'

Aug 31
RUINERWOLD - Benieuwd naar het verhaal achter uw antiek of curiosa en wat de waarde hiervan is? Zaterdag 16 september a.s. is er van 13.00 uur tot 16.00 uur weer de mogelijkheid om deze voorwerpen te laten taxeren door taxateur dhr. Enno de Boer.

Ga door met lezen van "Taxatiemiddag bij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
Gratis entree op 10 september voor Drentse Vincents

DRENTHE - Woon jij in Drenthe en heb jij een link met Vincent van Gogh? Heet je bijvoorbeeld Vincent of Van Gogh, ga je naar het Vincent van Gogh College, woon je in de Van Gogh straat óf op een van de plekken waar Vincent in Drenthe is geweest? Dan kun je op zondag 10 september gratis alvast de tentoonstelling Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe in het Drents Museum bekijken.

Ga door met lezen van "Drents Museum eert Van Goghs Drentse oeuvre op Drentse dag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
REGIO - De maan was deze nacht een "blauwe supermaan": wat is het en hoe spectaculair is het? Vannacht was het volle maan, maar niet zomaar eentje. Wie hemelwaarts keek, kon een blauwe supermaan zien. Een supermaan, omdat de volle maan dichter bij de aarde stond dan gemiddeld. Een blauwe maan, omdat het de tweede volle maan op één maand tijd was. De combinatie van die twee factoren komt niet zo vaak voor.

Foto: L. van Elp

Ga door met lezen van "Blauwe supermaan te zien"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - Eind augustus zijn er in totaal 34 kinderen afgezwommen in ons mooie zwembad De Slenken. 13 kinderen hebben hun diploma A behaald, 21 kinderen hun diploma C. Wij zijn super trots op deze toppers en wensen hun veel zwemplezier! Aldus de trotse zwemonderwijzers.

Ga door met lezen van "Geslaagd voor zwemdiploma"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
REGIO - Op zaterdag 2 september organiseert de Afdeling Drenthe van de KVOK voor het publiek een orgelfietstocht langs vier kerken in zuidwest Drenthe. De dag begint bij in de Clemenskerk in Havelte. Daarna fietsen we naar de kerken van Koekange, Berghuizen en Ruinerwold-Blijdenstein). In elke kerk wordt een kort concert gegeven door Mannes Hofsink, organist van de Nieuwe Kerk in Groningen.

Ga door met lezen van "Orgelfietstocht Zuidwest Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WOLDEN - De Bende van Mina Koes gaat binnenkort op pad in De Wolden met het wagenspel "Beetje Dom'. Dit nieuwe wagenspel speelt zich af in De Wolden in de middeleeuwen, op een dorpsmarkt. Het is feest want het dorp bestaat 25 jaar!

Foto: Henk Sieders

Ga door met lezen van "De Bende van Mina Koes op pad met wagenspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - Inwoners van De Wijk blikken terug op een geweldig feest met vele hoogtepunten. De festiviteiten werden afgetrapt met de versierde stratenkeuring, waar de Postweg met Boerenbruiloft als winnaar uit de bus kwam.

Ga door met lezen van "De Wijk kijkt terug op een fantastisch dorpsfeest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
RUINERWOLD - Op zaterdag 2 september 2023 organiseert Loopgroep Ruinerwold ’88 (LGR’88) voor de 33ste keer de traditionele Dijkhuizenrun. De lopers starten op Dijkhuizen en lopen via Vorenwolde, De Kosterij en een stukje Mickelhorst naar het akker waar nu aardappelen zijn gepoot.

Ga door met lezen van "Dijkhuizenrun voor 33e keer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
KOEKANGE - Komend najaar biedt Verslavingszorg Noord Nederland inwoners van De Wolden gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan! In Koekange start VNN 19 september 2023 de pop-up poli: een serie bijeenkomsten waarin rokers in een kleine groep onder deskundige begeleiding de uitdaging aangaan.

Ga door met lezen van "Gratis hulp van VNN bij stoppen met roken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WIJK - De Wijk heeft zaterdagmorgen genoten van een prachtige optocht waar aan vele wagen en individuelen aan meededen. Deze ging om 10.30 uur van start. In totaal deden er rond de twintig wagens mee.

Ga door met lezen van "Wiekers genieten van fraaie optocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
ZUIDWOLDE - Het gebouw van Museum De Wemme in Zuidwolde is geen monument, maar wel een beeldbepalend pand. Daarom doen we toch een beetje mee met de Open Monumentendag op zaterdag 9 september.

Ga door met lezen van "Gratis Pagaste in Museum De Wemme "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
MEPPEL - Boswachter Hanna Schipper van Het Drentse Landschap heeft natuurschatten verzameld. Tijdens het Boswachterspreekuur in Bibliotheek Meppel op 13 september kunnen kinderen (6-12 jaar) er alles over te weten komen!

Ga door met lezen van "Boswachtersuurtje met Poepquiz in Bibliotheek Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 25
DE WIJK - Wilfred van Holst van AAC'61 was donderdagavond de triomfator bij de Wiekloop in De Wijk. Tijdens dit hardloopevenement werd door hem een indrukwekkend nieuw parcoursrecord gevestigd met een verbazingwekkende tijd van 32,23 minuten. Deze 35-jarige marathonloper uit Assen bleek ongenaakbaar en domineerde niet alleen de 10 kilometer, maar kwam ook als eerste door op de 5 kilometer.Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wilfred van Holst zet nieuw parcoursrecord neer bij Wiekloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
RUINEN - Natuurliefhebbers en gezinnen opgelet! Op zondagmiddag 27 augustus 2023 organiseert Natuurmonumenten een inspirerende wandeling met de boswachter door het prachtige Dwingelderveld. Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld zal het startpunt zijn van deze informatieve en educatieve excursie.Ga door met lezen van "Wandeling met de Boswachter op het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
DE WIJK - Zo, de kop is er af voor Wacker. Dat gebeurde afgelopen dinsdagavond op het sportveld aan de Wiltenweg, toen de mannen van de 1e selectie, na al een flink aantal trainingen, de kicksen weer uit de kast hadden gehaald om, als voorbereiding op de beker en de competitie, een vriendschappelijk wedstrijd te spelen tegen de v.v. Oldeholtpade uit Friesland. Een sportieve, technisch vaardige ploeg uit de 2e klasse (vorige jaar op een haar na de promotie naar de 1e klas gemist!)

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De kop is er af voor Wacker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
DRENTHE - Het nieuwe culturele seizoen start in Drenthe in september. Tijdens de Drentse Uitmaand vinden in alle twaalf Drentse gemeenten één of meerdere evenementen, plaats waar bezoekers kennis kunnen maken met de workshops, concerten, voorstellingen en tentoonstellingen die het komende seizoen op de agenda staan. Het is ondertussen traditie om te vieren wat een mooi kunst- en cultuuraanbod Drenthe heeft. In De Wolden start het seizoen met het dahliacorso in Elim.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Culturele seizoen van start tijdens Drentse Uitmaand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
REGIO - Een loopvlak sneeuwketting is ideaal voor voertuigen waarbij de wielkast niet genoeg ruimte biedt voor de normale sneeuwkettingen.

Ga door met lezen van "Maximale grip en veiligheid op besneeuwde wegen met loopvlak sneeuwkettingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
DE WOLDEN - Ze is in mei dit jaar gestart in een functie die nieuw is binnen De Wolden. Wilma Manenschijn gaat de boer op als gemeentelijk contactpersoon voor agrariërs. “Boeren ondersteunen in roerige tijden”.

Ga door met lezen van "Wilma gaat de boer op voor de boer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
RUINEN - Ruinen maakt zich klaar voor een feestelijk weekend met de start van het dorpsfeest op woensdag 23 augustus. Het enthousiaste VVVo-bestuur heeft een boeiend programma opgesteld om de inwoners te vermaken.

Archieffoto's Jans Schulting

Ga door met lezen van " Feestelijk weekend vol vertier tijdens dorpsfeest Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
ECHTEN - De theatervoorstelling is een kennismaking met het leven van drie jonge mannen in het Drentse landschap. Niet alle Drenten in de documentaire zijn meteen een open boek.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De drentse vlaggenhijsers"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 72 artikelen)