'

Sep 30
ZUIDWOLDE - Op zondag 8 oktober zijn Marcel en Lydia Zimmer te gast bij de Hervormde Gemeente Zuidwolde. Ze verzorgen een kerkdienst met muzikale begeleiding speciaal voor gezinnen. De gezinsdienst start om 9.30 uur in de Hervormde kerk, Hoofdstraat 98 in Zuidwolde. Iedereen is van harte welkom.Ga door met lezen van "Marcel en Lydia Zimmer naar Hervormde kerk Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINEN - Arend werd in 1973 op 8 jarige leeftijd, lid van onze mooie vereniging. Hij heeft alle leeftijdscategorieën van de jeugd doorlopen en maakte op 19 jarige leeftijd zijn opwachting in de selectie van Ruinen 1.

Foto: Hilbert Wittink

Ga door met lezen van "Arend Klunder 50 jaar spelend lid V.V. Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - RSV Voorwijk heeft onlangs met Wolthers Jagersma Letselschade Advocaten een sponsorovereenkomst afgesloten. Wolthers Jagersma is een gespecialiseerd advocatenkantoor met vestigingen in Zuidwolde en Heerenveen, dat hulp aan letselschadeslachtoffers biedt.

Ga door met lezen van "Wolthers Jagersma nieuwe sponsor voor RSV Voorwijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DRENTHE - Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. In Drenthe komen veel teken voor. Geef de teek geen kans. Een tekencontrole nadat u in het groen bent geweest, is een kleine moeite maar erg belangrijk. Heeft een teek u toch te pakken, dan kunt u hem eenvoudig zelf verwijderen. Meer informatie leest u op www.ggddrenthe.nl/teken.


Ga door met lezen van "Een teek? Pak ‘m beet!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DRENTHE - Iedereen die een goed idee heeft voor een levendig en sociaal Drenthe kan tot en met 8 oktober subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een alliantieproject voor de Sociale Agenda.

Ga door met lezen van "Subsidieregeling voor de Sociale Agenda Drenthe is geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
RUINEN - Woensdagavond vond in De Poort in Ruinen de bijeenkomst van de Cultuurbrengers plaats onder het thema 'Bouwen aan talent'. Luc DeWulf verzorgde een inspirerende lezing over het ontwikkelen van talenten.

Foto: Henk Sieders

Ga door met lezen van "Crisis Cross winnaar Cultuurprijs De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
RUINERWOLD - Kringloop De Wolden, gevestigd in Ruinerwold, viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Om dit jubileum te markeren, nodigt de organisatie alle bezoekers uit voor een speciaal evenement op zaterdag 30 september.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kringloop De Wolden viert 15-Jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WOLDEN - Op fietse door de Wolden! Op vijf plaatsen in de Wolden (de Wijk, Ruinen, Ruinerwold, Koekange en Zuidwolde) staan deze mooie duofietsen die ten doel hebben om mensen met een beperking, ouderen of personen, die in een sociaal isolement zijn geraakt, in de gelegenheid te stellen om samen met een vrijwilliger een eindje te gaan fietsen.

Ga door met lezen van "Stichting Duofietsen de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
RUINERWOLD - Na vier seizoenen de trainersstaf van Ruinerwold te hebben ingevuld, zijn Johnny Wassenaar en diens trouwe assistent Martijn Hut bezig aan hun laatste seizoen bij de eerste selectie.

Foto's Artizzl Media/Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Wassenaar en Hut bezig aan laatste seizoen v.v. Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
REGIO - Nationaal Park de Weerribben Wieden is op maandag 2 oktober onderwerp van de lezing op de ledencontactavond van de Natuurbeschermingsvereniging IJhorst- Staphorst e.o.

Ga door met lezen van "Meer weten over de Weerribben Wieden?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DRENTHE - Voor verenigingen op het gebied van de amateurkunsten, is er dit najaar de cursus ‘Een bloeiende vereniging in 10 jaar’. De cursus wordt gegeven in Assen en Hoogeveen door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) in samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur. De cursus vindt van september tot en met december plaats. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website www.kunstencultuur.

Ga door met lezen van "Cursus voor bestuursleden van amateurkunst-verenigingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DRENTHE - Vanaf 28 januari 2024 presenteert het Drents Museum een groot overzicht van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936). López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’.

Ga door met lezen van "Groot overzicht Spaanse kunstenaar Antonio López "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DE WOLDEN - De Culturele Prijs van gemeente De Wolden wordt dit jaar door wethouder Albert Haar uitgereikt op 27 september, tijdens de bijeenkomst “Bouwen aan talent”. Luk Dewulf, expert op het gebied van het stimuleren en koesteren van talent, verzorgt daarbij een inspirerende lezing over het herkennen en ontdekken van talent.

Ga door met lezen van "De Wolden kiest voor talent"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
RUINERWOLD - Na een prima voorbereiding maakte Ruinerwold zich zondag op voor langverwachte start in de derde klasse. Met direct een tegenstander van formaat. Sweel uit Zweeloo kwam op bezoek, dat vorig seizoen op de laatste speeldag de titel misliep.

Ga door met lezen van "Ruinerwold heeft eerste wedstrijd in derde klasse in de benen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
REGIO - Zondagmiddag was Wacker te gast bij d) e voetbalvereniging Hodo in Hollandscheveld. De letters staan voor: H.(Hollandscheveld) 0. (overwint). D.( door) O.(oefening). Opgericht in 1961, na een rumoerige strijd over voetbal op zondag.

Ga door met lezen van "Hodo - Wacker 2 - 1"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
FORT/ALTEVEER – De vrijwilligers van Fort en Alteveer starten in het nieuwe seizoen ook weer met ‘Onder ons bij de soep’. In Fort is de 1e gepland op donderdag 28 september.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Samen soep eten in Fort en Alteveer!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
RUINERWOLD - Vandaag stond de uitwedstrijd tegen het net als KIOS ongeslagen NRC'22 op het programma. De belangen waren voor beide ploegen duidelijk, omdat er sinds dit jaar in een kleine poule van vier uitgemaakt gaat worden wie er promoveert naar de hoofdklasse.

Ga door met lezen van "Verdiende overwinning voor KIOS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DRENTHE - Provincie Drenthe heeft informatie aangeleverd aan de Europese Commissie over de wolf. Met het aanleveren hiervan geeft zij een duidelijke boodschap mee: De provincie dringt er bij de Europese Commissie op aan de Europese regelgeving zodanig aan te passen dat het beschermingsniveau van de wolf wordt verlaagd zodat er meer (beheer)maatregelen ten aanzien van de wolf kunnen worden ingezet.


Ga door met lezen van "Drenthe pleit in Brussel voor verlaging beschermde status wolf"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - In oktober kunnen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer gratis meedoen aan activiteiten van culturele instellingen in de provincie Drenthe. In De Wolden doen maar liefst negen instellingen mee, van molens tot musea. Oktober Kindermaand is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur met als doel kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Ga door met lezen van "Oktober Kindermaand: volop gratis culturele activiteiten"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 97 artikelen)