'

Jul 20
DE WOLDEN - Al meerdere jaren ligt er een netwerk van gemarkeerde wandelpaden van knooppunt naar knooppunt in de omgeving van de Wijk, Fort en Veeningen. En sinds afgelopen zomer ook in Zuidwolde en het zuidoostelijke deel van gemeente De Wolden. Stichting Reco heeft hier in samenwerking met de provincie, gemeente en het Recreatieschap een netwerk van wel 750 kilometer aan wandelpaden gemarkeerd.


Wat is een wandelknooppuntennetwerk
Het wandelnetwerk maakt gebruik van wandelknooppunten. Op de wandelkaart zijn knooppuntnummers aangegeven. Op de locatie zelf staat een knooppuntpaal. Hierop is een kaartje bevestigd van de directe omgeving met vermelding van de nabijgelegen knooppunten. De wandelaar kiest in welke richting hij wil wandelen. De wandeltracés tussen de knooppunten in, zijn bewegwijzerd met witte bordjes met bruine pijlen. Bij het volgende knooppunt maakt de wandelaar weer de keuze in welke richting hij de wandelroute wenst te vervolgen.

Wandelnetwerk De Wolden Oost
Een paar jaar geleden kwamen uit de verschillende dorpsvisies van de dorpen Alteveer/Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde en Zuidwolde al plannen voort om hier een aantal dorps-ommetjes te realiseren. Deze plannen bereikten ook de vrijwilligers van de Stichting RECO uit Zuidwolde die hier graag hun medewerking aan wilden geven. Zo ontstond het idee de gewenste dorps-ommetjes van de vier dorpen met elkaar te verbinden met het uiteindelijke resultaat te komen tot een wandelnetwerk De Wolden Oost. Het wandelnetwerk De Wolden Oost is weer gekoppeld aan het al bestaande wandelnetwerk. Het wandelgebied is zeer gevarieerd. Het voert de wandelaar door de dorpen, langs de essen, door het bos, hei en rond de vennen. Soms over de openbare weg maar veelal over oude zandwegen en kronkelende bospaden die bijna niemand kent en waar men kan genieten van prachtige vergezichten.

Informatiepanelen en kaartjes
Bij de lokale Toeristische informatiepunten in gemeente De Wolden, maar ook in Hoogeveen, zijn kaarten verkrijgbaar. Met behulp van deze kaarten kan de wandelaar een route bepalen. Op een aantal plaatsen staan informatiepanelen. Dit zijn de locaties waar vaak makkelijk een auto geparkeerd kan worden en gestart wordt met een wandeling.

Routeplanner op internet
Vanaf nu is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de routeplanner op de site https://wandelnet.nl/knooppuntenplanner. Zo kan er nog makkelijker een route voorbereid worden.

Nog meer wandelnetwerken
Het wandelnetwerk in gemeente De Wolden sluit aan bij het netwerk in Overijssel. Zodat er ook over en weer de Reest kan worden gewandeld. Het Recreatieschap Drenthe ontwikkelt samen met diverse Drentse gemeentes wandelnetwerken. Op korte termijn wordt een wandelnetwerk in Westerveld gerealiseerd. Daarna in de gemeenten Midden- Drenthe, Coevorden en Borger-Odoorn. Het wandelnetwerk wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de betreffende gemeenten.

In samenwerking met VTRB Ruinen, Ruinerwold en het ‘t Huus met de Belle komt in de loop van 2020 ook in het laatste deel van gemeente De Wolden een wandelnetwerk. Zodat toeristen en bewoners in de omgeving Ruinen en Ruinerwold hier ook gebruik van kunnen maken.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA