'

Sep 14
ECHTEN - Het was even passen en meten afgelopen zaterdag in Tea Time in Echten. Onder grote belangstelling opende wethouder Mirjam Pauwels daar de 31ste Open Monumentendag.
Het eerste exemplaar van het boekje over het beschermd dorpsgezicht Echten overhandigde de wethouder aan mevrouw Boer, de moeder van de eigenaar van Tea Time.

De aansluitende wandeling door Echten trok veel publiek. Onder begeleiding van gids Hendrik Jan Benning genoten mensen van de verhalen over de historische panden en bijzondere plekken in het beschermd dorpsgezicht. Wist u bijvoorbeeld dat alleen de adel het recht van duivenslag had? Dit is nog zichtbaar in de duiventil (een rijksmonument) die in het weiland bij Huis te Echten staat.

Het aanbod van opengestelde monumenten was divers: van molens tot historische buitenplaatsen, van kerken tot eeuwenoude boerderijen. Veel mensen lieten de kans niet schieten om de Meule van Wassens van dichtbij te bekijken. De vervallen molen was dit jaar voor het eerst geopend voor publiek. We kijken terug op een geslaagde dag waar de monumenten in het middelpunt van de belangstelling stonden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA