'

Sep 13
RUINEN - Wie een wandeling maakt over het Dwingelderveld ziet met een beetje geluk de Drentse Heideschapen grazen. Het Dwingelderveld telt twee schaapskuddes die ieder een deel van het gebied begrazen. Zaterdag 15 september neemt een gids van Natuurmonumenten bezoekers mee het gebied in.


Foto Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer
De gids laat onderweg prachtige natuurvondsten zien en vertelt over de schapen, het potstalsysteem en de soortenrijkdom van het Dwingelderveld. Ook schaapskooi Ruinen wordt tijdens deze wandeling bezocht. De schapen zijn waarschijnlijk op de heide, maar de schaapskooi met uitkijktoren zijn de moeite waard om te bekijken. De wandeling begint om 11.00 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. Wie mee wil kan zich aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Trek stevige waterdichte schoenen of laarzen aan en neem een verrekijker mee.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA