'

Dec 3
RUINERWOLD - Zondagmiddag moesten zowel KIOS 1 als 2 en 3 aantreden in Zuidwolde tegen respectievelijk ZKC’19 1, 2 en 4. KIOS 3 won de eerste wedstrijd redelijk eenvoudig van ZKC 4 met 14-22. Na een gelijk opgaande eerste helft, maakte KIOS 3 in de tweede helft het verschil.
Daarna was de beurt aan KIOS 2 om aan te treden tegen ZKC 2. KIOS 2 begon voortvarend aan de wedstrijd en stond al snel op een 1-6 voorsprong. ZKC 2 krabbelde op en kwam weer redelijk de terug. Echter, liet KIOS 2 het telkens niet gebeuren en scoorde goed mee. De achter verdedigende tactiek van de thuisploeg hielp niet. De frustraties bij een heer van ZKC 2 liepen wat hoog op. Hij kreeg geel voor te veel commentaar, waarop hij de kaart van de scheidsrechter afpakte en weggooide. Dit leverde hem rood op. Desalniettemin, KIOS 2 won overtuigend van ZKC 2 met 16-23.

Daarna was het de beurt aan de beide vlaggenschepen. Al snel zag het er naar uit dat dit een gelijk opgaande strijd zou gaan worden. KIOS en ZKC waren vandaag lekker aan elkaar gewaagd. De scores gingen om en om en als er een gaatje van 2 doelpunten was gemaakt, werd deze snel weer teniet gedaan. Met 3-4, 5-4, 6-7, 11-11 en 12-12 gingen beide ploegen de rust in.
Een mooie eerste helft kregen de vele aanwezige toeschouwers voorgeschoteld. Het was weer een echte derby die we allemaal toch even gemist hebben. Dit siert beide ploegen, want het was hard, maar zeer fair.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter en beiden creëerden vele kansen. Van 14-13 en 16-16 kwam ZKC op een 18-16 voorsprong. Was een lichte stunt in de maak voor promovendus, dat op papier de mindere was, maar dit in het veld echt niet bleek. De jonge ploeg kon de voorsprong niet volhouden en zagen KIOS met 20-20 en 20-21 der op en der over gaan. KIOS liep uit naar een 20-23 voorsprong. Bij een marge van 4 was het definitief gedaan, maar zover kwam het niet. ZKC scoorde de 21-23. Met nog 8 minuten ging het publiek er nog maar eens goed voor zitten. Telkens maakte KIOS een marge van 3, maar ZKC beet iedere keer weer van zich af. Op 23-26 was het dan toch definitief het verzet gebroken en ging deze mooie derby de boeken in met een eindstand van 24-27.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA