'

Apr 30
kleurrijk, divers en aantrekkelijk

IJHORST/DE WIJK - Van 16 mei tot en met 2 juni organiseert Grensloos Kunst Verkennen de tweejaarlijkse kunstroute door IJhorst en de Wijk. Maar liefst 26 internationaal, landelijk en regionaal bekende professionele kunstenaars tonen hun werk op buiten- én binnen locaties.

Ga door met lezen van "Kunstroute Grensloos Kunst Verkennen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DE WOLDEN - Woon je zelfstandig, ben je (tijdelijk) beperkt, kun je niet goed meer uit de voeten, heb je geen handige buur of kennis en woon je in de gemeente De Wolden?

Ga door met lezen van "De Klussendienst van Welzijn De Wolden komt je graag helpen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DE WIJK - Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024 organiseert Dorpshuis De Wijk haar jaarlijkse Dauwtraptocht, een ochtendwandeling door de prachtige omgeving van De Wijk. Het evenement begint tussen 7.00 en 7.30 uur bij het dorpshuis, waar deelnemers kunnen genieten van een wandeling van ongeveer 10 km.

Foto: Chantal Wachtmeester

Ga door met lezen van "Dauwtrappen op Hemelvaartsdag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DRENTHE - De podia van het Bevrijdingsfestival Drenthe laten op 5 mei een recordaantal regionale artiesten zien. Maar liefst 45 bands, singer-songwriters en dj’s zijn te vinden op één van de Talent- en Dancestages. Het festival is daarmee de grootste springplank voor jong muziektalent.

Ga door met lezen van "Recordaantal regionale artiesten op Bevrijdingsfestival Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINERWOLD - Alweer een spannende derby in de 3e klasse Noord tussen Ruinerwold en Wacker. Ruinerwold zet een indrukwekkende reeks neer met drie opeenvolgende overwinningen, terwijl Wacker nog wat extra punten kan gebruiken om veilig te zijn voor degradatie/promotiewedstrijden. De spanning is zondagmiddag voelbaar in Ruinerwold!

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wacker trefzeker in doelpuntrijke derby tegen Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ECHTEN - Met een weergaloze Wiede Woldendag zijn de honderd dagen lente van Wiede zondagmiddag van start gegaan. Zo’n beetje alles en iedereen die iets met Wiede Wold heeft, was aanwezig bij Vakantiepark Westerbergen in Echten en presenteerde de activiteiten die komen gaan.

Bron: Artizzl Media/Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Honderd dagen lente van Wiede Wold zijn officieel begonnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
REGIO - Op woensdag 1 mei 2024 start officieel het zwemseizoen 2024 voor het zwemmen in zwemplassen. Dit noemen we ook wel zwemlocaties in oppervlaktewateren. Provincie Drenthe en de waterschappen houden toezicht op de hygiëne, veiligheid en waterkwaliteit van zwemplassen.

Ga door met lezen van "Zwemseizoen voor zwemplassen van start op 1 mei 2024"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DRENTHE - De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek.

Ga door met lezen van "Open Boerderijdagen 2024"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Koningsdag in De Wijk is voortvarend van start gegaan. Dit begon traditiegetrouw met de rommelmarkt op het Holwortelplein, waar de kinderen hun spulletjes hadden uitgestald.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gezellige, maar enigszins frisse Koningsdag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
ECHTEN - Zondag 28 april is de Wie-De-Wolden-Dag. Dit is ter gelegenheid van het culturele jaar van Gemeente De Wolden. Samen met inwoners gaan kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en andere creatievelingen op zoek naar de toekomst van ons platteland. Met ontwerpen, installaties, bouwwerken en nog veel meer krijgt het platteland letterlijk een podium.

Impressie van de Afvalkathedraal in Koekangerveld

Ga door met lezen van "Wie-De-Wolden-Dag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
ZUIDWOLDE - Op vrijdagavond 26 april is er in de Hoofdstraat van Zuidwolde van alles te beleven op de Oranjeavond. Tussen 18.00 en 21.00 uur is er een kleedjesmarkt voor kinderen en een kofferbakverkoop door volwassenen bij het gemeentehuis.

Ga door met lezen van "Oranjeavond in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WOLDEN - Burgemeester Inge C.J. Nieuwenhuizen reikte op vrijdag 26 april in de raadszaal van het gemeentehuis in Zuidwolde een koninklijke onderscheiding uit aan negen inwoners van De Wolden, waaronder twee echtparen.

Ga door met lezen van "Negen Koninklijke onderscheidingen in gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Op zaterdag 27 april 2024 vieren we weer Koningsdag, een dag vol gezelligheid en festiviteiten! Oranjevereniging De Wijk heeft speciaal voor jullie een fantastisch programma samengesteld. Het belooft een geweldige dag te worden voor jong en oud.


Ga door met lezen van "Koningsdagactiviteiten Oranjevereniging De Wijk! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
STAPHORST - Maandag 6 mei is Prachtlint Staphorst te gast op de ledenavond van Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o. Met foto's en verhalen wordt geschetst welke groene parels sinds de oprichting in 2022 inmiddels zijn gerealiseerd, samen met vele anderen.

Ga door met lezen van "Presentatie Prachtlint "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WOLDEN - Er kunnen vier nieuwe energiecoaches ingezet worden op weg naar een duurzame gemeente De Wolden. Deze vier energiecoaches hebben een intensieve opleiding gevolgd van zes avonden. Ze zijn zeer enthousiast over wat ze geleerd hebben en ze staan te trappelen om het geleerde in praktijk te brengen.

Ga door met lezen van "Vier nieuwe energiecoaches in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WIJK - Ook dit seizoen was het weer gezellig toeven in de kantine van de v.v. Wacker. Om de 14 dagen op vrijdag, klokslag 20.05 uur werden de muntjes door Jan en Sjerp uitgedeeld en namen de klaverjassers, jong en oud, plaats aan de tafel. Klaverjassen wordt al jaren gespeeld in de pauzes op het werk, op de camping en natuurlijk bij Wacker, georganiseerd m door de Supporters Vereniging.

Ga door met lezen van "Roelie Wilting winnaar Klaverjascompetitie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WOLDEN - De uitzonderlijke droge zomer en natte winter van het afgelopen jaar maakten het overduidelijk: ons klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met extreem weer. Hevige regenbuien en overstromingen maar ook hittegolven en langdurige droogte. Het Rijk heeft nu met een Impulsregeling 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor regio’s die aanpassingsmaatregelen willen nemen.

Foto: Axel Wiewel

Ga door met lezen van "Samenwerkingsverband Fluvius krijgt 5 miljoen voor klimaatadaptatie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WIJK - Voor aanvang van de derby Wacker tegen Ruinen werd bordsponsor Maatkoffie uit Staphorst in het zonnetje gezet. Frans Stapel en Agnes Donker kregen een mooie bos bloemen overhandigd van Willem Dekker namens de sponsorcommissie.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bordsponsor Maatkoffie in het zonnetje gezet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 23
RUINERWOLD - Na twee goede winstpartijen, stond de uitwedstrijd tegen Beilen op het programma. De thuisploeg doet nog mee om de tweede periode, dus gemakkelijk zou het op voorhand al niet worden.

Ga door met lezen van "Ruinerwold boekt derde overwinning op rij in Beilen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 23
DE WOLDEN - Tot 1 oktober kunnen inwoners van De Wolden voor hun mantelzorger als blijk van waardering het mantelzorgcompliment aanvragen. Mantelzorg is langdurig en intensief hulp bieden, meestal aan een partner, ouder, andere familieleden, buren of kennissen.

Ga door met lezen van "Mantelzorgcompliment aanvragen voor 1 oktober 2024"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 88 artikelen)