'

Sep 28
ZUIDWOLDE - Op zaterdagochtend 29 september organiseert Natuurvereniging Zuidwolde een vogelexcursie naar de natuurgebieden Geeserstroom en de Mepper Hooilanden, gelegen tussen Gees en Meppen. Vertrek is om 07.00 uur bij de parkeerplaats van het Tonckenshuys, Meppelerweg 22 in Zuidwolde. Deelname voor leden en niet-leden is gratis. Opgave via vogelwerkgroep@natuurverenigingzuidwolde.nl wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk.


Foto: Harmen van der Wal
De broedtijd van de vogels is ten einde en de meeste jongen staan op eigen benen. Watervogels als zwanen, ganzen en eenden komen massaal samen in waterrijke gebieden als de Mepper Hooilanden. Ook steltlopers doen dit gebied vaak aan op doorreis naar het zuiden. De vogeltrek is in deze tijd op zijn hoogtepunt en maakt bijzondere waarnemingen als visarend of zwarte ooievaar mogelijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA