'

Dec 20
ZUIDWOLDE - Op 4 januari worden tijdens de nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis van Zuidwolde de winnaars van het Raspaard en het Rasveulen 2023 bekend gemaakt. Wanneer inwoners meedenken en -doen in plannen van de gemeente, of de gemeente denkt en doet mee in plannen van inwoners, dan dragen ze samen bij aan een samenleving waarin iedereen zich herkent.

Ga door met lezen van "Nominaties Raspaard en Rasveulen 2023 bekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 20
DRENTHE - Het bedrijf H2 Hollandia ontvangt van provincie Drenthe een subsidie van 1 miljoen euro om een elektrolyser in Nieuw-Buinen te realiseren. Een elektrolyser produceert groene waterstof, dat gebruikt kan worden om bijvoorbeeld vrachtwagens op te laten rijden. Deze elektrolyser kan meer dan driehonderdduizend kilo groene waterstof maken per jaar, daar zou een vrachtwagen gemiddeld 350.000 kilometer op kunnen rijden.

Ga door met lezen van "Provincie wil 1 miljoen in waterstof-elektrolyser investeren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 20
DE WOLDEN - Een deur zonder drempel, een invaliden-wc tijdens een evenement, een ontmoetingsmiddag voor nieuwkomers, een doventolk of een ondertiteling bij een filmpje. Het is soms zo simpel en het kan mensen met een beperking, LHBTIQ+ of mensen met een niet-westerse achtergrond enorm helpen. Verenigingen en organisatoren van evenementen kunnen subsidie aanvragen bij de gemeente om hun locatie of evenement fysiek, sociaal of digitaal toegankelijker te maken.

Ga door met lezen van "Nieuwe subsidie maakt De Wolden toegankelijker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 20
REGIO - Er zijn tegenwoordig natuurlijk veel problemen in Nederland en daar heb je persoonlijk, of via het nieuws, ongetwijfeld wel wat van meegekregen. Denk aan de stijgende energieprijzen, de boodschappen die duurder worden, maar natuurlijk ook het woningprobleem.

Ga door met lezen van "De vele voordelen van containerwoningen in de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!