'

Dec 31
RUINEN - Op 2 januari 2024 organiseert Natuurmonumenten een OERRR schapendag met de mogelijkheid om een schilderijtje te vilten. Het evenement vindt plaats van 13:00 tot 16:00 uur in het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, gelegen aan Benderse 22 in Ruinen.Ga door met lezen van "OERRR schapendag, schilderijtje vilten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
aan alle inwoners en verenigingen van de Wijk-Koekange

DE WIJK/KOEKANGE - Hierbij doen wij een oproep aan alle inwoners en verenigingen van de Wijk en Koekange die oude materialen hebben liggen waar u eigenlijk niets mee doet maar waarvan u wel graag wilt dat het bewaard blijft.

Ga door met lezen van "Oproep van de Historische Vereniging de Wijk-Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
ZUIDWOLDE - Ontmoetingscentrum De Boerhoorn heeft vanaf medio december haar deuren gesloten. De functies komen terug in het Huus veur Sport en Cultuur dat op 6 januari van start gaat. Alle overgebleven inboedel die niet meegaat naar het nieuwe centrum wordt op 13 januari tussen 10.00 en 12.00 uur verkocht.Ga door met lezen van "Verkoop inboedel De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
IJHORST - Zaterdag 13 januari 2024 is er een spannend en avontuurlijk levend ganzenbord spel! Het wordt een middag vol plezier, teamwork en uitdagingen.

Ga door met lezen van "Levend Ganzenbord spel voor alle jongeren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DRENTHE - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar kandidaten voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Deze jaarlijkse prijs erkent en beloont talenten muziek, beeldende kunst, literatuur, dans, theater of andere kunstdisciplines als mode en fotografie. De prijs viert tevens de meest opvallende prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten kunnen worden aangemeld via talentprijs@kunstencultuur.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WOLDEN - De Wolden bestaat dit jaar 25 jaar. Op verschillende manieren is bij deze bijzondere mijlpaal stilgestaan. Tot 1 maart 2023 hebben inwoners van De Wolden via een subsidie allerlei leuke activiteiten georganiseerd om samen het jubileum te vieren en een ’25 jaar De Wolden fiets’ legt een route door heel De Wolden af.

Foto: L. van Elp

Ga door met lezen van "Fotowedstrijd 25 jaar De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WIJK - Knieperties bakken is voor velen een ware traditie tijdens de feestdagen. Vaak worden deze bakmomenten ook gekoppeld aan het steunen van een goed doel, zoals bij de Knieperties bakactie geïnitieerd door Miriam van Dijk-Drogt en Irma Smilde. De opbrengst gaat dit jaar naar herstelwerkzaamheden aan de Wieker Meule. Beide dames kregen vrijdag ondersteuning van enthousiaste assistenten, waarvoor Maria Shűtzenhofer graag de ruimte naast café de Wiekslag beschikbaar stelde.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Knieperties bakactie voor goede doel: Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
ECHTEN - Zaterdag 6 januari wordt er door de vrijwilligers van het Huus met de Belle in Echten een gezellige winterwandeling georganiseerd. Een wandeling van 5 of 10 km voert je door het bos, langs landerijen en over de heide.


Ga door met lezen van "Winterwandeling Huus met de Belle Echten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WOLDEN - Ook in 2023 hebben Woldenaren zeker niet stilgezeten. Velen hebben volop gesport, en met toernooien meegedaan. Als gemeente De Wolden zien we veel van al deze energie, maar toch krijgen we lang niet alles mee.

Ga door met lezen van "Nomineren sporters van het jaar 2023"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DRENTHE - Het Drents Museum in Assen koerst af op 180.000 bezoekers in 2023 en evenaart daarmee bijna het bezoekersaantal in 2022.

Ga door met lezen van "180.000 bezoekers voor Drents Museum in 2023 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
REGIO - Naast champagne en vuurwerk horen oliebollen natuurlijk ook echt bij de jaarwisseling. In plaats van oliebollen kopen is het ook erg leuk om zelf oliebollen te maken. Alles wat je nodig hebt is een paar grote pannen voor het deeg en een frituurpan voor het maken van de oliebollen.

Ga door met lezen van "Zelf oliebollen bakken!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
RUINEN - Na een lange najaarswandeling over het Dwingelderveld genieten van een heerlijke kop erwtensoep. Dat kan nog op 30 december in het Dwingelderveld tijdens de georganiseerde snertwandeling.


Ga door met lezen van "Snertwandeling in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
DE WIJK - En weer flikt hij het, de grote kleine held! Gisteren bereikte hij zijn einddoel: ziekenhuis Bethesda. Tavi heeft een indrukwekkende afstand van 23,6 km afgelegd. Dit alles om geld in te zamelen voor Assistentiehond-Gelderland, zodat mensen met PTSS, die geen vergoeding krijgen, toch een assistentiehond kunnen krijgen. Dankzij zijn actie afgelopen zomer heeft een ambulanceverpleegkundige nu een assistentiehond.

Ga door met lezen van "Tavi's heldhaftige tocht voor Assistentiehond-Gelderland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
REGIO - De afgelopen jaren is investeren in landbouwgrond steeds populairder geworden als een veilige en waardevaste belegging. Dit komt onder andere door de lage spaarrentes en de stijgende inflatie.

Ga door met lezen van "De groeiende populariteit van beleggen in landbouwgrond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
RUINERWOLD - Op vrijdag 29 december is het exact 80 jaar geleden dat de Halifax-bommenwerper neerstortte in een weiland aan de Havelterweg/Hardenweg, waarbij alle zeven inzittenden om het leven kwamen. Bij het monument wat een aantal jaren geleden is opgericht zullen we hen gaan herdenken, in deze tijd waarin steeds duidelijker wordt hoe belangrijk vrijheid is en dat we die moeten koesteren.

Foto: Luit Oldenbanning

Ga door met lezen van "Herdenking crash Halifax Bommenwerper"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
DE WIJK - Inmiddels uitgegroeid tot een heuse traditie: de Oudejaarsborrel van de Businessclub Wacker! Vanaf de oprichting van BCW in 2007 is het inmiddels in De Wijk wel bekend, dat er op 31 december van ieder jaar bij de kantine van VV Wacker de mogelijkheid is om met elkaar terug te kijken op het afgelopen jaar.

Ga door met lezen van "Oudejaarsborrel bij Wacker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
DE WIJK - Net als vorig jaar worden er op vrijdag 29 december knieperties gebakken voor het goede doel. De opbrengsten gaan dit jaar naar herstelwerkzaamheden aan onze prachtige molen in het dorp.


Ga door met lezen van "Knieperties verkoop voor goede doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
REGIO - In november 2023 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 0,9 procent lager dan in november 2022. De prijsdaling was opnieuw kleiner dan een maand eerder. Ten opzichte van oktober 2023 stegen de prijzen in november met 0,5 procent.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Prijzen koopwoningen bijna 1 procent lager dan jaar eerder"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 101 artikelen)