'

Sep 15
DRENTHE - In het bezoekerscentrum Dwingelderveld is op donderdag 20 september Siemen Dijkstra uit Dwingeloo de hoofdgast. Deze bekende kunstenaar vertelt die avond over de natuur van het gebied, en de manier waarop hij de steeds veranderende landschappen in het gebied wil vastleggen. Daarbij zal hij veel van zijn eigen werk en de natuur van het Dwingelderveld laten zien.


foto: Axel Wiewel
“Het landschap is mijn jas”, vertelt Dijkstra die in atelier Siemen Elysia in Dwingeloo vooral kleurenhoutsneden maakt. “Het is mijn leefomgeving. Ik ga er in op. Ik merk bijna dagelijks dat onze landschappen veranderen, steeds weer. In Zuidwest-Drenthe zijn dat de bossen, vennen, heidevelden en zelfs akkers – ik voel de sterke wil om dat allemaal vast te leggen zo lang dat nog kan. Ik maak een tijdsbeeld van mijn tijd, want ik denk dat generaties na ons hele andere landschappelijke beelden zullen zien”.

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 te Ruinen is tijdens deze Dwingelderveld-lezing geopend vanaf 19.15 uur. De lezing begint om 19.30 uur, en duurt, inclusief een korte pauze, tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is nodig via de website van Natuurmonumenten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA