'

Aug 31
DE WIJK - Dat was toch wel het nieuwe ‘Beachvolleybal Toernooi voor teams van vier personen’. Een fenomeen dat we van nu af aan rustig toe kunnen voegen aan de lange lijst van evenementenorganisaties in ons dorp De Wijk. Want wat was er zondag 26 augustus nou gaande in onze totaal ‘op de kop liggende’ Dorpsstraat?


foto: Ronald Brouwer
Welaan, een groep inwoners was op het lumineus idee gekomen, om op de hierboven genoemde Dorpsstraat een soort Beachvolleybal toernooi (vooral bekend van de T.V.) te organiseren en binnen een tijdsbestek van enkele weken had dit initiatief gestalte gekregen. Het comité, zitting houdend in café de Wiekslag, had in een mum van tijd toestemming van de gemeente (omlegging verkeer door de Dorpsstraat), ook in een mum van tijd de aannemer van het werk Buning uit Zuidwolde bereid gevonden om vele kuubs geel zand te brengen en weg te halen, omroeper, de onmisbare Martin Wolf te strikken, verkeersleiders te vragen, E.H.B.O. te regelen enz. enz. enz. enz.. Zelfs had men om een beetje goed weer gevraagd en ook dat werd door de weergoden goedgekeurd! En het werd me toch een toffe dag! Burgemeester De Groot had zijn zondagsrust er voor opgeofferd om ’s morgens achttien teams welkom te heten, plus uiteraard een grote hoeveelheid supporters. En Pierre de Coubertine heeft het vroeger al gezegd: ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen!’ Nou dat was ook duidelijk deze dag aanwezig. Prachtig om te zien, hoe teams van ouders met kinderen, van vrienden , van buren, van bekenden van elkaar, in het mulle zand, de strijd met elkaar aanbonden. Het was burgemeester De Groot een grote eer toen hij om 17.00 uur de 1e prijs kon uitreiken aan het team: ‘Het giet mooi’ en de tweede prijs aan ‘Gister war’n wej beter’. Maar nog veel mooier was het moment waarop hij een cheque van 1000 euro (de opbrengst van het rollebollen in het zand.) kon overhandigen aan het A.L.S.-comité Helden van Martijn.

Een fantastische geste aan het eind van een dag die voor herhaling vatbaar is!

Jan Tijink

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA