'

Nov 10
DE WOLDEN - Denkt u er wel eens over na om uw woning energiezuiniger te maken? Maar weet u niet waar u kunt beginnen? Er zijn veel verschillende maatregelen die u kunt nemen. Zoals het isoleren van het dak, de muur of de vloer, het aanschaffen van dubbel glas of investeren in zonnepanelen.

Koetsier zonnepanelen1

Dit soort maatregelen zorgen ervoor dat u minder energie hoeft te gebruiken en daarmee kan de energierekening flink omlaag. Met de winter voor de deur zorgt het er ook voor dat tocht en kou niet meer binnen komen. Warm en comfortabel wonen én een lagere energierekening, wie wil dat nou niet?

Maar waar begin ik?

Om de eerste stap te zetten kunt u contact opnemen met het Drents Energieloket. Het Drents Energieloket helpt inwoners met het energiezuiniger maken van de eigen woning. Ze geven aan welke maatregelen er zijn en welke interessant zijn voor uw situatie. Het Drents Energieloket is een samenwerking tussen de provincie Drenthe en alle Drentse gemeenten. Op de website van het Drents Energieloket vindt u de informatie die speciaal voor uw als inwoner van De Wolden geldt.

Zicht op de kosten

Samen met een medewerker van het Drents Energieloket wordt in kaart gebracht welke stap(pen) u kunt zetten en welke kosten er ongeveer bij komen kijken. Ook geeft het Energieloket aan van welke subsidies of duurzame leningen u gebruik kunt maken. Daarna kunt u gericht offertes opvragen bij bedrijven. Houdt er rekening mee dat het verstandig is eerst flink te isoleren om daarna zelf energie op te wekken.

Kijk voor meer informatie op www.drentsenergieloket.nl of kom naar de bespaarmarkt op 21 november en wie weet zit u er deze winter zuinig en warmpjes bij!

Bespaarmarkt

Woensdag 21 november organiseert de gemeente samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt in het Dorpshuis de Alke, Jan Haarstraat 12, in Alteveer. Vanaf 19.30 uur bent u welkom, de entree is gratis. Tijdens deze bespaarmarkt krijgt u antwoorden op uw energie- en bespaarvragen. Er is een bedrijvenmarkt, waar u direct in contact kunt komen met lokale bedrijven op het gebied van isolatie en duurzame verwarming. En u krijgt praktische tips en adviezen, want waar moet u rekening mee houden als u aan de slag gaat met het isoleren van de vloer, bodem, gevel, dak of ramen? Hoe gaat de omschakeling naar een warmtepomp of zonneboiler? U bent van harte welkom in het Dorpshuis de Alke in Alterveer.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA