'

Mei 25
DE WIJK - Het is hoogst onzeker of de jaarlijkse optocht van versierde wagens tijdens het dorpsfeest door zal gaan. Tijdens de jaarvergadering van de Oranjevereniging De Wijk bleek dat er veel onduidelijkheden zijn door aangescherpte veiligheidseisen en voorschriften.

Ga door met lezen van "Optocht tijdens feestweek De Wijk is onzeker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
En help mee in de strijd tegen Multiple Sclerose

DE WOLDEN - In de aankomende week vindt de landelijke collecte voor het Nationaal MS Fonds plaats in heel Nederland. Wij roepen de inwoners van gemeente De Wolden op om gul te doneren en te helpen in de strijd tegen Multiple Sclerose (MS).

Ga door met lezen van "Steun het Nationaal MS Fonds "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
IJHORST - Op 3 juni wordt er tijdens de leden contactavond een lezing gehouden over de bouw van de vleermuizenkelder in het Staatsbos.

Ga door met lezen van "Bouw vleermuizenkelder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
ECHTEN - Vrijdag 21 juni staat in Olde Karke in Echten de soep weer klaar. Voor jong/ oud gewoon voor iedereen die tijd/ zin heeft in heerlijke soep en een praatje.12.30 uur staat de soep op tafel, wees welkom.

foto: BS/weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WIJK - Opgeslokt door de drukte die de waan van de dag ons brengt, gaat de telefoon. Tussen het eten koken en het uitruimen van de vaatwasser door, neem je nietsvermoedend op. Het bericht is verwoestend…een vertrouwde stem, schor van intens verdriet, vertelt je stamelend en hakkelend dat iemand waar je veel van hield is overleden… En dan? Wat te doen?

Ga door met lezen van "Uitvaartfair in dorpshuis De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
ECHTEN - Op dinsdag 16 april vond in de Olde Karke een belangrijke bijeenkomst plaats voor Toneelvereniging De Heidebloem. Het huidige bestuur gaf aan het stokje te willen overdragen en nodigde geïnteresseerden uit om mee te denken over het voortbestaan van de vereniging. Helaas was de opkomst teleurstellend, met slechts zes aanwezigen naast het bestuur.


Ga door met lezen van "Toneelvereniging De Heidebloem stopt na bijna 90 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
MEPPEL – Donderdag 23 mei kwam MDT on tour voor de eerste keer naar Drenthe en wel naar Drenthe College in Meppel. Maatschappelijke Dienst Tijd is een programma van het ministerie van OCW, waarbij jongeren zich inzetten voor de samenleving – bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk – en zo hun talenten ontwikkelen en anderen ontmoeten.

Ga door met lezen van "Primeur MDT on tour bij Drenthe College Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
OOSTEINDE - Op 28, 29, 30 juni 2024 organiseert Buurtvereniging Oosteinde het Zomerfeest in Oosteinde met dit jaar als thema ‘De Boer Is Troef’. Op vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni is er een afwisselend programma voor jong en oud.

Ga door met lezen van "Zomerfeest Oosteinde thema: De Boer is troef"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
STAPHORST - Nog geen plannen voor dit weekend? Kom shoppen met BTW korting bij Boer! Deze actie geldt vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2024. De BTW korting is geldig op heel erg veel*, uitgezonderd keukens en badkamers. Wanneer je opzoek bent naar een fijne bank, een handige boormachine of een hip behang voor op de muur, dan ben je bij Boer Staphorst dit weekend aan het juiste adres. Nieuwsgierig naar de voorwaarden? Bekijk ze op www.boer-staphorst.nl/actievoorwaarden


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
REGIO - Koop je een bestelauto voor je bedrijf in de gemeente De Wolden? Dan ben je verplicht om hier een autoverzekering voor te gebruiken. Omdat je het voertuig voornamelijk zakelijk gebruikt, heeft een bestelautoverzekering de voorkeur. Het nadeel van zo’n verzekering is alleen dat hij je geld kost, want je betaalt er maandelijks premie voor. Gelukkig zijn er manieren om korting te krijgen op de premie van een bestelautoverzekering. In deze tekst hebben wij er 3 voor je op een rijtje gezet.

Ga door met lezen van "3 manieren om korting te krijgen op je bestelautoverzekering "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
REGIO - Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni gaan de deuren van de Open Ateliers Dwingeloo weer open. Tot en met oktober kunt u iedere maand een weekend lang genieten van een verscheidenheid aan kunst in diverse ateliers in Dwingeloo en omgeving.

Ga door met lezen van "Eén juni begint de elfde editie Open Ateliers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
DE WIJK - Buurtteam De Wolden heeft op elke laatste donderdag van de maand inloopspreekuur in het Dorpshuis De Wijk, aan Dorpsstraat 78. Op donderdag 30 mei tussen 14:00 uur – 16:00 uur is er weer spreekuur. Inwoners van gemeente De Wolden kunnen dan langskomen om vragen of meldingen op sociaal gebied met de buurtteamleden te bespreken.

Ga door met lezen van "Inloopspreekuur Buurtteam De Wolden in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
RUINERWOLD - Zaterdag 25 mei om 11.00 uur staat een groot aantal vrijwilligers weer in de startblokken voor de eerste Boerendrokte van 2024. Het thema van deze dag is: “witten en zwarten”. Het is voorjaar dus schoonmaaktijd. En zoals gebruikelijk in het begin van de vorige eeuw werden op de deel de muren geboend en aan de onderzijde voorzien van een blackvernis en de bovenzijde met witkalk.

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
DE WIJK - Pinkstermaandag was het genieten van geweldige tuigpaardensport op Landgoed Dickninge in de De Wijk waar CH De Wijk werd georganiseerd. Het weer werkte geweldig mee en er was veel publiek dat enthousiast meeleefde. De afsluitende rubriek was de eerste wedstrijd in het kader van de, mede door de provincie Drenthe mogelijk gemaakte, tandem-competitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’.Ga door met lezen van "Derk Jan Mekkes voert ereronde aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
REGIO - De Wheem is het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel in het Reestdal. Het is een startpunt van wandelingen in het Reestdal en er zijn regelmatig educatieve activiteiten voor kinderen. De Wheem behoort tot het beschermd dorpsgezicht Oud Avereest en is een rijksmonument van ruim 200 jaar oud. Dit monumentale pand is toe aan een nieuwe impuls.

Foto: Bennink-Fotografie

Ga door met lezen van "Enthousiaste ondernemer gezocht om De Wheem nieuw leven in te blazen! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 22
DE WIJK - Tijdens het eerste weekend van de kunstroute Grensloos Kunst Verkennen is de Wieker Meule in de Wijk getransformeerd tot een bijzonder kunstwerk dankzij kunstenaar Chantal van Heeswijk. Met hulp van de molenaars, stichting De Wieker Meule en vele bezoekers, werd de molen versierd met eco-graffiti die in de zon schittert als goud.

Ga door met lezen van "Unieke taalkunst siert de Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
DE WIJK - De laatste wedstrijd van het seizoen 23/24 voor Wacker was tegen de Coevorder club Raptim, die het kampioenschap al op zak had. Voor de wedstrijd werd de spelersgroep van RAPTIM door aanvoerder Edwin Dekker van Wacker in de bloemetjes gezet. Daarna kon de wedstrijd, onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Koning, beginnen.

Ga door met lezen van "Wacker verliest laatste wedstrijd tegen kampioen Raptim"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
RUINERWOLD - Op een mooie Pinkerstermaandag, in plaats van de vaste zondag, mocht Ruinerwold afreizen naar Hollandscheveld. HODO is een middenmoter waartegen Ruinerwold bij een punt genoeg had om zich definitief veilig te spelen voor de nacompetitie.

Ga door met lezen van "Ruinerwold deelt punten na enerverend treffen met HODO"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
ZUIDWOLDE - Marc Veeningen verzorgt op zondagmiddag 2 juni om 14.30 uur de lezing ‘Draaien Maar’. Die gaat over de cultuur, de werking en de bouw van draaiorgels in Nederland.

Ga door met lezen van "‘Draaien Maar’ in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
Lisa Broekert triomfeert in Grote Prijs

DE WIJK - Het afgelopen weekend stond landgoed Dickninge in De Wijk volledig in het teken van het Pinksterconcours de Wijk. Met meer dan duizend starts was dit evenement een groot succes en een feest voor paarden- en ponyliefhebbers. Dit bijna honderd jaar oude concours, uniek in zijn soort, wist opnieuw vele harten te veroveren

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Pinksterconcours De Wijk biedt drie dagen vol sport en plezier"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 76 artikelen)