'

Okt 14
ZUIDWOLDE - Het is Oktobermaand Kindermaand en daarom zijn er in Museum De Wemme in Zuidwolde op zondag 21 maandag 22 oktober speciale activiteiten voor jou. In de jaren 70 waren jouw opa en oma ongeveer zo jong als jij nu. In die jaren is er heel veel veranderd. Er waren nog geen mobieltjes en internet en er waren maar 2 zenders op de televisie.
De kamer en de keuken zagen er heel anders uit dan nu, met veel oranje, paars en groen. Over die tijd is nu een heel leuke tentoonstelling in De Wemme. Er is ook een afdeling met allemaal handkarren die in de jaren 70 nog af en toe werden gebruikt.

In het museum ga je eerst een puzzeltocht maken terwijl je door de expositie loopt. Daarna kun je meedoen met een van de activiteiten. Bijvoorbeeld met de handkarrenrace. Dat is al bijna een traditie. Je moet met een handkar zo snel mogelijk een bepaalde route afleggen. Wie is de snelste van de dag? Andere activiteiten zijn: miniatuurhandkarren timmeren van hout of vouwen van papier of een stoere armband met bijpassende ring maken.

Lijkt je dit leuk en ben je tussen de 6 en 12 jaar? Kom dan op zondag 21 oktober of maandag 22 oktober naar het museum. We zijn open van half twee tot half vijf. Omdat het Oktobermaand Kindermaand is hoef jij natuurlijk niets te betalen en je krijgt ook nog eens wat te drinken. Het is wel de bedoeling dat je samen met een ouder of begeleider komt. Zij betalen op deze dagen maar € 2,00 entree. Kom je ook?

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA