders presenteert de Kadernota 2024 - 2027 aan de gemeenteraad van De Wolden. In de kadernota staat waar het college de komende jaren aandacht aan gaat besteden en wat dat globaal gaat kosten. Als de gemeenteraad de kadernota vaststelt, wordt deze na de zomer uitgewerkt in een meer gedetailleerde begroting voor de periode 2024 - 2027.

Ga door met lezen van "Geen verhoging lasten voor inwoners De Wolden in 2024"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 12
DRENTHE - Het gaat niet goed met de autochtone bomen en struiken in Nederland. De helft van de soorten is zeldzaam of zelfs bedreigd in hun voortbestaan.

Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Symposium Autochtone bomen en struiken in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 12
DRENTHE - Op zaterdag 10 juni 2023 staan in de Te Gast-lezing in het Drents Museum buitengewone verhalen over slavernij op de Molukken centraal.

Ga door met lezen van "Slavernijverleden van de Molukken centraal in Te Gast-lezing "

Geplaatst door B S

Tweet This!