'

Okt 31
ZUIDWOLDE - Voorafgaand aan de raadsvergadering van 19 oktober maakte wethouder Turksma bekend hoe het college de rotonde met het stilgevallen waterkunstwerk in de Ommerweg gaat aanpakken.

Ga door met lezen van "Rotonde Ommerweg wordt opgefrist"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DE WOLDEN - Dit jaar begint Enexis met de uitbreiding van het elektriciteitsnet in De Wolden. Hiermee moeten de huidige problemen worden verholpen en wordt het elektriciteitsnet toekomstbestendig gemaakt.

Ga door met lezen van "Elektriciteitsnet De Wolden wordt verzwaard"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DE WOLDEN - De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen er bij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen! Als de zon lang op de aarde schijnt, droogt de aarde uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. In de winter helpen de blaadjes als een beschermdeken.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De bladeren gaan weer vallen, geniet ervan!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DE WOLDEN - “Cultuur blijft belangrijk in De Wolden”, meldde de kadernota van gemeente
De Wolden al, want: ”cultuur geeft kleur en invulling aan onze samenleving”. Gemeente De Wolden heeft daarom een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen.

Ga door met lezen van "Nieuwe Subsidie Amateurkunsteducatie voor drie jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD – Soms moeten je een dosis geluk hebben met het weer, dat realiseerde Jan van Calker, voorzitter van Museumboerderij de Karstenhoeve, zich na afloop van 'Meuk en Leuk' maar al te goed. Gelukkig waren de weergoden bijzonder gunstig gestemd voor de fair bij de Karstenhoeve, en werd het uiteindelijk een topdag met vele honderden bezoekers.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Weersgoden zijn ‘Meuk en Leuk’ fair bijzonder gunstig gezind"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
ECHTEN - In Echten gaan ze weer bingo spelen. Deze gezellige bingoavond is voor jong en oud! Vrijdag 10 november in 'd Olde Karke. Zaal open 19:00 uur. Start 19:30 uur. Houd er rekening mee dat er alleen contant betaald kan worden!

Ga door met lezen van "Bingo avond in 'd Olde Karke"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DE WIJK - Vandaag was onze club Wacker te gast in Zweeloo ("Sweel” zeggen we in het Drents!) een van die prachtige Z.O. Drentse dorpen, in de 90e jaren van de vorige eeuw, bij de gemeentelijk herindeling. Onderdeel geworden van de stad Coevorden(daar waren nou niet alle Zweeloérs blij mee!)

Ga door met lezen van "Wacker wint met tien man van Sweel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
RUINERWOLD - De kerstdagen zullen dit jaar worden omgetoverd tot een onvergetelijk feest, want op 23 en 26 december presenteert X-Mas Party Ruinerwold twee nachten vol muziek, dans en plezier. Dit wordt hét feest van het jaar dat je niet wilt missen! Het feest zal zijn op het weiland aan de Dokter Larijweg 65 in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "X-Mas Party Ruinerwold "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DE WIJK - Op donderdag 2 november zal Gerja Dolsma om 20.00 uur in de kerk van IJhorst een voordracht houden over Rouw en Verlies. Het is dan Allerzielen en de dag waarop traditioneel, overleden dierbaren worden herdacht. Een voordacht over rouw en verlies door overlijden sluit hier dan ook naadloos op aan.
Ga door met lezen van "Voordracht Rouw en Verlies "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
REGIO - Met de herfst komt een seizoen van verandering en gezelligheid. De bladeren veranderen in een prachtig kleurenspel, de temperaturen koelen af en de natuur bereidt zich voor op de winter. Het is de tijd waarin je je graag nestelt in een warme deken en geniet van de herfstsfeer.

Ga door met lezen van "Het is herfst: 11 dingen om nu weer te doen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DRENTHE - Dit weekend is het weer zo ver: de wintertijd gaat in. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok van 3.00 uur terug naar 2.00 uur. Hierdoor kunnen we een uurtje langer slapen. Wat minder lekker is is dat het ‘s avonds weer zo vroeg donker is! De “wintertijd” is eigenlijk de gewone tijd en duurt weer vijf lange, lange maanden.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur terug naar 02.00 uur.

Ga door met lezen van "Wintertijd 'Gaat de klok nu voor- of achteruit?'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DRENTHE - Op het terrein van FC Emmen wordt donderdagmiddag 2 november de tweede ronde gespeeld van de onderlinge competitie van de OldStars Walking Voetbal. Emmen is een nieuwe speelplaats dit jaar.

Ga door met lezen van "Tweede ronde Start OldStars competitie bij FC Emmen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WIJK - Op vrijdagavond 20 oktober 2023 ging Voetbalvereniging Wacker feestelijk van start met het langverwachte Sponsorcollectief. De avond bracht niet alleen de sponsorcommissie en het bestuur bij elkaar, maar ook de 1e selectie en alle andere betrokkenen, om de cruciale rol van het Sponsorcollectief als hoofdsponsor te benadrukken.

Niet alle sponsoren waren aanwezig de lancering van het sponsorcollectief.

Ga door met lezen van "Wacker lanceert sponsorcollectief voor duurzame ondersteuning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 28 oktober wordt landelijk de Nacht van de Nacht gehouden om het belang van duisternis te benadrukken. Ook Natuurvereniging Zuidwolde doet hier aan mee met verschillende activiteiten die met het donker te maken hebben.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nacht van de nacht bij Natuurvereniging Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
DE WIJK - Op zaterdag 21 oktober vond er een bijzondere bijeenkomst plaats op de begraafplaats in De Wijk, bij het graf van professor Dr. Hendrik Blink (geboren in 1852 in De Wijk) en Aleida Blink-Lubberink (geboren in 1858 in IJhorst). Meer dan 20 nazaten van dit echtpaar verzamelden zich rond 14.00 uur in het "Huis van Afscheid," de Wijker Hof, om vervolgens op initiatief van een van hen een herdenkingsplaatje te bevestigen op het graf.

Ga door met lezen van "Bijzondere herdenkingsbijeenkomst drie familieleden Blink "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
REGIO - In het kader van de Week van de Mediawijsheid organiseert de Bibliotheek op 9, 14 en 16 november de gratis workshop ‘#Hierniet: Het online gedrag van kinderen ontcijferd voor ouders’ in de bibliotheken van Havelte, de Wijk en Meppel.

Ga door met lezen van "Gratis workshop: Ontcijfer het online gedrag van jouw kind "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
RUINEN - In Pesse vond plaats maandagavond 23 oktober het examen plaats van de basiscursus Bijenhouden 2023 in Zaal Kuik aan de Brink in Ruinen. De cursisten van deze cursus komen uit heel Zuid - West Drenthe; er hebben 13 van de 15 cursisten mee gedaan aan het examen, welke allemaal zijn geslaagd. De lessen werden verzorgd door de heer Piet Steffen uit Terwolde, een enthousiaste NBV bevoegd bijenteelt leraar.

Ga door met lezen van "Succesvolle basiscursus bijenhouden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
RUINEN - Veel inwoners van de Wolden hebben inmiddels de weg gevonden naar weggeefwinkel Noppes aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen. Waar vind je dat nog? Een winkel waar je gratis boodschappen mag doen? De kleine, maar gezellige, winkel biedt een ruim aanbod aan gratis mooie kinder-, heren- en dameskleding.

Ga door met lezen van "Weggeefwinkel Noppes voor duurzaamheid en hergebruik"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
DE WOLDEN - Journalist Peter Nefkens van uit Meppel is de winnaar geworden van de grote Wolder geschiedenis Quiz. Deze werd georganiseerd door de vier historische verenigingen uit De Wolden. De quiz begon met twintig meerkeuzevragen, waarbij slechts negen deelnemers met de hoogste scores doorgingen naar de tweede ronde. Hier stonden tien open vragen op het programma, en de deelnemers mochten zelfs een beroep doen op de 'hulplijn' uit de zaal. Uiteindelijk streden de twee besten om de overwinning in de finale.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Meppeler Peter Nefkens winnaar Grote Wolder geschiedenis quiz"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
REGIO - Iedereen die de provincie Drenthe (een beetje) kent, weet dat er prachtige natuurgebieden zijn. De heidevelden, bossen en beekdalen zijn wijd en zijd bekend en bij velen geliefd. Drie van deze gebieden hebben de letters NP voor hun naam; Nationaal Park. Dat zijn het Drentse Aa-gebied, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld.

Foto: Natuurmonumenten-Stefan-Claessens

Ga door met lezen van "Dwingelderveld-lezing ‘Nationale Parken van de toekomst’"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 105 artikelen)