'

Jan 31
ANSEN - Dorpshuis Bastogne in Ansen is het eerste dorpshuis in Drenthe dat energie neutraal is. Vrijdagmiddag wordt deze mijlpaal gevierd en draait wethouder Gerrie Hempen van de gemeente De Wolden met een symbolisch gebaar de gaskraan dicht.

Archieffoto: Dorpshuis Bastogne BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Dorpshuis Bastogne als eerste energieneutraal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WOLDEN - Of het nu gaat om het werven van nieuwe leden, het promoten van je activiteit of het werven van vrijwilligers, social media kan je daar enorm mee helpen! Ontdek in de gratis online kennissessie op woensdag 7 februari, van 19.30 – 20.30 uur, wat de kracht van social media voor jouw vrijwilligersorganisatie kan zijn!

Ga door met lezen van "Boost je social media voor je vrijwilligersorganisatie!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
Regionale programmering bedrijventerreinen en de vestiging van (grote) ruimtevragers

DRENTHE - De provincie Drenthe heeft onlangs van de gemeenten in de regio’s Zuidwest- en Zuidoost-Drenthe en de gemeente Aa en Hunze de programmeringsafspraken voor bedrijventerreinen ontvangen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Drentse gemeenten maken afspraken over (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WIJK - Businessclub Wacker heeft afgelopen zaterdag een bedrag van €750 geschonken aan Stichting De Wieker Meule. Bart Tijink overhandigde namens BCW de cheque aan voorzitter Hilco Vos.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "BCW doneert bedrag aan Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WOLDEN - Vrijdag 2 februari zal wethouder Sport Rudi Hooch Antink in de raadszaal van het gemeentehuis in Zuidwolde de sporters van het jaar 2023 huldigen.

VVR sportploegarchieffoto

Ga door met lezen van "Huldiging sporters van het jaar 2023"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WIJK - De Historische Vereniging de Wijk-Koekange heeft een expositie georganiseerd met als thema: Poëziealbums. De expositie is geopend van februari 2024 tot en met mei 2024 tijdens de openingsuren van ons onderkomen in de Molen, Dorpsstraat 65a in de Wijk.Ga door met lezen van "Expositie Poëziealbums "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
REGIO - Als je moeite hebt om je gas- en elektriciteitsrekening te betalen, is er goed nieuws. In 2024 kun je, net als de afgelopen jaren, een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het noodfonds is vorige week heropend omdat de energieprijzen nog steeds hoog zijn. Er gelden nu wel iets andere voorwaarden voor het krijgen van deze subsidie. Je kunt de aanvraag indienen tot 31 maart 2024.

Ga door met lezen van "Tijdelijk Noodfonds Energie weer opengesteld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
RUINERWOLD - Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst voor vrijwilligers nam Jan van Calker op vrijdagavond afscheid als voorzitter van museumboerderij de Karstenhoeve in Ruinerwold. Zijn opvolger is Erik Middelveld.


Ga door met lezen van "Jan van Calker draagt voorzitterschap Karstenhoeve over na twintig jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
DE WIJK - Burgemeester Inge Nieuwenhuizen had afgelopen woensdag de eer om voor te lezen bij Kleinschalige kinderopvang Het Uilenbos tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024.

Ga door met lezen van "Burgmeester Inge Nieuwenhuizen leest voor op Het Uilenbos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
Bekend van The Tribute Battle of the Bands op SBS6!

REGIO - Proud Mary, Who’ll StopThe Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken.Ga door met lezen van "Boek nu: The Fortunate Sons bij Bemo Entertainment"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29

Slimme thermostaat


Het installeren van een slimme thermostaat is nog een geweldige manier om je huis te upgraden. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in je huis eenvoudig regelen en energie besparen.

Ga door met lezen van "Je huis upgraden met deze 4 tips!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - Het kunstwerk 'De Boerin die Boent' keert terug naar Ruinerwold. Het bronzen beeld van een boerin die haar melkbussen schrobt, verdween een aantal jaren geleden spoorloos.

Ga door met lezen van "Bronzen boerin terug naar Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
Verslag Jan Tijink Raptim - Wacker 1-0

DE WIJK - Al sinds mijn 8e levensjaar, nu op mijn 90e, koester ik een diepe liefde voor voetbal. Ooit actief als speler, nu als toegewijde toeschouwer en supporter. Elk jaar vraag ik me af waarom de K.N.V.B. niet erkent dat voetbal een zomersport is. Waarom niet het hele programma van 1 december (of medio december) tot medio februari (of 1 maart) schrappen vanwege ons klimaat? Geen gedoe met wintersportende spelers, gespaarde velden, en het publiek staat liever in het zonnetje te kijken. Genoeg tijd blijft over om de competitie af te werken, zelfs op zomeravonden. Ik hoop het nog mee te maken!

Ga door met lezen van "Wacker verliest nipt van koploper Raptim"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - Onder prima omstandigheden en na een sterke winterstop, mocht Ruinerwold de competitie op het eigen kunstgrasveld hervatten tegen HODO uit Hollandscheveld. De bezoekers staan dit seizoen in de bovenste regionen, met Sander Danes als opvallende schakel. De 38-jarige oud-doelman van FC Emmen, WKE en vooral HHC Hardenberg is sinds enkele seizoenen spits van HODO en doet dat niet onverdienstelijk met 9 competitietreffers.

Ga door met lezen van "Ruinerwold ondanks terugkeer Jan-Klaas Huiskes niet langs HODO"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
DE WIJK - In verband met ons 100-jarig bestaan in 2024 zijn wij op zoek naar beeldmateriaal (foto’s – filmpjes) van uitvaarten uit de regio De Wijk - IJhorst voor onze archieven.

Ga door met lezen van "Begrafenisvereniging RIP de Wijk-IJhorst zoekt foto’s"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
Eerste solotentoonstelling in Nederland van Spaans fenomeen Antonio López

DRENTHE - Levensgrote stadsgezichten, wiskundig uitgemeten stillevens en intieme portretten. Altijd tot in de kleinste detail uitgewerkt. Vanaf 28 januari 2024 maak je in de tentoonstelling Antonio López - Meester van het Spaans realisme kennis met een van de meest bekende kunstenaars van Spanje.

Ga door met lezen van "Meester van het Spaans realisme in Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
RUINERWOLD - In het nieuwe jaar bestaat opnieuw de nieuwe kans op inspirerende ontmoeting bij het Cultureel Café de Wolden! Op 5 februari 2024 van 20:00 tot 21:30 uur (deur open 19:45 uur) zijn cultuurmakers in navolging van het eerdere initiatief in Echten welkom voor een eerste editie 2024 bij de Markiezin van Drenthe in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Cultureel Café De Wolden in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
FORT/ALTEVEER – De vrijwilligers van Fort en Alteveer staan ook in het nieuwe jaar weer klaar met een lekkere pan warme soep! In Fort kan men op donderdag 1 februari weer genieten van een kom zelfgemaakte soep.

foto: BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Samen soep eten in Fort en Alteveer!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
DE WIJK - De Historische Vereniging de Wijk-Koekange wil u uitnodigen voor een Kiekiesdag op zaterdag 27 januari 2024 van 13:30 uur tot 16:30 uur in het dorpshuis in de Wijk. Wij willen u de gelegenheid geven om ons fotoarchief te komen bekijken. Wij hebben door de jaren heen al heel veel foto’s verzameld van zowel de Wijk als Koekange en deze willen wij graag met u delen. Wij nemen alle fotoalbums mee zodat u ze kunt bekijken.

Ga door met lezen van "Kiekiesdag zaterdag 27 januari "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
Welke vogels zijn te vinden in de Olde Maten?

REGIO - De Olde Maten en het Rouveense Veld zijn gebieden die niet bij iedereen echt bekend zijn. Dat is jammer; deze gebieden hebben veel te bieden.

Foto: Natuurmonumenten Luut Niemeijer.

Ga door met lezen van "Welke vogels zijn er in het Rouveense Veld te vinden?"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 87 artikelen)