'

Nov 13
RUINERWOLD - Rederijkerskamer UDI had wederom de lachers op de hand. De toneelspelers mochten vrijdag 2 en zaterdag 10 november zo’n 360 toneelliefhebbers verwelkomen bij café Centraal in Ruinerwold. De klucht ‘Een kuuroord vol met stress’, geschreven door Nico Torrenga werd opgevoerd. Regie was in handen van Niesje Oetsen-Kleis en Jan van Elp fungeerde als souffleur.

Niesje: “De voorstelling van zaterdagavond was al enige tijd uitverkocht, maar het is altijd de vraag of de bezoekers het toneelstuk kunnen waarderen.” Zorgen waren echter niet nodig, want er kwamen alleen maar positieve reacties vanuit het publiek. Zelfs toneelspelers uit Onna, die binnenkort dezelfde klucht opvoeren, waren naar café Centraal gekomen om de komische taferelen van UDI te bewonderen. “Een groter compliment kun je niet krijgen”, aldus de regisseur.
Ook Nico Torrenga, de schrijver van het stuk, liet van zich horen. Hij stuurde een kaart om de spelers succes te wensen. Voor UDI reden om iets extra’s uit de kast te halen. Zo werd er veel gelachen om het typetje dat Roelinda Remmelts vertolkte en er waren veel woorden van lof voor voorzitter Menno de Leeuw die knap een dubbelrol speelde.
Joris – gespeeld door Menno de Leeuw - runt een kuuroord. Hij heeft het erg druk en het valt voor hem niet mee om alles rond te krijgen. Als een tv-programma een promotiefilmpje komt maken en er gasten arriveren die veel aandacht vragen, wordt het de eigenaar van het kuuroord te veel en vraagt hij zijn tweelingbroer – eveneens gepeeld door de voorzitter - hem te helpen. Als er dan ook nog een bedrieger onder de gasten verblijft is de chaos niet meer te overzien.

Drentstalige Eenakterfestival
Voorafgaand aan de uitvoeringen werd er nog een nieuwtje bekend gemaakt! Na het succes van 2017, waarin UDI de finale in Ogterop bereikte, neemt de rederijkerskamer in maart 2019 opnieuw deel aan één van de drie voorrondes van het Drentstalige Eenakterfestival van het Huus van de Taol. De voorronde voor UDI vindt plaats op de thuisbasis van toneelgroep. Deze wordt gehouden op zaterdag 16 maart bij café Centraal.


Foto: spelers een kuuroord vol met stress van links naar rechts en van boven naar beneden: Menno de Leeuw, Jan van Elp, Edwin Timmerman, Niesje Oetsen-Kleis, Aly Schoemaker, Bea Hoorn, Lita van den Berg, Merlijn de Leeuw, Johan van Dijk, Gerrie Ham, Roelinda Remmelts en Joyce Koster.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA