'

Sep 29
ZUIDWOLDE - Lely Center Zuidwolde, groot geworden in agrarische automatisering, houdt zaterdag 30 september een grote open dag. Het is een dag uit voor het hele gezin. Een catwalk met de innovatiefste apparatuur voor de agrarische sector, een tweedehands markt met melk- en voerrobots, een bedrijvenmarkt, een filmpremière en tal van kinderactiviteiten. Zuidwolde staat op 29 en 30 september in het teken van het 10-jarige bestaan van het Lely Center.

De huidige en toekomstige melkveehouderij kan niet zonder automatisering, dat is de boodschap die Lely uitdraagt, marktleider in geautomatiseerde systemen voor de melkveesector. Het familiebedrijf Lely, gevestigd in Maassluis, bestaat vijftig jaar, maar het Lely Center in Zuidwolde opende tien jaar geleden haar deuren. Op vrijdag 29 september is er een feest voor alle klanten, een dag later is iedereen van 10.00 tot 15.00 uur welkom op de grote open dag in het onderkomen aan de Industrieweg 14E.

De open dag is een reis door de moderne agrarische sector, een dagje uit voor jong en oud. Voor zowel kinderen als volwassenen is er van alles te zien en te doen. Films, demonstraties, speurtochten, kinderen kijken hun ogen uit, terwijl vaders en moeders rondstruinen door de grote hal van Lely.

Natuurlijk gaat het om de koeien, de knalrode apparatuur van Lely, de innovaties in automatisering, de apps die het bedrijf maakt, waardoor de boer via z’n smartphone zijn bedrijf runt, maar ook het gezicht van boerin Greet staat centraal. Zij speelt in een kleine 20 minuten durende film die opgenomen is in de gemeente Staphorst. Greet (29), getrouwd met Jan, laat zien dat je digitaal en toch natuurlijk kunt boeren. Meer efficiency, meer productie en dus meer tijd voor andere dingen.

Het plaatselijke Lely Center bedient 700 melkveebedrijven in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest-Drenthe. Vanuit Zuidwolde worden de Lely-producten verkocht, geïnstalleerd, onderhouden en wordt er bedrijfsadvies aan de klanten gegeven. Lely staat jarenlang letterlijk en figuurlijk achter agrarische ondernemers.
‘We staan 24 uur per dag klaar voor onze klanten’, zegt Arend Harink van Lely Center Zuidwolde. ‘Als familiebedrijf zijn we bezig het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen en gerichte service. Oplossingen die gaan van mestrobots en automatische voersystemen, tot aan de melk in de tank en advies voor het slim inrichten van het melkveebedrijf met gebruik van managementsystemen.’ De Lely groep is in meer dan zestig landen actief. Wereldwijd zijn er meer als 170 Lely Centers. Het jubilerende Zuidwolde is daar eentje van.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA