'

Aug 18
DE WIJK - Op 22 augustus is er een leuke ‘Doe-middag’ bij informatiecentrum ’t Ende. Kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) en hun (groot)ouders kunnen met behulp van schepnetjes zelf waterdiertjes in de Reest vangen. Leuk om te doen en nog leerzaam ook! De aanwezige gidsen vertellen over de gevonden kriebeldiertjes. Deze zijn niet alleen fascinerend om te zien, maar hun aanwezigheid vertelt ook hoe schoon het water in de Reest is. De activiteit start om 14.00 uur bij het informatiecentrum ’t Ende. De activiteiten duren tot ongeveer 16.00 uur en de toegang is gratis.


De jeugd druk met beestjes vangen (archief BS)
Water is belangrijk voor mens en dier. Schoon water klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Er zijn Europese afspraken dat de waterkwaliteit overal in Nederland veel beter moet zijn dan nu. Het kost veel inspanningen en geld om de waterkwaliteit te verbeteren. Organisaties als de Drents Overijsselse delta, Landschap Overijssel en Het Drentse Landschap zijn in het Reestdal concreet bezig om het water schoner te krijgen. Gepoogd wordt om zoveel mogelijk gebiedseigen water in het Reestdal vast te houden. De natuurgebieden die zich aan de flanken van het beekdal bevinden moeten daarvoor zorgen.

Locatie: informatiecentrum ’t Ende: Stapelerweg 20, De Stapel bij De Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA