'

Mei 31
ZUIDWOLDE - Marc Veeningen verzorgt op zondagmiddag 2 juni om 14.30 uur de lezing ‘Draaien Maar’. Die gaat over de cultuur, de werking en de bouw van draaiorgels in Nederland.

Ga door met lezen van "‘Draaien Maar’ in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
IJHORST - Op 3 juni organiseert Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst E.O.” weer een ledencontactavond. Tijdens deze avond wordt er een lezing gehouden over de bouw van de vleermuizenkelder in het Staatsbos.

Ga door met lezen van "Bouw vleermuizenkelder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
REGIO - Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni gaan de deuren van de Open Ateliers Dwingeloo weer open. Tot en met oktober kunt u iedere maand een weekend lang genieten van een verscheidenheid aan kunst in diverse ateliers in Dwingeloo en omgeving.


Ga door met lezen van "Eén juni begint de elfde editie Open Ateliers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
MEPPEL - Cees Bijl (68) uit Emmen wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Meppel. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma zal hem per 19 juni benoemen als tijdelijke vervanger van burgemeester Richard Korteland.

Ga door met lezen van "Cees Bijl waarnemend burgemeester van Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
DE WIJK - Dit jaar wordt er wederom een beachvolleybaltoernooi georganiseerd bij café De Wiekslag in De Wijk. Op zondag 7 juli wordt de Dorpsstraat omgetoverd tot een zandstrand met twee beachvolleybalvelden. Het evenement vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur, en de wedstrijden starten om 10.30 uur.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Beachvolleybaltoernooi in De Wijk voor een goed doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
VEENINGEN - Dit weekend biedt landgoed De Gorter in Veeningen weer volop vermaak met de Crisis Cross. Deze jaarlijkse mix van sport en gezelligheid trekt al jarenlang motorsportliefhebbers naar Veeningen.

Ga door met lezen van "Drie dagen Crisis Cross in Veeningen."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
RUINEN - Op 31 mei en 1 juni organiseert Natuurmonumenten een nachtvlinder-spotactiviteit bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Een gids zal aanwezig zijn om te helpen bij het identificeren van verschillende soorten nachtvlinders.

Ga door met lezen van "Nachtvlinders spotten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
RUINERWOLD - Op 2 juni is het weer zover en vindt er een concert van Kamerkoor Next o.l.v. Fokko Oldenhuis plaats op Blijdenstein (Ruinerwold). Aanvang 15.30 uur. Prijs: 20 euro p.p. / Vrienden van Blijdenstein 17.50 euro p.p. Reserveren: concerten@vriendenvanblijdenstein.nl

foto: Joost Claerhoudt


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
IJHORST - Toneelvereniging De Rieverst presenteert op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni het openluchtspel "Camping aan de Rijn". Dit stuk, geschreven door Carl Slotboom, wordt opgevoerd op Familiecamping De Vossenburcht in IJhorst, een locatie die perfect past bij het verhaal. Onder leiding van regisseur Erik Bakker hebben de spelers maandenlang intensief gerepeteerd om een boeiende voorstelling vol humoristische en komische momenten neer te kunnen zetten.

Ga door met lezen van "Toneelvereniging De Rieverst speelt openluchtspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DE WIJK - Het is de JO15-1 van Triville gelukt om kampioen te worden in de 2e klasse. Na een moeilijke start in de 1e klasse en een uitdagende 2e fase, waarin ze zich handhaafden, begon de 3e fase veelbelovend met een overwinning op VHK 15-1. Met meerdere overwinningen, zoals tegen Hoogeveen en Ens/Kraggenburg, en een gunstige uitslag tegen HH97 15-1, wisten ze hun positie te verstevigen. De kampioensfeestelijkheden werden afgesloten met een rondrit en een feest bij de familie Compagner, waar alle spelers en trainers een medaille en foto ontvingen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
BERGHUIZEN - Op D.V. zaterdag 1 juni wordt er weer een psalmzangavond gehouden in Berghuizen. De psalmzangavond zal, voor de derde keer, gehouden worden in de Gereformeerde Kerk van Berghuizen.


Ga door met lezen van " Psalmzangavond in Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
Zwaar weer of niet, in De Wolden houden we onze inwoners op één’

DE WOLDEN - Deze nota beschrijft de plannen van de gemeente voor de komende jaren. En dat kunnen best spannende jaren worden. Er zijn landelijke signalen dat het financieel zwaar kan worden in 2026 en 2027, helderheid hierover is er helaas nog niet.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "College van B&W De Wolden presenteert de Kadernota voor 2025"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
DE WIJK - Van dinsdag 4 juni t/m vrijdag 7 juni vindt weer het jaarlijkse evenement van de Swim2Walk plaats. Het programma voor deze vier dagen ziet er als volgt uit:

Ga door met lezen van "Swim2Walk in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
REGIO - Deze lente kenmerkt zich in Nederland door opvallend veel regenval, wat de dagen soms grijs en druilerig maakt. Echter, het wisselvallige weer biedt ook volop mogelijkheden om het binnen gezellig te maken. Terwijl de regen tegen de ramen tikt, is dit het perfecte moment om thuis of met vrienden een aantal vermakelijke en creatieve activiteiten te ondernemen.

Ga door met lezen van "Wat te doen op regenachtige lentedagen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WIJK - Op zaterdag 25 mei 2024 werd het Dorpshuis in De Wijk omgetoverd tot een centrum van kennis en inspiratie over uitvaarten tijdens de uitvaartfair, georganiseerd door Begrafenisvereniging R.I.P. de Wijk - IJhorst. Deze bijzondere dag, ter ere van hun 100-jarig bestaan, bracht een luchtige sfeer rondom het zware thema van het definitieve afscheid.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Uitvaartfair brengt licht op het definitieve afscheid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
DE WIJK - Het is hoogst onzeker of de jaarlijkse optocht van versierde wagens tijdens het dorpsfeest door zal gaan. Tijdens de jaarvergadering van de Oranjevereniging De Wijk bleek dat er veel onduidelijkheden zijn door aangescherpte veiligheidseisen en voorschriften.

Ga door met lezen van "Optocht tijdens feestweek De Wijk is onzeker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
En help mee in de strijd tegen Multiple Sclerose

DE WOLDEN - In de aankomende week vindt de landelijke collecte voor het Nationaal MS Fonds plaats in heel Nederland. Wij roepen de inwoners van gemeente De Wolden op om gul te doneren en te helpen in de strijd tegen Multiple Sclerose (MS).

Ga door met lezen van "Steun het Nationaal MS Fonds "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WIJK - Opgeslokt door de drukte die de waan van de dag ons brengt, gaat de telefoon. Tussen het eten koken en het uitruimen van de vaatwasser door, neem je nietsvermoedend op. Het bericht is verwoestend…een vertrouwde stem, schor van intens verdriet, vertelt je stamelend en hakkelend dat iemand waar je veel van hield is overleden… En dan? Wat te doen?

Ga door met lezen van "Uitvaartfair in dorpshuis De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
ECHTEN - Op dinsdag 16 april vond in de Olde Karke een belangrijke bijeenkomst plaats voor Toneelvereniging De Heidebloem. Het huidige bestuur gaf aan het stokje te willen overdragen en nodigde geïnteresseerden uit om mee te denken over het voortbestaan van de vereniging. Helaas was de opkomst teleurstellend, met slechts zes aanwezigen naast het bestuur.


Ga door met lezen van "Toneelvereniging De Heidebloem stopt na bijna 90 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
MEPPEL – Donderdag 23 mei kwam MDT on tour voor de eerste keer naar Drenthe en wel naar Drenthe College in Meppel. Maatschappelijke Dienst Tijd is een programma van het ministerie van OCW, waarbij jongeren zich inzetten voor de samenleving – bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk – en zo hun talenten ontwikkelen en anderen ontmoeten.

Ga door met lezen van "Primeur MDT on tour bij Drenthe College Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 80 artikelen)