'

Nov 6
DE WIJK - Wat hebben deze twee rivalen de laatste decennia vaak tegenover elkaar gestaan! En zondag was het weer zover: Wacker, opgericht in 1930, en Dwingeloo, met het geboortejaar 1946! Beide ploegen verkeerden in een positieve stemming, of zoals ze in Drenthe zeggen, in een "winning mood." Dwingeloo pakte afgelopen zondag haar eerste punten, terwijl Wacker na een spannende wedstrijd met een overwinning terugkeerde uit Zweeloo. Dit beloofde een open wedstrijd te worden. Is dat ook zo geworden?

Ga door met lezen van "Wacker verslaat Dwingeloo in spetterende Drentse derby"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 6
KOEKANGE - Koekange De schets voor De Afvalkathedraal die in een weiland bij Koekangerveld komt, is gepresenteerd tijdens een meedenkavond in dorpshuis De Schakel in Koekange. Het wordt een circulair bouwwerk, onder meer gebouwd van oude meerpalen en materiaal uit de kassenbouw. De Kathedraal, waar het theaterstuk Atropos van de Peergroup wordt opgevoerd, komt aan de Mr. J. de Blieckweg.

Tekst en foto's Artizzl Media/Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Afvalkathedraal wordt circulair hoogtepunt van Wiede Wold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 6
RUINEN - Het houden van bijen staat de laatste jaren erg in de belangstelling, immers met alle insecten gaat het niet goed in Nederland en ook bijen zijn insecten. Nu organiseert de bijenhouders vereniging Ruinen en Omstreken na een reeks van jaren weer een cursus korfvlechten. Op deze cursus wordt geleerd hoe een korf gevlochten moet worden opdat de bijen daarin een goed volk kunnen stichten. De cursus wordt op 8 zaterdagochtenden door de heer Jan Willem Benning uit Ruinerwold verzorgd.

Ga door met lezen van "Oud ambacht herleeft in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 6
DE WIJK - Op maandag 6 november is officieel begonnen met de bouw van een gloednieuw gezondheidscentrum. Geert en Mariëlle van Iersel, eigenaren van Huisartsenpraktijk De Wijk, samen met Derk Jan Teunis van Fysiotherapie In het Wold, zijn sinds 3 november de trotse eigenaren van het voormalige bibliotheekpand op Prins Clauslaan 2 en 4. Zowel de fysiotherapeuten als huisartsen uit De Wijk hebben al jaren plannen om een gezondheidscentrum te bouwen op de locatie van de voormalige bibliotheek.

Ga door met lezen van "Bouw nieuw gezondheidscentrum De Wijk gestart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 6
ZUIDWOLDE - Op vrijdag 10 november is er in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde een Glitter & Glamour bingo. Een gezellige avond waar mooie prijzen zijn te winnen. Deelnemers spelen 8 rondes met kans op diverse prijzen. Daarnaast is er een extra ronde met als hoofdprijs 400 euro contant.

Ga door met lezen van "Glitter & Glamour bingo in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 6
DE WOLDEN - Met elkaar dezelfde raamdecoratie voor de woonkamer bestellen levert een erg mooi en strak resultaat. Maar dit is natuurlijk niet een idee wat op de buurtborrel ter sprake komt.

Ga door met lezen van "Wat is nou een idee, waar heel de buurt, of zelfs heel Wolden van kan genieten?"

Geplaatst door B S

Tweet This!