'

Apr 12
ZUIDWOLDE - De opdracht is: 'Bak een Paascake' en lever die op zaterdag 20 april tussen 14.00 en 14.45 uur in bij Museum De Wemme in Zuidwolde. We willen wel graag dat je je van te voren wel aanmeldt. Dat kan vanaf nu tot vrijdag 19 april om 17.00 uur via info@dewemme.nl of per telefoon (0528) 37 33 32.
De cake mag iedere vorm hebben en zoet, hartig of zelfs zuur zijn en moet er op zijn paasbest uitzien. Iedereen, ook als je in een andere plaats woont, mag meedoen. Zaterdag 20 april gaat de jury om precies 15.00 uur de cakes proeven en beoordelen. Deze deskundige jury bestaat uit: Roel Kuper (bekend van RTV Drenthe), Karin Elders (eigenaar van Croissanterie Petite Mangerie in Zuidwolde) en Liesbeth Eppinga (banketbakker). De winnaar ontvangt een broodproeverij voor twee personen bij Croissanterie Petite Mangerie.

Het bakfestijn is onderdeel van Stiggeltiesdag, een jaarlijks terugkerend evenement in het museum om de nieuwe tentoonstelling te promoten. Dit jaar is dat 'Op Sokken & Sandalen – Laten We Wel Zijn' en gaat over het buurthuiswerk van de laatste 50 jaar. Dat klinkt heel saai en oubollig, maar is het niet!

De opzet van Stiggeltiesdag is iets anders dan voorgaande jaren. Omdat de kar van het jaar de kleine bakkerskar is, staat het bakken deze dag centraal. Naast de wedstrijd cakebakken zijn er nog een paar activiteiten. Karin Kisteman heeft een winkel met heel veel verschillende meelsoorten. Zij heeft het e.e.a. gebakken en u mag proeven. Kinderen (maar ook volwassenen) mogen boven een vuurtje brood aan een stokkie bakken. Annette Zantingh van Flori-Zant staat er met bloemen en planten. En natuurlijk ontbreken onze eigen gebakken knieperties niet.
Iedereen die een cake inlevert heeft deze dag gratis toegang tot de expositie. Voor alle anderen geldt een entreeprijs van € 2,00 in plaats van € 3,50. Museumkaarten en andere vrijkaarten worden geaccepteerd. Kinderen t/m 12 jaar betalen geen entree. Het museum is deze dag geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA