'

Sep 14
REGIO - Zaterdag 15 september organiseert het Prinsjesfestival de burgemeesters battle tijdens PrinsjesBurger. Het is de grote finale waarin 12 burgemeesters uit 12 provincies een les burgerschap mogen geven aan een theater vol studenten en scholieren. Burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden vertegenwoordigt Drenthe.
De burgemeesters battle
Thema van het Prinsjesfestival van dit jaar is ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!’. Onze democratie is van ons allemaal, dat staat ook centraal voor de pitches die de burgemeesters mogen houden in het Theater Diligentia tijdens de burgemeesters battle.

Elke burgemeester is gevraagd voorbeelden te benoemen van betrokkenheid bij de democratie. Dit voorbeeld moet een kernboodschap bevatten over democratisch burgerschap en een eventueel aan te dragen politieke prioriteit. Burgemeester Roger de Groot zal het zo o.a. hebben over de speeddate tussen jongeren en kandidaat raadsleden in aanloop naar de verkiezingen

Studenten uit Drenthe
Op zaterdag 15 september gaan ook studenten en scholieren mee met Roger de Groot, om onze burgemeester aan te moedigen. Zij krijgen een geheel verzorgde dag in Den Haag en mogen mee praten over het thema. Daarnaast worden ze uitgenodigd om mee te denken over hoe we jongeren kunnen betrekken bij onze democratie.

Livestream
Via Youtube is de eerste landelijke burgemeesters battle ‘PrinsjesBurger’ live te volgen. Tussen 11.15 en 14.30 uur kan iedereen via onderstaande link meekijken.
https://www.youtube.com/channel/UCKL8lE2qWoXpushDrzbd8Sw/live.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA