'

Nov 30
VEENINGEN - Op zaterdag 2 december is er weer een verkoopdag van biologisch rundvlees en varkensvlees op biologische boerderij De Pieperij. Want als je vlees wilt eten, kun je beter goede kwaliteit nemen. Van dieren die hebben kunnen grazen in de natuurgebieden van het Reestdal in Drenthe. Het ras Limousin staat bekend om haar fijn vezelige vleesstructuur en goede smaak.

Ga door met lezen van "Verkoopdag van biologisch rundvlees en varkensvlees"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
ZUIDWOLDE - Tot zijn grote verrassing is Anton Tobé uit Zuidwolde op dinsdag 28 november benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Inge C.J. Nieuwenhuizen speldde hem het lintje namens de Koning op in de studio van DNO Streekradio & TV.

Ga door met lezen van "Lintje voor Anton Tobé"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Winterbanden bestaan deels uit in rubber gegoten hightech, voor het andere deel bestaan ze uit marketing. En dat laatste leidt bij vrieskou zeker niet tot een kortere remweg. ‘Winterbanden zijn niet echt noodzakelijk in Nederland’. Door: Theo Stielstra

Fabrikanten van winterbanden moeten jaloers zijn op Davitamon, de fabrikant van vitaminepilletjes. Dankzij jarenlange reclame is er bij een groot deel van de bevolking ingehamerd om Davitamon in te nemen zodra de R in de maand zit. Bandenmakers zouden dat ook graag willen voor hun product. Winterbanden, stellen ze, vergroten de veiligheid onder winterse omstandigheden. Maar: wat zijn winterse omstandigheden? Kou? Regen? IJzel? Veel consumenten in Nederland twijfelen. Weliswaar neemt jaarlijks het aantal auto’s met winterbanden toe, maar de meerderheid van de automobilisten is het de investering kennelijk niet waard.

Ga door met lezen van "Winterbanden - Zin of onzin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
ZUIDWOLDE - Het is een markant punt, bekend voor alle mensen die Zuidwolde langs de Ommerweg binnenkomen. In 1996 aangelegd, naar ontwerp van landschapsarchitecte Hendrieke Rossingh.

Ga door met lezen van "Inrichting rotonde Ommerweg in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - Steeds meer inwoners van De Wolden vinden de weg terug naar werk. Dat is één van de conclusies die er te trekken zijn uit de monitor sociaal domein. Deze monitor laat jaarlijks de ontwikkelingen van gemeente De Wolden zien binnen de domeinen Participatie, Jeugd en Wmo.Ga door met lezen van "Arbeidsmarkt wordt gevonden"

Geplaatst door B S

Tweet This!