'

Okt 19
MEPPEL - De beste speedcubers van Nederland komen op zaterdag 10 november naar Meppel om deel te nemen aan de kubuswedstrijd Meppel Open, Quick ’n Slick. De wedstrijd telt zeven officiële onderdelen en wordt gehouden in wijkcentrum De Poele.
De organisatie is in handen van Yannick Nefkens uit Meppel en zijn kompaan Mark Bennis uit Almere, die zelf ook deelnemen, een en ander in samenwerking met Speedcubing Nederland en WCA-gedelegeerde Ron van Bruchem. Er is plek voor maximaal honderd deelnemers, op dit moment staat de teller op ruim tachtig. Liefhebbers kunnen zich nog steeds aanmelden, ook als ze nog geen wedstrijdervaring hebben. De Meppel Open is voor alle leeftijden en alle niveaus. Tijdens iedere kubuswedstrijd zijn er wel nieuwkomers om te ervaren hoe het is om in wedstrijdverband zo snel mogelijk verschillende kubussen op te lossen.
Rubik

De meeste speedcubingwedstrijden vinden plaats in het westen van het land, op Assen en Zwolle na dan. Het leek Yannick Nefkens mooi om ook mensen in deze regio kennis te laten maken met het fenomeen ‘kubussen oplossen’ in wedstrijdverband. De bekendste kubus is nog altijd de 3x3 van Rubik uit de jaren tachtig, alleen zijn de kubussen van nu wel wat beter draaibaar. Tevens zijn er veel snellere algoritmes om de kubus op te lossen.
Behalve de 3x3, nog altijd het koningsnummer bij wedstrijden, wordt er ook in zes andere categorieën gestreden: 2x2, 4x4, 5x5, Pyraminx, 3x3 onehanded en 3x3 blindfolded. De laatste twee categorieën zijn dus met één hand en geblinddoekt, zo zoeken de deelnemers steeds weer naar nieuwe uitdagingen.

Het toernooi in De Poele begint om 9.00 uur met de 5x5, om 17.15 uur staat de finale gepland van de 3x3, waarna de winnaarsceremonie gehouden kan worden. Op 6 november sluit de inschrijving voor de Meppel Open, of eerder wanneer het maximale aantal van 100 deelnemers is bereikt. Alle informatie is te vinden op www.kubuswedstrijden.nl, via die site kan ook de inschrijving geregeld worden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA