'

Jul 31
REGIO - Examens zijn een belangrijk onderdeel van het onderwijssysteem en kunnen een bron van stress en angst zijn voor veel studenten.

Ga door met lezen van "Examenvoorbereiding: Hoe examenbundels je kunnen helpen bij je examens"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
REGIO - De IJhorstermarkt geniet grote bekendheid in de wijde omgeving. De markt is een perfecte mix van antiek, brocante, vlo, braderie en warenmarkt. Dit jaar bestaat de markt alweer drieënvijftig jaar. Van de 1e zaterdag in april tot de 1e zaterdag van oktober van 08.00 tot 13.00 uur treft men vele kooplieden en particulieren die hun goederen en waren aan de man proberen te brengen. Zo zijn er onder andere standhouders met boeren kaas, droge worst, sieraden, kleding, fashion, lederwaren, tassen, boeken, prachtige brocante en nog veel meer. Er is altijd wel wat leuks te vinden. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.

Ga door met lezen van "IJhorster Markt op zaterdag 5 augustus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
ZUIDWOLDE - De nieuwe sporthal in Zuidwolde wordt eind oktober in gebruik genomen. Het gaat om beperkt gebruik van de sporthal, alleen voor de scholen en sportverenigingen die nu gebruik maken van de tijdelijke opblaashal.


Ga door met lezen van "Nieuwe sporthal Zuidwolde eind oktober in gebruik"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
ZUIDWOLDE - Vanaf dit jaar zal de Lexis Crossloop Zuidwolde niet langer in mei worden georganiseerd, maar in oktober. Deze beslissing is genomen na het succes van de editie van 2022, die vanwege de corona maatregelen naar oktober werd verplaatst. Het prachtige parcours door het Faliebergbos is perfect voor een crossloop in de herfst.

Ga door met lezen van "Lexis Crossloop Zuidwolde: Een Uitdagende Herfsteditie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DE WOLDEN - Wilde u altijd al een gemeenteraadsraadsvergadering in een voormalige raadszaal bijwonen? Dan is dit uw kans! De Gemeenteraad van De Wolden vergadert in september namelijk op locatie.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gemeenteraad De Wolden in september op Locatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DE WIJK - Wist je dat De Wijk een Buurtpreventie WhatsApp groep heeft? Dat kun je zien aan de bordjes bij de invalswegen van ons dorp. Via whatsApp kun je o.a. verdachte auto's/personen, dreigende situaties en inbraken melden. en 0900-8844.

Ga door met lezen van "Veiligheid voorop met Buurtpreventie WhatsApp"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
REGIO - Nederland is een waterland. Waar je ook bent, het water is nooit ver weg. We hebben prachtig oppervlaktewater zoals rivieren, meren, sloten, plassen, vijvers en zeeën en we douchen en drinken water uit de kraan. Maar er is ook water dat je (liever) niet ziet, zoals grondwater en rioolwater.

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Een probleem in of bij het water? Meldpuntwater.nl"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
REGIO - Volgens de tweede berekening van het CBS is het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van 2023 met 0,3 procent gedaald ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022. De krimp in het eerste kwartaal is vooral toe te schrijven aan een grotere onttrekking uit de voorraden. De tweede berekening van het bbp wordt ongeveer 85 dagen na afloop van het kwartaal gepubliceerd.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Economie krimpt met 0,3 procent in eerste kwartaal 2023"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
DE WOLDEN - Sinds 2 jaar kunnen gezinnen in de gemeente De Wolden die overbelast zijn, een beroep doen op Buurtgezinnen. Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen.

Ga door met lezen van "Steungezinnen gezocht!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
DE WIJK - De 25e editie van de Wiekloop dit jaar is een mijlpaal en markeert een speciaal moment. Echter, na deze editie zullen de voorzitter, Marcel van Nuil, en zijn vriendin Roxanne van der Spek uit het bestuur stappen. Om de voortgang van de Wiekloop te waarborgen, zijn de overige bestuursleden dringend op zoek naar een toegewijde voorzitter met vaardigheden op het gebied van computers.

Ga door met lezen van "Bestuur Wiekloop zoekt toegewijde voorzitter met Computer Skills"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
DE WOLDEN - De overlast die mensen ondervinden van hondenpoep in hun woonomgeving is en blijft een actueel onderwerp. Voor de hondenbezitter is het een sociale verplichting de poep op te ruimen. Niemand trapt graag in de poep, maar er is nog een andere reden: gezondheid.


Ga door met lezen van "Hondenpoep grootste ergernis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
Digitaal zaken regelen?

REGIO - Iets betalen? Iets regelen met de overheid, de bank of de huisarts? Tegenwoordig gaat het allemaal met de computer. En allemaal via internet. Dat is soms best lastig. Zeker als je dat niet gewend bent en je het liever op een andere manier regelt. Dan is het handig als er hulp is.

PressReader 25-02A

Ga door met lezen van "De bibliotheek helpt je verder, ook tijdens de zomervakantie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
DE WIJK - Bij elke club of vereniging zijn vrijwilligers onmisbaar, en v.v. Wacker vormt daarop geen uitzondering. Dankzij een toegewijd groepje mannen ziet het sportcomplex aan de Wiltenweg er altijd tip-top uit. Op maandag en vrijdag zijn ze present om diverse taken uit te voeren, zoals onderhoudswerkzaamheden, bladruimen, lijnen trekken, de sloten rondom de velden bijwerken, velden besproeien tijdens droge periodes en het kunstgrasveld netjes houden. Ook zorgen ze ervoor dat de kleedkamers in goede staat verkeren.

BS/weblog-dewolden. op de foto ontbreken: Gerard Koster en Bouwe Everts.

Ga door met lezen van "Vrijwilligers v.v. Wacker: Onmisbare krachten voor het sportcomplex"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
REGIO - In mei waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 5,6 procent lager dan in mei 2022. De daling is opnieuw groter dan een maand eerder. In april waren koopwoningen 4,4 procent goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Prijzen koopwoningen bijna 6 procent lager in mei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
DRENTHE - Heerlijk zwemmen met vrienden, alleen of in gezinsverband…als de temperaturen stijgen wordt het drukker in en rond de Drentse zwemwateren en in de natuur. Om dit veilig en onbezorgd te laten verlopen houden de toezichthouders deze zomer geregeld een oogje in het zeil.

Ga door met lezen van "Lekker naar buiten, respecteer de regels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DE WIJK - Wildplukster Olga de Lange organiseert ook in 2023 weer verschillende wildplukwandelingen in het Reestdal in samenwerking met Het Drentse Landschap en op een aantal data met Innerbalance by Corina.


Ga door met lezen van "Wildpluk High Tea Reestdal: leerzaam én lekker!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
ZUIDWOLDE - De “Boerderijenfietstocht maar dan anders” zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 9 augustus 2023 vanuit Zuidwolde. Na een aantal jaren een mooie opkomst hoopt de organisatie ook dit jaar een kleine 1500 deelnemers te mogen verwelkomen. De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat, Hoofdstraat 97 in Zuidwolde, de dag kan hier begonnen worden met een kop koffie, thee of ranja.

Foto: Kim Stellingwerf

Ga door met lezen van "Boerderijenfietstocht maar dan anders"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DE WOLDEN - Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. De herkomst van woord komkommertijd is niet helemaal zeker. Het is mogelijk dat dit woord een leenwoord is uit het Engels, waar kleermakers de term cucumber-time gebruikten. Dit woord is in 1700 voor het eerst opgetekend, in een Bargoens woordenboekje, met als betekenis 'Taylers Holiday, when they have leave to Play, and Cucumbers are in Season'.

Ga door met lezen van "Komkommertijd in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE WIJK - Al 15 jaar houdt speeltuinvereniging De Speulhorst zich bezig met het speelplezier van de kinderen uit De Wijk in de basisschoolleeftijd en jonger. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen in ons mooie dorp voldoende actief bezig kunnen zijn en lichamelijk worden uitgedaagd.

Ga door met lezen van "Oproep! Bestuursleden gezocht voor De Speulhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DRENTHE - Slecht eten en tegenvallende accomodatie kunnen voor veel irritatie zorgen op vakantie. Maar de grootste vakantie-ergernis is geluidsoverlast van de buren. Zestig procent van de Nederlanders ergert zich op vakantie groen en geel aan het lawaai van hun buren. Dit blijkt uit onderzoek van Buurtlink.nl onder bijna 800 respondenten. Ruim de helft van de ondervraagden gaat er deze zomer tussen uit. Vooral Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn populaire vakantiebestemmingen. Mobiele telefoons, boeken en tijdschriften worden vaak als eerste in de koffer gestopt. Ruim 65% van de ondervraagden gaf aan niet zonder deze items te kunnen tijdens de vakantie.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 74 artikelen)