'

Jul 4
BERGHUIZEN - Berghuizen is een kunstwerk rijker, of beter gezegd een driedubbelkunstwerk én een bijpassende bank. Bij enkele inwoners van Berghuizen ontstond zo’n 2 jaar geleden de gedachte dat onze kleine gemeenschap een heel eigen geschiedenis kent maar dat daar voor de bezoeker of voorbijganger niets van de zien is.

Ga door met lezen van "Kunstwerk Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 4
LINDE - Op zaterdag 6 juli organiseert Curiosa de Vlinder uit Dedemsvaart samen met Theaterschuur Linde: ZomerGoed! Een gezellige Landgoed Fair & kleinschalig Festival in Linde. De entree is gratis! De Fair start om 10.00 uur in de boomgaard van Landgoed Linde, hier tref je een keur van standhouders met o.a. kunst, boeken, brocante, curiosa, keramiek, streekproducten, vintage en nog veel meer.

Foto: Henk Sieders

Ga door met lezen van "ZomerGoed Festival & Landgoed Linde Fair"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 4
REGIO - Het Open Tuinen Weekend van Hoogeveen, De Wolden en Meppel vindt plaats op 6 en 7 juli. De Open Tuinen worden georganiseerd door Groei en Bloei en alle tuinen zijn gratis te bezoeken. Ze zijn open van 10.30 tot 17.00 uur. In de regio doen veel tuinen mee, zo zijn er in Ruinen alleen al tien tuinen te bezoeken. Zeven van de tien tuinen zijn van leden van Bloeiend Ruinen. Deze tuinen zijn onderling heel verschillend, groot en klein en iedere tuin probeert aantrekkelijk te zijn voor vogels en insecten.

Ga door met lezen van "Open Tuinen Weekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 4
DE WIJK - Op zaterdag 29 juni is Jannes Prins, een gewaardeerd lid van de Antrappers en een bekende inwoner van De Wijk, op 81-jarige leeftijd overleden. Jannes begon zijn loopbaan op 1 mei 1967, toen hij een klein garagebedrijf, een benzinepomp en één taxi opende in De Wijk. Dit bedrijf groeide uit tot Taxi Prins, met een vloot van veertien auto’s en bussen die plaats boden aan 8 tot 18 personen.

Archieffoto: Reünie oud personeelsleden ter ere van 75e verjaardag in 2018.

Ga door met lezen van "Jannes Prins overleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 4
DE WOLDEN - Op 30 juni 2022 besloot de gemeenteraad van De Wolden het Transitiefonds Toekomstgerichte Landbouw in te stellen, een subsidieregeling die loopt tot en met 2025. In de eerste helft van 2024 ontvingen vijf agrarische projecten subsidies uit deze regeling. “Deze subsidies dragen bij aan innovaties die zowel de natuur als de agrarische sector ten goede komen. Een win-win situatie waar het college graag aan meewerkt,” aldus wethouder Gerrie Hempen.

Ga door met lezen van "De Wolden stimuleert toekomstgerichte landbouw met subsidies"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 4
DE WIJK - Bijna vijf jaar na de verzelfstandiging van het Dorpshuis in De Wijk, was het tijd om de balans op te maken. Het bestuur van Stichting Dorpshuis De Wijk nodigde gebruikers, bezoekers en inwoners uit om dinsdagavond te informeren over de huidige stand van zaken.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Dorpshuis De Wijk staat voor nieuwe uitdagingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!