'

Mei 12
REGIO - Het staat vast dat het gezond is om dagelijks een flinke hoeveelheid water te drinken, maar hoeveel drink je nu juist best? Te weinig is niet goed en te veel ook niet. De Amerikaanse Mayo Clinic heeft nu voor mannen en vrouwen daarom het ideale gemiddelde aantal glazen vastgelegd en er bestaat zelfs een formule die je op weg kan helpen.

Zeker als het warm is, is het belangrijk om voldoende te drinken zodat je geen tekenen van uitdroging begint te vertonen. Volgens de Mayo Clinic, die gevestigd is in het Amerikaanse Minnesota, drinken mannen daarom best gemiddeld dertien glazen water per dag (goed voor drie liter) en vrouwen negen (goed voor 2,2 liter).

Toch zijn er grote verschillen tussen mensen onderling en daarom bestaat er een formule die op iedereen van toepassing is. Neem je gewicht en deel dat getal door dertig, dan kom je ongeveer aan hoeveel liter jij best dagelijks drinkt.

Maar opgelet, zelfs die hoeveelheid is natuurlijk onderhevig aan allerlei factoren zoals het weer of hoeveel je beweegt. Zo raadt The American College of Sports Medicine aan om voor iedere dertig minuten die je sport dat je nog extra 35 centiliter drinkt. Algemeen wordt aangenomen dat als je je niet dorstig voelt en je urine licht is van kleur je dan voldoende hebt gedronken.Zo schrijft het Belgische Nieuwsblad.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA