'

Feb 10
Hoe ontwikkelde Zuidwest-Drenthe zich door de eeuwen heen?

RUINEN - Leven op de rand van het plateau: de middeleeuwse landschappen van Zuidwest-Drenthe. Op donderdag 21 februari komt niemand minder dan de bekende hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek daar een verhaal over vertellen in het bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten. Boeiend voor bewoners van dit deel van Drenthe, maar eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze provincie.
Theo Spek schetst tijdens deze Dwingelderveld-lezing hoe het komt dat de landschapsgeschiedenis van Zuidwest-Drenthe verschilt van de rest van de provincie, en stelt zich vragen zoals: Hoe zag de vroegere wildernis van Zuidwest-Drenthe er precies uit? Hoe zette de mens dit weerbarstige landschap in de middeleeuwen stap voor stap naar zijn hand? Welke rol speelde de toenmalige elite daarbij? En welke sporen van deze historische ontwikkelingen zien we nu nog in het landschap van Zuidwest-Drenthe terug?

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 te Ruinen is tijdens de Dwingelderveld-lezingen geopend vanaf 19.15 uur. De lezing begint om 19.30 uur, en duurt, inclusief een korte pauze, tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is nodig via de website van Natuurmonumenten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA