'

Feb 24
BERGHUIZEN - Wandelteam de Barg'n organiseert een wandelroute op paasmaandag 1 april vanuit het dorpshuis de Barg'n te Berghuizen. Er kan gestart worden tussen 10.30 en 12 uur er is een familie route van 3 km en 6 of 9 km route rondom Berghuizen. Kosten zijn 5 euro kinderen en 10 euro volwassenen incl. Koffie/thee en lunch box.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
DE WIJK - Zoek je een leuke actieve manier om fit te blijven? Dan zijn wij op zoek naar jou voor ons gezellige damesvoetbalteam! Bij ons staat gezelligheid voorop, we verwelkomen speelsters van alle niveaus en alle leeftijden; dus voel je vrij om mee te doen!

Ga door met lezen van "Doe mee met het damesvoetbalteam!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
RUINERWOLD - De donkerste dagen van het jaar liggen weer achter ons, en langzaam maar zeker kondigt de lente zich aan. Op 17 maart trapt de Stichting Vrienden van Blijdenstein met het eerste concert dit jaar. Tijdens deze middag zullen het Vrouwenkoor Hera en het Lunette Saxophone Quartet onder leiding van Raghna Wissink onder andere het Requiem van Gabriel Fauré ten gehore brengen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Concert Vrouwenkoor Hera en het Lunette Saxophone Quartet "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
ECHTEN - Op woensdag 20 maart 2024 komt Albert Haar, Wethouder Cultuur, vergezeld van een aantal cultuurvrienden, iets vertellen over Wiede Wold tijdens de Jaarvergadering van Dorpsbelangen Echten. Er staat namelijk iets bijzonders te gebeuren in het voorjaar van 2024.

Foto's: Artizzl Media/Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Wethouder Albert Haar komt langs bij Dorpsbelangen Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WOLDEN - In gemeente De Wolden wordt textiel ingezameld door Stichting Sympany. Al het ingezamelde textiel krijgt dankzij Sympany een nieuwe bestemming.

Ga door met lezen van "Textiel inzameling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
IJHORST/STAPHORST - Maandag 4 maart 2024 houdt de NBVIJS haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. De avond is in tweeën gesplitst. Van 20.00 uur tot 21.00 uur is het formele deel met de jaarverslagen, begroting en verkiezingen.


Ga door met lezen van "Algemene ledenvergadering Natuurbeschermingsvereniging "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
VEENINGEN - Op zaterdag 30 maart 2024 staan AC/DC (Highway to Rosie), Iron Maiden (Iron Laiden), en ZZ Top (Cheap Sunglazzes) op het podium in Veeningen voor de 'Tribute to the Monsters of Rock'. Schuur open: 20.00 uur.

Tickets bestellen kLIK HIER

Ga door met lezen van "Tributebands ZZ Top, AC/DC en Iron Maiden treden op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
REGIO - De reanimatie cursus voor burgerhulpverleners in de dorpen Oosteinde, Berghuizen en Ruinerwold en andere belangstellenden zijn voor dit najaar weer gepland. De cursus is geschikt voor beginners en herhalers Reanimatie & AED. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Ga door met lezen van "Reanimatie cursus voor burgerhulpverleners"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
DE WOLDEN - De komende maanden (26 februari t/m 1 mei 2024) gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken.

Ga door met lezen van "Opnamen openbare ruimte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
RUINERWOLD - De spelers van Rederijkerskamer UDI uit Ruinerwold staan weer in de startblokken voor U om het doldwaze blijspel: 'De Bittere Pil' op de planken te brengen.

Ga door met lezen van "Rederijkerskamer UDI gaat blijspel opvoeren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
DE WOLDEN - Tot 1 oktober kunnen inwoners van De Wolden voor hun mantelzorger als blijk van waardering het mantelzorgcompliment aanvragen. Mantelzorg is langdurig en intensief hulp bieden, meestal aan een partner, ouder, andere familieleden, buren of kennissen.

Ga door met lezen van "Mantelzorgcompliment aanvragen voor 1 oktober 2024"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DE WIJK - Beste ondernemers in en rond De Wijk, Het team Ondernemers van gemeente De Wolden is ervan overtuigd dat samenwerking de sleutel is tot succes. Daarom willen we peilen of er behoefte en interesse is om een platform/ondernemersvereniging in De Wijk op te richten.

Ga door met lezen van "Oprichting platform/ondernemersvereniging in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 16 maart zijn muzikanten met een blaas- of slagwerkinstrument welkom om mee te doen met de Open Podiumdag van muziekvereniging Woudklank in Zuidwolde. Een jury beoordeelt de optredens en voorziet de deelnemers van tips. Het wordt een afwisselende dag, leuk om te komen kijken. Vrij entree tussen 9.00 en 15.30 uur in IKC Het Groene Hart, Schoolbrink 1 in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Muzikanten welkom op Open Podium Woudklank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
DE WIJK - Het was zaterdag een klein feestelijk moment bij de Historische Vereniging De Wijk/Koekange. Want de 5000e foto werd toegevoegd aan het digitale fotoarchief. De afbeelding uit 1994 toonde de echtparen Dunnink en Slomp in hun supermarkt aan de Dorpsstraat in De Wijk. Ter ere van deze mijlpaal werden de vrijwilligers beloond met een broodmaaltijd, verzorgd door supermarkteigenaar Niek Slomp van Coop Dunnink.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Historische Vereniging De Wijk/Koekange zet de 5000e foto in fotoarchief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
KOEKANGERVELD - Er wordt op meerdere vlakken hard gewerkt aan de totstandkoming van de theatervoorstelling Atropos in de afvalkathedraal. Dit pronkstuk van Wiede Wold in De Wolden als culturele gemeente van Drenthe, staat gepland in de maand juni. Met deelname van vele inwoners van De Wolden wordt er niet alleen gerepeteerd, maar worden in dorpshuis De Veldhoek ook kostuums genaaid.

Bron: Artizzl Media/Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Werk aan de winkel rond Wiede Wold-theatervoorstelling Atropos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
DE WOLDEN - Stichting Sport en Beweeg biedt diverse beweegactiviteiten aan in de gemeente De Wolden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nynke Zijlstra en Suzan Pieters via 0592-749 311 of info@sportenbeweeg.nl.

Ga door met lezen van "Stichting Sport en Beweeg – Gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
RUINERWOLD - Aan een uitwedstrijd bij Sleen zal voor altijd de mooie anekdote uit het seizoen 2010/2011 hangen. Tijdens een intensieve voorbespreking werd de topscorer aller tijden van Sleen, Sjaak Wiegers, tot in de puntjes doorgelicht. Snel, technisch, goed schot; het was allemaal geen geheim meer, iedereen was erop voorbereid. Ruinerwold reisde zodoende vol vertrouwen af: Wiegers zou uit de wedstrijd worden gespeeld. Dat lukte. Wiegers stond op doel.

Ga door met lezen van "Ruinerwold kopje onder in zeiknat Sleen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 18
Symbolische overdracht: Nieuwe wind voor de Wieker Meule"

DE WIJK - Na 14 jaar heeft Hilco Vos het voorzitterschap van de Wieker Meule overgedragen aan Frans Zinger. Vos kijkt terug op een prachtige tijd en een fijn team om mee samen te werken. De Billhamer om de molensteen mee te scherpen werd symbolisch overhandigd aan de nieuwe voorzitter.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Hilco Vos draagt voorzitterschap ‘Wieker Meule’ over aan Frans Zinger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 18
RUINEN - Om de toegang tot het Dwingelderveld vanuit het dorp Ruinen nog beter in te richten voor bezoekers en inwoners is er in 2023 gestart met de uitvoering van een aantal projecten en maatregelen. Het gaat daarbij om recreatieve fiets- en wandelroutes, het verbeteren van de verbinding tussen Ruinen en de entree van het Dwingelderveld, een verbetering van de infrastructuur en de herinrichting van de Benderse/Benderseweg.

Foto: Andries-de-la-lande-Cremer

Ga door met lezen van "Update gebiedsontwikkeling Ruinen-Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 17
DE WIJK - Op zaterdag 2 maart staat de cabaretvoorstelling ‘Zingen bij de Afwas ‘gepland bij het Dorpshuis in De Wijk. In deze komische Retro Show gaan we terug naar de tijd waarin afwassen nog heel gewoon was. Iedere dag verdwenen hele stapels vuile vaat in het hete sop. Onder luid gezang werd de klus geklaard. Achter het aanrecht passeerde het ene na het andere lied de revue. Met de komst van de vaatwasser verdween in veel gezinnen deze oergezellige traditie.

Ga door met lezen van "Cabaretvoorstelling met herinneringen uit de jaren '70'"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 70 artikelen)