'

Mrt 30
DRENTHE - Drie kwart van alle caravans en campers in Nederland stond op 1 januari van dit jaar op naam van een 50-plusser. Verder zijn er relatief veel inwoners van Drenthe in het bezit van een caravan of camper. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het wagenpark in Nederland.

camperplaats De Wiltzangh1
De 50-plussers bezitten 71 procent van alle caravans en 78 procent van de campers. Jongeren zijn zelden caravan- of campereigenaar. Bij nog geen 2 procent van deze vakantievoertuigen is de eigenaar jonger dan 30 jaar. De gemiddelde leeftijd van caravan- en campereigenaren is 57 jaar.

Hoe nieuwer het vakantievoertuig, hoe ouder de eigenaar. Personen met een camper van maximaal 7 jaar oud, zijn gemiddeld 63 jaar. Voor campers die ouder dan 7 jaar zijn, is dat 58 jaar. Van de nieuw geregistreerde campers in 2019 was de gemiddelde leeftijd van de koper 63 jaar. Zo’n 45 procent van de nieuwe campers werd op naam van een 65-plusser gezet.

Aantal caravans daalt, aantal campers stijgt
Er waren begin dit jaar zo’n 438 duizend caravans en 98 duizend campers in Nederland . Hoewel het totaalaantal caravans en campers op de weg de afgelopen vijf jaar nagenoeg onveranderd is, veranderde de samenstelling van de groep wel aanzienlijk. Zo is het aantal caravans in deze periode met 25 duizend gedaald (-5 procent ), terwijl het aantal campers met zo’n 21 duizend is toegenomen (+27 procent).

Relatief meeste caravans en campers in Drenthe
De meeste caravans en campers per inwoner zijn geregistreerd in Drenthe. In deze provincie hebben 55 van de 1 000 inwoners een caravan of camper. Ook in de provincies Friesland, Overijssel en Groningen zijn er relatief veel. In Noord- en Zuid-Holland zijn met respectievelijk 24 en 22 voertuigen per 1 000 inwoners relatief weinig vakantievoertuigbezitters.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA