'

Feb 10
DRENTHE - Begin maart beginnen de eerste weide- en akkervogels weer te nestelen. Om zoveel mogelijk jongen een goede start te geven werken de vrijwillige weidevogelbeschermers in Drenthe intensief samen met vele agrariërs. Door de nesten in kaart te brengen en te beschermen dragen ze bij aan het broedsucces van de weide- en akkervogels. Landschapsbeheer Drenthe ondersteunt de weidevogelbeschermers en nodigt u van harte uit om aan te sluiten bij een van de 35 Drentse groepen.


Foto: Harmen van der Wal
Ervaring is raadzaam, maar het is geen vereiste om vrijwillig weidevogelbeschermer te worden. Tijdens een cursus van twee avonden leert u van Landschapsbeheer Drenthe meer over de weide- en akkervogels, de populaties, landbouw, opsporen van legsels, beschermingsmaatregelen en de organisatie van het vrijwilligerswerk. Daarna wordt u gekoppeld aan een ervaren weidevogelbeschermer om praktijkervaring op te doen. De cursus vindt plaats op dinsdag 5 en 12 februari in Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde.

Wat kunt u verwachten
Als vrijwillig weidevogelbeschermer bent u van half maart tot half juni één dagdeel per week beschikbaar. Momenteel worden vooral vrijwilligers gezocht die in de omgeving van Eelde en/of Ruinen aan de slag willen. Draagt u de weide- en akkervogels een warm hart toe en heeft u dit voorjaar wat vrije tijd te besteden? Geef u dan op als vrijwillig weidevogelbeschermer!

Praktische informatie
De cursus wordt gegeven in Kijkboerderij ’t Hoogeveld, Helmerdijk 71, 9761 VN in Eelde. De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en deelname is gratis. Wilt u zich opgeven voor de cursus? Ga dan naar de agenda op www.lbdrenthe.nl en vul het inschrijfformulier in. Voor meer informatie over het beschermingswerk kunt u contact opnemen met Jaap van Gorkum, j.vangorkum@lbdrenthe.nl (06 507 441 15)


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA