'

Jun 3
DE WIJK - Na vele verzoeken om duidelijkheid over een mogelijke promotie van Wacker 1 naar de tweede klasse, willen wij graag een update geven. Het seizoen is succesvol verlopen met een ongeslagen reeks in de vierde klasse, en de selectie onder leiding van GertJan Hoekstra heeft bewezen dat ze ook kunnen concurreren in de derde klasse. Een derde plaats in de competitie is een geweldige prestatie op zich!

Ga door met lezen van "Wacker 1 op weg naar promotie in nacompetitie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 3
ZUIDWOLDE - In de week van 5 tot en met 9 juni is in de Boerhoorn in Zuidwolde een expositie te zien over vlinders. Op verschillende manieren wordt aandacht besteed aan het vlinderleven en de wonderbaarlijke gedaanteverwisseling die vlinders doormaken wanneer ze als rups verpoppen en uiteindelijk veranderen in een vlinder. De expositie is georganiseerd in verband met het 50-jarig jubileum van Natuurvereniging Zuidwolde.Ga door met lezen van "Vlinderweek in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 3
RUINEN - Beste Ruiner imkers en imkers van alle andere Drentse afdelingen! Vanuit het zuiden van Europa komt de Aziatische hoornaar, een invasieve exoot, steeds vaker voor in Nederland. De Aziatische hoornaar roeit niet alleen vele bijenvolken uit, ook solitaire bijen en andere bestuivers hebben er flink onder te lijden. De biodiversiteit die in Nederland toch al onder druk staat, wordt er niet beter door. Fruittelers ondervinden grote economische schade door deze wesp. Deze hoornaars zijn agressief en de steken zijn niet ongevaarlijk.Ga door met lezen van "De Aziatische hoornaar is in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 3
Een weekend tennis en volleybal op 1 beach-locatie

RUINERWOLD - TC ’t Wold en VCR Ruinerwold organiseren op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 gezamenlijk het ‘Beach Event Ruinerwold’, een jaarlijks evenement wat in 2018 de vuurdoop beleefde. Op de zaterdag wordt zowel het traditionele beachtennis als het beachvolleybal toernooi gehouden. Aansluitend is het op zondag de beurt aan de jeugd. Dit allemaal in hetzelfde weekend en op dezelfde locatie. De tennis- en volleybalvereniging slaan dus wederom de handen ineen.

Ga door met lezen van "Beach Event Ruinerwold 2023"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 3
DE WIJK - Sinds 1 mei heeft De Wijk er een nieuwe honden trimsalon bij. Onder de naam HD Trimsalon is Hanneke (Dorien) Tebberman van start gegaan. De trimsalon is gevestigd aan de Jan Poortmanweg 23. De omgebouwde garage blijkt een uitstekende keuze te zijn, aangezien er al vele honden succesvol zijn getrimd.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "HD Trimsalon opent in De Wijk voor professionele hondenverzorging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 3
IJHORST - Op zaterdag 10 juni 2023 organiseert Camping De Vossenbucht in IJhorst samen met de wandelvereniging SWOS uit Staphorst een leuke wandeltocht: Kuieren langs de Reest.

Ga door met lezen van "Wandeltocht Vossenburcht IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!