'

Feb 7
DRENTHE - Nadua Kramer, Anne-Will Lufting en Willemijn Maandag zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur van Stichting Kunst & Cultuur. De genomineerden maken 8 april kans op 2500 euro en een beeld van kunstenaar Els Mondt.
Nadua Kramer
Nadua Kramer is een Assense zangeres die gitaar heeft leren spelen via YouTube. Haar muziek wordt beïnvloed door artiesten als Ed Sheeran en Blanco White. Het verlies van haar vader inspireerde haar om eigen nummers te schrijven die gaan over het verlies van geliefden, wereldwijde onrechtvaardigheid en persoonlijke frustraties. De singer-songwriter is in 2018 geselecteerd voor het coachingstraject Hit the North.

Anne-Will Lufting
Anne-Will Lufting uit Nieuw-Amsterdam studeerde in 2017 af aan Academie Minerva in Groningen. Ze werkt met leer, kunstleer of bisonyl dat ze op verschillende manieren buigt en verft, waardoor er verrassende werken ontstaan. Haar kunstwerken vertonen enerzijds de kenmerken van een sculptuur en anderzijds die van een schilderij.

Willemijn Maandag
De in Sleen geboren actrice Willemijn Maandag voltooide de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en werd daarna aangenomen als understudy van diverse rollen in de musical ‘A Chorus Line’. Afgelopen jaar was zij te zien als de understudy van Eliza Doolittle in de musicalklassieker ‘My Fair Lady’ en Mistress en Evita in de musical ‘Evita’.

De drie genomineerden zijn door een Drentse jury geselecteerd uit een lijst met 52 namen die zijn voorgedragen door organisaties en inwoners van Drenthe. De kandidaten worden binnenkort voorgelegd aan een onafhankelijke landelijke jury onder voorzitterschap van burgemeester Marco Out van Assen. Deze jury wijst uiteindelijk de winnaar aan.

De Talentprijs wordt op 8 april uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug. Dan wordt ook bekend wie de winnaar is van de Drentse Anjer Prijs van het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe. De Drentse Anjer Prijs is bedoeld voor groepen om het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken. De prijsuitreiking wordt ondersteund door Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA