'

Jun 30
Het eerste Drentstalige radiostation van Nederland

DRENTHE - Op maandag 3 juli lanceert RTV Drenthe Radio Drèents, het eerste volledig Drentstalige online radiostation van Nederland. Radio Drèents is op 3 juli vanaf 12.00 uur beschikbaar via de website van RTV Drenthe.

Ga door met lezen van "RTV Drenthe lanceert Radio Drèents "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
LINDE - In het neie seizoen 2023-2024 gaot het Huus van de Taol en de Theaterschuur Linde de samenwarking an um een kweekplaots van mooie verhalen en gedichten te maken! Veur elkenien die der schik an hef um zölf te schrieven of die plannen hef um dat te gaon doen, maor niet zo goed wet waor te begunnen.

Ga door met lezen van "Huus van de Taol en Theaterschuur Linde organiseert Schrieversdagen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
BERGHUIZEN - Op zondag 9 juli is er weer een laagdrempelige “Kerk zonder Drempelviering” in de kerk in Berghuizen. Het thema is ditmaal “Zoeken en vinden”.Geloven wordt wel eens getypeerd als een levenslange zoektocht. Soms is het juist de zoektocht zélf waar het om gaat, maar het kan ook zijn dat je soms iets anders vindt dan waar je naar zocht! En wat ga je doen met wat je vindt?

Ga door met lezen van "Zoeken en vinden in Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
REGIO - Het kabinet overweegt mogelijk een alcoholverbod in sportkantines, zo meldt De Telegraaf op basis van bronnen in Den Haag. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is van plan om alcoholbeperkende maatregelen in heel Nederland in te voeren, waarbij het weren van bier uit sportkantines tot de mogelijkheden behoort.


Ga door met lezen van "Kabinet overweegt alcoholverbod in sportkantines"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
ANSEN - n de schoolkring Ansen starten 8 melkveehouders samen met Energiecoöperatie EnergieKansen en gemeente De Wolden het project ‘Groen Gas’. De melkveehouders gaan daarvoor op het eigen erf biogas uit dagverse koeienmest halen via vergisting. Dit biogas wordt in een centraal opwerkstation omgezet naar groen gas, waarna dit duurzame gas via het regionale aardgasnetwerk van RENDO bij de huizen van inwoners komt.

Foto: Gerrit Boer V.l.n.r: Gerrie Hempen, Dik Goorhuis, Lars Tissingh

Ga door met lezen van "Groen Gas maakt schoolkring Ansen aardgasvrij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WIJK - Wist je dat De Wijk een Buurtpreventie WhatsApp groep heeft? Dat kun je zien aan de bordjes bij de invalswegen van ons dorp. Via whatsApp kun je o.a. verdachte auto's/personen, dreigende situaties en inbraken melden. Op dit moment telt de app-groep 103 deelnemers. Dat kan meer!

Ga door met lezen van "De Wijk heeft een Buurtpreventie WhatsApp groep"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
REGIO - De IJhorstermarkt geniet grote bekendheid in de wijde omgeving. De markt is een perfecte mix van antiek, brocante, vlo, braderie en warenmarkt. Dit jaar bestaat de markt alweer drieënvijftig jaar. Van de 1e zaterdag in april tot de 1e zaterdag van oktober van 08.00 tot 13.00 uur treft men vele kooplieden en particulieren die hun goederen en waren aan de man proberen te brengen. Zo zijn er onder andere standhouders met boeren kaas, droge worst, sieraden, kleding, fashion, lederwaren, tassen, boeken, prachtige brocante en nog veel meer. Er is altijd wel wat leuks te vinden. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.

Ga door met lezen van "IJhorster Markt op zaterdag 1 juli"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WOLDEN - Op 28 juni 2023, heeft Egbert Van Dijk zijn ontslag ingediend als wethouder van gemeente De Wolden. Egbert van Dijk is in december 2020 als wethouder gestart namens de fractie van Gemeentebelangen. Hij was vanuit het college verantwoordelijk voor de financiën en financiële zelfredzaamheid van minima, grondzaken, afval, bedrijfsvoering, inclusiebeleid, dorpshuizen en sport. Ook was hij aandachtswethouder van de dorpen de Wijk, Echten, Veeningen en Zuidwolde.

Archief: Egbert van Dijk (Rechts) bij een damontmoeting BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Egbert van Dijk stopt als wethouder van De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WIJK - Na een indrukwekkende periode van 27 jaar als huisarts in De Wijk heeft Bert van Bremen besloten het stokje over te dragen. De overdracht van de praktijk zal plaatsvinden op 1 juli 2023, en per 1 september zal hij ook afscheid zal nemen als huisarts.
Ga door met lezen van "Bert van Bremen neemt na 27 jaar afscheid als huisarts in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WIJK - Na een periode van vijf jaar hebben Hans-Peter Sloots en Jos van Kampen besloten om hun muzikale carrière als Duo Tandem nieuw leven in te blazen. Het duo had eerder hun optredens stopgezet na een periode van 25 jaar, omdat ze behoefte hadden aan rust in hun leven. Echter, inmiddels staan ze daar iets anders in. Op vrijdag 30 juni zullen zij namelijk hun rentree maken op een tijdelijke camping in Oostenrijk.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Comeback optreden Duo Tandem na vijf jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
RUINEN - Ronald Wilfred Jansen zocht tal van oude foto's en prentbriefkaarten van Ruinen op en maakte vervolgens van elke oude foto en prentbriefkaart een recente foto vanaf dezelfde plek, waar ooit een andere fotograaf werd 'gegrepen' door een bepaald straatbeeld, gebouw of natuurschoon.

Ga door met lezen van "Groeten uit Ruinen, 100 jaar veranderingen in het dorp "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
ECHTEN - Het dorp Echten maakt zich op voor een sprankelend evenement: het jaarlijkse Volksfeest. Met een programma vol activiteiten, zoals straatversiering, kaartspellen, kinderspelen, een kleurrijke optocht en een spetterend optreden van coverband Billboard, belooft het een feest te worden waar jong en oud van zullen genieten. Lees verder en ontdek de hoogtepunten van dit veelzijdige evenement!

Ga door met lezen van "Programma Volksfeest Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
RUINERWOLD - Maandag 26 juni stond het Ruinerwold weer volledig in het teken van de Reinders Wielersport MTB-Streetrace, de derde wedstrijd in de Streetrace-competitie Noordoost-Nederland. Het dorpshuis De Buddingehof was het startpunt van de race, die altijd garant staat voor spektakel in het hart van het dorp.

Ga door met lezen van "Succesvolle Reinders Wielersport MTB-Streetrace in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
KOEKANGERVELD - Koekangerveld Dorpshuis De Veldhoek is een bron van inspiratie voor een groepje dames dat druk bezig is met het creëren van vlaggen. Vijftien stuks voor alle dorpshuizen in de gemeente De Wolden en een hele grote voor de nog te bouwen afvalkathedraal. Hun techniek? Patchwork en ze worden daarbij begeleid door Jobina de Boer. De eerste vlag wappert inmiddels bij dorpshuis De Alke in Alteveer.

Tekst&foto's: Artizzl Media/Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Creatieve dames creëren eerste onderdeel van nog te bouwen afvalkathedraal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
OOSTEINDE - Het Zomerfeest in Oosteinde vond dit jaar plaats van 23 tot en met 25 juni, en werd voor de 71ste keer georganiseerd. Het feest stond volledig in het teken van het thema "De Flodder" en bracht jong en oud samen voor een weekend vol plezier en festiviteiten.


Ga door met lezen van "Zomerfeest Oosteinde Flodder editie is een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
ECHTEN - Donderdag 13 juli komen er vanuit heel Drenthe, vrouwen wandelen in Echten. De afdeling van Vrouwen van Nu Echten organiseert dan de wandeling voor v.v.n.Drenthe.

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu gaan wandelen in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
DE WIJK - Ben jij een gedreven trainer op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is dit jouw kans om aan de slag te gaan bij Wacker! Ons jonge en talentvolle tweede elftal speelt momenteel in de derde klasse en we zijn op zoek naar een trainer die twee keer per week de trainingen kan verzorgen en op zondag de wedstrijdbegeleiding kan bieden.


Ga door met lezen van "Wacker zoekt een enthousiaste trainer voor tweede elftal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
RUINERWOLD - Op maandag 26 juni 2023 staat Ruinerwold weer in het teken van de Reinders Wielersport MTB-Streetrace, de derde wedstrijd in de Streetrace-competitie Noordoost-Nederland. Het belooft een spektakel te worden, aangezien de race plaatsvindt in het hart van het dorp, met startpunt bij Dorpshuis De Buddingehof. Het parcours, bestaande uit verharde en onverharde wegen met verschillende hindernissen, biedt een uitdagende route voor de deelnemers en een boeiend schouwspel voor het publiek.

Ga door met lezen van "MTB-Streetrace Ruinerwold: Fietsen in volle vaart!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
RUINERWOLD - Het zomerkamp van de Gereformeerde kerk Ruinerwold-Koekange staat weer voor de deur en jij wilt dit fantastische avontuur niet missen! Van maandag 24 juli tot en met vrijdag 28 juli zullen we verblijven op een gezellige kampeerboerderij in Meppen, vol met leuke activiteiten en nieuwe belevenissen.

Ga door met lezen van "Zomerkamp Berghuizen Ruinerwold Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
indrukwekkend concert op bijzondere locatie

DE WIJK/KOEKANGE - Op zondag 11 juni om 14.00 uur speelde het harmonieorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk een concert onder leiding van de bekende dirigent en componist Jan Van der Roost. Het programma ‘Firework’ (naar het gelijknamige werk van Van der Roost) speelde zich af op een wel heel bijzondere concertlocatie: de Brandweerkazerne de Wijk – Koekange.


Ga door met lezen van "Jan Van der Roost dirigeerde Apollo"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 96 artikelen)