'

Sep 14
REGIO - Een buurt vol bloemen, vlinders en bijen, dat wil toch iedereen? Doe mee aan de Burendag op zaterdag 22 september en meld uw buurtinitiatief aan bij Landschapsbeheer Drenthe. Daarmee kunnen we u ondersteunen met een insectenhotel en/of een bloemenmengsel. En samen met uw buurt of vrijwilligersgroep kunt u een wilde bijen en vlinderparadijs inrichten.

Burendag (3)A
Bezige bijen Burendag
Op zaterdag 22 september 2018 vindt de jaarlijkse Burendag plaats. Dit is een dag waarop buren samen komen en veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Dit kunnen sociale initiatieven zijn, maar ook groene activiteiten behoren tot de mogelijkheden.

Heeft u als bewoners- of vrijwilligersgroep al langere tijd de wens om een vlinderhoek aan te leggen met een insectenhotel? Of wilt u een bloemrijke plek creëren in een berm of op de brink in het dorp? Grijp dan uw kans en meld uw initiatief aan bij Landschapsbeheer Drenthe. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden en kunnen we financiële middelen aanvragen voor uw initiatief. Uiteraard zorgen we ook voor het benodigde gereedschap en de noodzakelijke informatie. Zo maakt u van uw Burendag een Bezige bijen Burendag! De Burendag wordt (financieel) mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Voorwaarden Burendag
De Burendag is specifiek bedoeld voor initiatieven voor en door de buurt. Een initiatief op een schoolplein mag, mits ook de buurt is uitgenodigd om mee te komen helpen.
•Het initiatief dient plaats te vinden op vrijdag 21, zaterdag 22 of zondag 23 september.
•Maximaal 150 euro kan besteed worden aan een workshop.
•Cateringkosten kunnen niet worden gedeclareerd vanuit de Burendagsubsidie.

Aanmelding
Voor meer informatie en het aanmelden van uw initiatief kunt u contact opnemen met Stefan Pronk van Landschapsbeheer Drenthe via s.pronk@lbdrenthe.nl of 06-50744116. Of lees meer over het project Nederland Zoemt.

De Burendag is een initiatief van het Oranjefonds. Nederland Zoemt is een landelijk project van de koepelorganisatie LandschappenNL en wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. In Drenthe wordt het georganiseerd en gecoördineerd door Landschapsbeheer

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA