'

Sep 18
IJHORST - Op zaterdag 30 september a.s. organiseert Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” weer een vogelexcursie. Dit keer staat Nationaal Park Lauwersmeer op het programma, een vermaard vogelgebied, waar vogelaars vanuit de vogelkijkhutten duizenden trek- en watervogels kunnen bespieden, met de indrukwekkende zeearend als bonus.
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze nieuwe wildernis, waar op de voormalige zeebodem orchideeën en parnassia bloeien en Schotse Hooglanders en Konikpaarden de grote vlaktes begrazen. Een uniek gebied dat goed te verkennen is, dankzij een netwerk van wandel- en fietsroutes, en ook vanaf het water te bereiken is. Het ligt op een knooppunt van één van de belangrijkste vogeltrekroutes van Europa. Het is dan ook het hele jaar een komen en gaan van vogels.

Naast algemene soorten zijn hier ook flink wat minder alledaagse soorten te vinden, zoals slechtvalk, lepelaar, baardman en blauwborst.
Op de kaart die in de kijkhutten hangt, treft u 24 soorten aan, die kenmerkend zijn voor het gebied.
Lijkt het u leuk om onder begeleiding van ervaren vogelkenners dit unieke gebied te bezoeken, geef u dan op bij:
Gerard Oldeman, telefoonnummer: 0529-482068 of e-mail: gerardenstieneke@gmail.com.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA